Tack, tack!

Idag hittade jag hundra spänn på min morgonpromenad. Det var ju trevligt. Det är skönt med morgonpromenad, men det är trist att jag hinner bli trött innan jag ska cykla till jobbet. Jag borde kanske inte gå upp så tidigt. I morse vaknade jag när Kathy kom hem från jobbet vi halv sex. En timme senare klev jag ur sängen och gick ut i solen. Det är den bästa stunden på hela dagen.

Det är fredag idag igen. Ja, igen, för det var ju nyss fredag och den här veckan gick ju hur fort som helst. Det ska bli så skönt att vara ledig en hel vecka och bara göra en massa roliga saker. Ja, förhoppningsvis blir det bara roliga saker. Mest roliga saker. Kan komma på tre tråkiga saker som jag måste göra.

Landet

Det blev ingen allsång igår och det var minsann skönt. Cyklade hem till syster istället och åt middag med mamman och systern framför teven. Gött! Jag åt som en häst.

Idag vill jag åka ut på landet. Fasen, att jag ens uttalar mig på det här sättet. Jag har blivit stadsmänniska. Eller?! Jag ska hursomhelst åka hem till Dalarna inom kort, så jag ska inte klaga så mycket. Det är vackert väder utanför fönstret men det blåser en smula. Fantiserar om gräs och grus under barfotafötter.

Onsdag idag innebär att det snart är fredag. Lovely! All denna längtan alltså.

Köpte ny mobiltelefon idag, helt onödigt, men ack så trevligt.


Jobbet kallar!


Allsången

Var tog det fina vädret vägen? Det är en usel sommar. Men egentligen gör det inte så mycket, för jag sitter ändå här inomhus i min gula slips och halvsover.

Ikväll ska jag in till stan och träffa mor och syster. Hoppas litegrann att det inte blir någon allsång för jag är trött och hungrig och det blir så stressigt.

Hoppas på att få lite rast snart igen, fastän jag snart slutar.

Arbetsvecka

Någon snäll hade lagt en tablettask i min cykelkorg när jag skulle cykla hem från jobbet. Godiset låg dock på backen bredvid, men jag såg det ändå som en vänlig gest.

Ja, jag får alltså bara en veckas semester. Det blir en hektisk vecka. Först hem och sen till Östersund och sen tillbaka till Stockholm snabbt som ögat. Hinner kanske ta det lugnt hemma i Leksand ett tag och i Östersund får jag försöka att bara vara. Sen ska jag jobba en vecka och sen ska jag hem till Dalarna igen och gå på kusin-Malins bröllop. Näe, nån riktig semester blir det alltså inte.

Ikväll kommer mamma till stan. Hon ska bo hos syster så jag kommer nog inte att få se så mycket av henne. Men imorgon ska vi på allsången. Jag ska skynda mig hem från jobbet och sen åka in till stan. Jag kommer nog inte riktigt att hinna dit i tid, men vi kanske bara driver omkring på Skansen iallafall.

Ja, jag får helt enkelt försöka att leva upp på kvällarna. Men idag är jag bara trött. Var ju uppe tidigt i morse på morgonpromenad i solen. Det var skönt minsann. Kan det inte fortsätta att vara sol och värme, tack?

Bakslag

Jag får bara en veckas semester. Ruskigt trist. Men en vecka iallafall.

Förvirrad

Sitter på min kammare och funderar på vad som egentligen betyder något. Vad är det som är värt? Ovärt är det helt klart att det är söndag idag.

Mest värt just nu är att det finns böcker som man kan försvinna bort i.

Icke sa Nicke.

Jo, vad gör man en dag när det bara är mulet ute och man egentligen har tänkt att sola andra halvan av sitt ansikte. Jo, man cyklar till IKEA och äter korvar i mängder som kostar 5 kronor styck. Jag har inte gjort det ännu, men det är min plan. Jag bor ju bara ett stenkast från IKEA. Jag har lika långt till IKEA nu som jag hade förut till närmaste glasskiosk i Heden. Eller lika långt som till nämaste skidbacke när jag bodde i Östersund.

Jag tänkte ta en sväng på IKEA och se om det är något jag behöver. Såklart kommer jag att hitta en massa billiga saker som jag behöver. De kommer jag sedan att trycka in i garderoben när jag kommer hem för att jag då upptäcker att jag inte alls behöver dessa saker.

Annars har jag tänkt pynta lite i lägenheten. Göra den lite mer hemtrevlig faktiskt. För nu har jag liksom bestämt att det är här jag ska bo tills jag hittar något annat. Ja, det var väl min idé förut också, men nu har jag insett att det kanske kommer att dröja ett tag innan jag hittar något annat. Och ska Anna flytta hit vill jag ju stanna ett bra tag till. Jag har pratat med Anneli dessutom och hon tycker att det är jättebra om jag vill stanna här ett tag till. Perfa!

Jag ska kanske måla lite idag också. Om jag hinner, men det bör jag göra. Fast när man målar handlar det väl inte så mycket om att hinna, det handlar mer om inspiration och lust. Så vi får nog se.

Systeryster

Har hängt med syster vid mälarhöjdsbadet hela långa dagen. Sen cyklade vi hem till mig och kikade på min nya soffa. Sen bjöd jag syster på pizza på pizzeria sorrento. Tjuvlyssnade på två försäljerskor från telenor som satt vid vårat bord.

Jag är trött. Har bränt halva ansiktet i solen. Hoppas på sol imorgon också så att jag kan sola min andra halva.

Hade tänkt gå ut med Kathy och Hanne, men kom på alldeles försent att jag inte har något SL-kort. Har hängt framför teven istället och tuggat på naglarna. Precis som det inte ska vara.

Vill lägga mig på sängen och inte borsta tänderna. Borsta mina tänder!

Äsch, det är en ny dag imorgon. En ny dag utan syster.

Otursdag?

Det är ju fredagen den 13de idag! Vilken utmaning! Hur ska det firas?

Hur som helst så fick jag brev från VHS igår om att jag står som reserv till en massa sjuksköterskeutbildningar. Det hade jag helt och hållet glömt. 6e plats i Östersund, men det är ju struket numera. Jag står kvar på allihop som är i Stockholm så får vi se vad som händer. Känner mig inte så sugen på att bli sjuksyrra just nu. Just nu är jag mer inne på att bli polis. Men helst av allt vill jag ju ha ett yrke där jag får ha dräkt. Flygvärdinna vore inte så dumt. Men det var ju inte riktigt det jag tänkte mig egentligen. Jag kan visserligen ha dräkt på mitt nuvarande jobb. Det är ju bara att införskaffa en. Dräkt alltså, vilken knasig dröm. Dräktförsedd med håret i knut i nacken. Jag tror att det är högklackat som hör till. Hur ska det gå med mina fötter? Måste kanske släppa den där dräkt-drömmen. Jag bygger vidare på nån utav mina andra två drömmar. Jord-under-naglarna-drömmen eller Jobba-hemifrån-Grekland-drömmen.  

Låååång helg

Snart ska jag hoppa på min hoj och cykla till jobbet igen. Härligt! Fredag alltså. Känns som det kommer att bli en lång helg eftersom jag inte har några planer alls. Kathy sa igår att de ska ut på lördag. Jag hoppas på att få följa med. Jag och mina Max-polare blir det alltså. Jag behöver dansa. Men dansar gör jag trots allt bäst i Östersund eller Leksand. Oj, nu vill jag träffa Johanna. Ser fram emot att få åka hem till Dalarna. Hm.. Eller Malmö kanske..

Jag fick lön idag. Ska köpa nya skor att springa i. Det blir bra det. Spring, spring!

Glid glid!

Trots gröten i morse mår jag finemang. Jag hade trevliga kunder som växlade pengar hos mig. Jag mår alltid gott av komplimanger. (Sucker!) Måste lära mig lite mer om det här western union bara. Det känns lite djungligt, fast jag anar att det är simple as hell.

Kikade in på Åhléns under en utav mina två raster och kom ut igen med ett linne. Nåväl, bara det inte händer alltför ofta. Handlade lite mat innan jag cyklade hem och konstaterade att jag alltid borde handla min mat i Skärholmen eftersom det är mycket billigare än på många andra ställen.

Höll sen som vanligt på att kräkas på alla äckliga sniglar på cykelvägen som ligger i högar och tycks käka på varandras kadaver som blivit påkörda. Yack! Kan det bli sol och värme nån gång så att de torkar bort.

När jag kom hem satt jag i köket och faktiskt pratade lite med Kathy. Vi pratar ju väldigt sällan trots att vi bor tillsammans. Ja, hon är ju trevlig, det har hon alltid varit. Jag gillar bara inte hennes disk och hennes djurbajs och samlagsljuden. Det kanske inte är tillräckligt för att vlja att hon ska flytta ut, men nu sa hon iallafall att jag kunde sluta leta efter lägenheter eftersom hon ska försöka att få tag i något. Hon ser fram emot att få flytta härifrån. Dåså!

Jippie jäj! Snart kommer Anna hit! Först ska jag jobba en vecka till och sen ska jag ha två veckors semester och sen kommer Anna hit. Glid glid!

Gröt

Gröten och jag blir inte ett på mornarna. Nu har jag suttit och försökt få i mig den i en halvtimme, och den blir ju inte godare med tiden. Årgångsgröt. Just nu testar jag den här metoden att skyffla in allt i munnen och sen sakta svälja ner en bit i taget. Det fungerar faktiskt, men med munnen full av gröt är ju risken för kväljning ganska så stor.

Må illa

Idag mår jag illa. Jag äter sakta, sakta min gröt. Jag tuggar sakta, sakta på mina mackor. Jag vet vad som är i görningen i mitt inre. Det är storstädning. Ut med det gamla och in med nåt nytt. Eller så behåller vi det rent och fräscht ett tag.

Gud i himmelen! Hur många gånger ska jag behöva be om flygplan kraschandes ner i mitt huvud. Okej, det kan vara ett tomt flygplan så att ingen kommer till skada. Men några sådana flygplan finns inte ännu. Så jag får önska mig ett meteoritnedslag istället. Eller en stor lastbil. Eller någon med pistol.

Att inte sitta still

Visst fan, jag sitter still nu också, men jag tänker hela tiden. Jag försvinner inte ut i tomma intet och trasslar in mig i några meningslösa tankar.

Det var bättre idag. Faktiskt en hel del bättre än igår. Jag visste ju vad jag hade att vänta mig och kunde därför förbereda mig på att dölja alla gäspningar.

Men idag fick jag jobba litegrann. Jag tyckte det gick fint, men det var tydligen en diff i min kassa vid dagens slut. Förstår inte hur det gått till. Varenda kund jag har tagit har ju allting dubbelkollats. Ja, det kanske var en eller två kunder jag tog på helt egen hand. Nåväl, imorgon ska jag räkna ännu mer noggrannt. Vi räknar ju mycket på maskin också. Jag litar ju inte helt på den. Allt kan ju fela.

Konstaterade idag att jag kommer att få två löner den här månaden. Det blir fint det. Jag ska visserligen ha två veckors semester och då kan pengarna komma väl till pass. Så var det helt plötsligt onsdag imorgon och alltså snart helg igen. Lovely! Inte för att jag vet vad jag ska göra, men jag är ledig. Jag ska väl städa lägenheten så att den skiner och sen ska jag rymma ut i naturen eller whatever.

Längtar efter att Anna ska flytta in och Kathy ska flytta ut.

Det går för övrigt dåligt för mig med att inte bita på fingrarna. Jag tänker åtminstone på det så jag hoppas att det blir bättre.

Det tar exakt en kvart att cykla till Skärholmen och då cyklar jag inte ens särskillt snabbt. Min cykel är inte så snabb.

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa. Kathy har sin kille här och de ska se på tv eller film eller nåt. Det är ironiskt att jag betalar den jävla tv-licensen när jag inte ens ser på tv nu för tiden. Ja, jag ser på den ibland. När jag ska äta har jag den som sällskap ibland. Men sen somnar jag oftast i soffan. När jag blir stor ska jag nog inte ha nån tv. Jag kommer att bli stor när jag får en egen lägenhet och ett eget liv att bestämma över.

Vem är det som bestämmer nu då kanske ni undrar? Ja, det borde ju faktiskt vara jag som bestämmer över mitt liv. Ja, det är det ju. Men jag är tydligen inte helt tillfreds med det hela så jag ska göra allt som står i min makt för att få som jag vill. Linnea framför allt.

Ojoj! Sängen ropar på mig. Han vill att jag kommer nu så att vi får så mycket tid som möjligt eftersom jag kommer att börja vrida och vända på mig klockan sex imorgon bitti. Han ska vara snäll och smeka mig till sömns.

Inkvoterad?

Jag kan undra om det är så att jag är inkvoterad på min nya arbetsplats som blond och svensk. Kan det vara så?

Nej, Kalle, jag har inga planer på att flytta till Umeå. Dessutom anser jag mig inte vara särskillt driftig. Var får du det ifrån?

Jag har suttit och letat nya jobb, men hittar faktiskt inget som verkar vara till för mig. Hm, jag får nog hitta på något annat ballt. Har ju mina idéer på vad jag skulle vilja göra, men för det krävs antagligen en smula mer utbildning.


Plugga alltså, jag som är så bra på det.


Sömnpiller

Idag var jag på mitt nya jobb. Det var segt. Jag höll på att tuppa av. Visserligen har jag bara iakttagit hela dagen. Imorgon tänker jag sätta igång på allvar. Lite nervös, men vet inte vad som skulle kunna gå fel egentligen.

Cyklade till syster. Tittade på när hon och Anna spelade nätpoker. Hallå! Jag ville bara somna. Det blir en lång vecka. Försöka att leva upp till helgen.

Måste söka nya jobb. En hejdundrande massa jobb. Kathy ska flytta härifrån så fort hon hittar något annat och Anna ska flytta in.

Jag ska söka jobb. Jag kan ju inte sitta still. Tur alltså att jag ska cykla till jobbet. Funderar på att börja springa varje morgon också. Och så skulle man kunna klättra eller nåt varje kväll.

Oj oj!

Lidingö

Nu för tiden håller jag bara tyst. Jag pratar inte så mycket. Jag är bara tyst.

Det blev inget seglande igår. Det regnade för mycket och inte blåste det heller. Flaggorna hängde som sura disktrasor. Tanken var ju att vi skulle segla katamaran. Alltså bara en liten en. Så det skulle bli våtdräkt. Men det blev alltså inget av med det. Vi kröp ner i jacuzzin istället. Ja, fastän det regnade litegrann, men det var ju varmt och skönt. Låg där tills vi var lagom skrynkliga. Inomhus blev det korsord och sudoku som sig bör på sommaren.

Senare roades jag av bröderna P när de tillsammans skulle laga middag. Pannkakor med linser i. Ingen höjdare. klockan blev halv elva innan maten var klar. Min mage knorrade högt under hela måltiden. Jag var ju ashungrig, men ville ju inte ha mat så himlans sent.

Idag har jag sett Marie Antoinette, ringt till Kathy och sagt att jag tycker att hon ska flytta, ätit pastasallad och sovit i soffan, skrivit listor i dagboken på vad jag ska göra av mitt liv.

Ja, angående de där listorna så kommer jag inte så långt.

Den ser ut som följer:
1. Aldrig snusa igen
2. Aldrig röka igen
3. Aldrig bita på naglarna
4. Börja spara pengar dvs, sluta köpa onödiga saker
5. Börja klättra och springa

Så långt har jag kommit hittills.

Imorgon börjar jag mitt nya jobb. Jag har inte varit nervös hittills, men nu känner jag att det börjar knorra lite i magen. Jag tar en promenad.

Att vara liten och dum

Idag testade jag mina rullskridskor som jag inhandlade i måndags på myrorna för 150 pix. Jag åkte lite i lägenheten. Givetvis naken. Kathy är inte hemma och då måste allt göras naket. Nu har jag dock fått på mig kläder för jag ska gå och handla lite förnödenheter.

Om inget spännande händer idag så åker jag kanske till Västerås.

Världens bästa serie och världens just nu bästa låt som jag har lyssnat på hela morgonen:
http://www.youtube.com/watch?v=ILgc77VYiRQ&mode=related&search=

Klibb

Jag sitter här med bar överkropp som en karl.

Är klibbig om hela kroppen och borde antagligen ta ett bad innan det klibbar fast. Men det är ju sista dagen jag jobbat på Max förhoppningsvis, så det är värt det. Det är värt det att vara klibbig och lukta os när man sänkt sin sista pommes på Max. Vi hoppas att det är så. Jag hoppas innerligt att jag slipper prestigelösa jobb i framtiden. Men det gör jag säkert inte. Jag är ju en prestigelös människa.

Jag är ledig hela helgen så nu kan jag vara vaken hela natten, det gör ingenting. Så fort jag är ledig vill jag ha alkohol. Det är märkligt. Varför är det så? Lite bira hade suttit fint just nu och lite dans.

Jag dansar halvnaken och ensam i vardagsrummet till Björks "I play dead".


Charm

Internet har förlorat sin charm.

Det enda som faktiskt är roligt är ju att blogga. För det är ju inte så många andra som bloggar. Så jag måste ju göra något för att underhålla. Sen är det kul att se på bilder på facebook, men sen när man sett dem så är det inte kul längre. Ja, det finns hur mycket som helst på internet så jag borde ju hitta något som trollbinder mig.

Läsa Dagens industri kanske.

Eller så ska man strunta i det här med internet och förverkliga sina drömmar istället. Vilka de nu är.
Jag måste strax åka till jobbet. Ja, eller det är väl egentligen minst en halvtimme kvar. Jag åker bara tidigare och tidigare till jobbet. Egentligen borde det vara tvärtom. Men nu har jag fått mer ansvar och med det vill jag givetvis visa att jag fixar det. Jag åker gärna till jobbet i god tid så jag vet att jag hinner med allt jag ska göra. Visserligen är det inte så mycket, men om det skulle bli något fel så är det bra med gott om tid.

Jag vaknar tidigt på morgonen och ligger och tänker på mitt meningslösa liv. Vad ska jag göra av det? Jag borde göra något av det snart. En gnutta av självförverkligande borde ju kunna uppnås.

Jag ska äta Max-mat till lunch idag och imorgon. Det kanske är mina sista två dagar på Max någonsin, så jag måste ju passa på. Fast det känns lite sorgligt när jag tänker på det så. Jag är ju enormt sugen på att flytta till Åre faktiskt. Eller till Kristiansand. Men man behöver ju inte jobba på Max förstås.

Jag funderar vidare.

dåligt

Jag har ju övergett det här med bloggandet för facebook.com just nu. Det är nog lite dåligt. Det här internet är ju så djungligt att man faktiskt borde strunta i det helt och hållet. För en kan ju inte hänga med på allt på internet.

Jag sitter och väntar på att en tvättmaskin eller två ska bli klara.

Hade nog aldrig kunnat tro att det skulle vara så påfrestande att vara kökschef. Det blir så mycket mer påtagligt hur efterblivna alla andra är. Bara för att jag har en grå mössa är det okej att ställa vilka korkade frågor som helst till mig. Nåväl, det är väl inte alltid så lätt.

Det är tre dagar kvar, sen börjar jag på mitt nya jobb på måndag. I skärholmen. I skärholmen finns det faktiskt en del bra saker. Det blir bra. Det tar inte så lång tid att cykla dit.

Jag köpte rullskridskor där i måndags. Det är jättefina, men jag kommer nog aldrig att våga åka på dem. Fast när de står här på mitt rum blir jag ganska så sugen att prova, men det är så fina kullager i dem så det känns att jag kommer att glida iväg. Papphammar-stilen.

http://www.youtube.com/watch?v=FSPXIMCAYW0