telemarketing

Idag har det varit en ganska så händelserik dag. Började med att söka nio jobb. När jag sen satt och åt frukost vid halv tolv ringde telefonen. Det var en telemarketing snubbe som tyckte att jag skulle komma på möte klockan fem. Jomenvisst! Efter dusch och påklädning åkte jag till Skanstull för att hälsa på Ida Hurtig på Gulan. Jag hade ju skickat en förfrågan om att få jobba där, men när jag klev in i butiken kändes det helt fel. Det var alldeles för rörigt. Jag kräver ordning och reda för att jag ska trivas på en arbetsplats. Det är inte mycket begärt faktiskt. Men jag pratade en stund med Ida och insåg att jag har blivit fem år äldre sen vi träffades sist vilket är lite skrämmande. Jag har vuxit ifrån hela det där skatesnacket och trivs alldels utmärkt med det.

Sen gled jag omkring på stan ett par timmar och letade efter Game. Jag vill verkligen jobba på Game. Men jag får leta vidare nån annan dag. Jag kanske inte letade tillräckligt intensivt. Jag lärde mig samtidigt att hitta lite bättre. Stockholm har alltid känts så stort förut, men nu kändes det faktiskt inte så längre. När jag gled längs Kungsgatan så ringde en tjej om extra jobb på hemtjänsten. Det som är lite läskigt är att jag ska träffa henne imorgon klockan tio. Jag vet var jag ska, men jag vet inte vad hon hette eller vad företaget hette. Jag hoppas och tror att det inte var nåt privat. Jag ska till Bondegatan på söder iallafall. Får jag några problem när jag letar mig dit får jag ju ringa. Då kommer hon antagligen att svara med sitt namn och då blir det hela mycket lättare.

Klockan 17 befann jag mig på Olofsgatan på möte med en snubbe som hette Christian och fyra andra arbetssökande samt en tjej som var där för att lära sig mer om personalrekrytering. Jag gillade Christian, han var rakt på sak, och jag hade bara varit glad om han sagt rakt ut till mig att det här inte är nåt för mig och bett mig gå min väg. Men det gjorde han inte utan det är jag själv som bestämmer om jag vill vara kvar eller gå. Jag ska helt klart testa det hela. Jag har ju ingenting att förlora. Antingen tycker jag att det är kul, eller så tycker jag inte det. Jag ska dit på söndag och få lite utbildning i åtta timmar innan det sätter igång.

imorgon ska jag och syrran köra iväg vårat sopberg som ligger i vardagsrummet. Jag tänkte även investera i en bättre begagnad tv från blocket innan vi ska köra hem bilen till Leksand. Teven vi har nu är inte så kul. 15'', ingen fjärrkontroll och kanaler som måste ställas in varje gång man slår på den eftersom de försvinner när man stänger av den. Den brukar stå på hela kvällarna med ljudet av så att man slipper ställa in kanalerna fler än en gång. Är det nån som vill köpa den?

Sen åker jag nog till Johanna i Västerås imorgon. Ska mysa lite där. Syrran ska på fest så det är ju ingen idé att ligga här hemma och mögla. Så kan det vara.

Nu måste jag rensa lite bland alla mina papper här på skrivbordet, efter det blir det CSI.

löka!

Jag har inte fått på mig några kläder ännu idag. Jag är seg och smutsig. Jag ska snart duscha. Jag har spelat worms och ätit chips. Ska försöka att ta mig från Östersund imorgon. Idag blir det absolut inte. Jag ska nog gå och köpa Singstar jag också. Som Andreas har gjort.

Johan tycker att jag ska blogga i fyllan, men inte blir det nåt med det heller. För när jag blir full så blir jag oftast lite för full och då är jag nog inte kapabel till att blogga. Tur att jag inte är full alltför ofta. Inte så full. Nåväl. Det var väl ganska skoj i lördags ändå. Hade varit betydligt roligare om jag kunde minnas lite mer.
Nej, det blir nog inte så mycket mer sprit i mitt liv. Vin och öl funkar helt okej, men spriten dödar mitt guldfisk-minne och gör mig konstig och ledsen.

Tror att det är dags att börja söka jobb ordentligt den här veckan. Måste ha något att göra snarast. Vet inte vad som kommer att hända med mig annars. Kan inte riktigt se mig själv som arbetslös. Men nu när vi har fått en borgerlig regering ska det väl bli lättare att få jobb, eller? Allt kommer ju att bli mycket bättre. Eller? Det återstår att se. Duschen väntar.

illamående

jag vet faktiskt inte om jag klarar av att ha den här oron i magen. jag måste ha ett jobb så att jag slutar tänka. det är nog det enda som fungerar.

jag ska snart gå och hämta den sista tvätten i tvättstugan, sen ska jag åka bort till liljeholmen och leta reda på arbetsförmedlingen. får se vad det blir sen. får nog åka på upptäcksfärd. kan ju inte vara här hemma hela dagen och vara orolig för att mina hemskaste fantasier ska vara sanna.

ska ringa ett telefonsamtal. hej!