Listan

Jag är så seg idag. Tror att det är allt bröd jag äter som gör det. Jag lever på bröd. Jag har iallafall skrivit en lista på saker jag ska göra innan jag får fara till Östersund.
 
* Söka utklippta jobb. Jag prenumerar ju på DN och brukar klippa ur spännande jobb och tejpa in i min klippbok. Dessa är det på tiden att jag söker nu innan det blir för sent.

* Göra ugnspannkaka. Jag blev så sugen på det. Men nu kom jag på att jag inte har någon mjölk, så då stryker jag det.

* Göra müsli. Min müsli är slut så jag behöver göra müsli. Men jag behöver diska en plåt först.

* Boka tvättid. Men det tänker jag också stryka nu, för jag kan göra det tidigast på onsdag kväll, och innan dess vill jag nog helst ha åkt. Syster får helt enkelt boka tid åt mig.

* Åka in till stan och köpa jeans. Jag har hittat ett par som jag vill ha, och det stör mig bara att jag inte har köpt dem. Då är det bästa att göra det så kan jag gå vidare med mitt liv sen.

* Ta ut 600 kr till hushållskassan. Jag och syster har gemensam matkassa som vi betalar in till den 1:a i varje månad. Om jag ska åka bort så är det ju bra att jag gör det innan.

* Köpa ett par Skullcandy hörlurar. Jag bara måste ha dem nu när jag har köpt ett PSP. Ja, jag köpte ju ett PSP i fredags. Ska kolla inne i stan när jag letar jeans, annars får jag beställa på nätet.

Jag har redan strykt två saker från listan som jag gjort. Bakat bröd och satt in kort i album.

Men nu ska jag nog ta mig in till stan och leta jeans och hörlurar. Det skulle ju gå på ett kick att genomföra allt på listan, men det är helt otroligt vad seg jag är. Är det dags att börja dricka kaffe måntro? De hörde av sig från hemtjänsten om jobb ikväll också, men jag har inte ringt. Jag orkar helt enkelt inte. Syster tror att det är för att jag gör för lite, men det anser inte jag. Jag har ju jobbat hela helgen och jag bakar ju och står i när jag är hemma. Ja, och så sitter jag här en hel del också, men det är inte som att jag bara sover eller bara ser på tv. Jag läser och skriver mer än jag ser på tv.

Nej, nu blir det klädombyte och lite mat, sen en sväng in till stan.


Svar

1. Put your music player on shuffle.
2. Press forward for each question.
3. Use the song title as the answer to the question even if it doesn´t make sense.

NO CHEATING!

Will it be ok?
Automatic stop (Jag tänker tolka det som ett ja. Det kommer att bli bra automatiskt.)
How are you feeling today?
Libertine (Fri helt enkelt)
How do your friends see you?
I'll follow you tonight (Jag är ett mähä som bara följer med. Eller så kan jag vara nån som ställer upp.)
Will you get married?
I M (det kanske var ett litet för självständigt svar för att jag ska bli gift.)
What is your best friend's theme song?
You talk way too much (Haha! Men är det jag som pratar för mycket eller min bästa vän? det beror ju på vilken vän vi ska applicera det på.)
What is the story of your life?
I miss you (japp, jag saknar precis hela tiden, men vad vet jag ibland inte)
What was high school like?
Think twice
How can you get ahead in life?
I'm walking on sunshine (jag tolkar det som att jag kommer vidare bara jag håller humöret uppe)
What is the best thing about your friends?
Black Eyed (hur ska jag tolka det?)
What is tonight going to be like?
The kill (Jag tänker inte döda nån och jag hoppas att jag inte blir dödad. eller är det nu de kraschande flygplansdelarna kommer? Eller så bli det helt enkelt bara dötrist.)
What is in store for the remainder of this weekend?
Morning Bell (sovmorgon eller inte)
What song describes you?
Good Riddance (Time of your life) (det låter bra hursomhelst)
To describe your grandparents?
Romeo
How is your life going?
Leach (översättning Tack!)
What song will they play at your funeral?
Baby Borderline
How does the world see you?
Every you Every me
Will you have a happy life?
I'm sensitive
What do your friends really think of you?
Den feges lögn (Aj! Det gjorde ont. Så jävla feg och lögnaktig är jag väl inte. Eller?)
Do people secretly lust after you?
Erakes on (jag förstår inte)
How can I make myself happy?
Idioteque (Genom att vara en idiot? Bra!)
What should you do with your life?
Hands (Jag har vetat det hela tiden! Jag måste få göra något med händerna.)
Will you ever have children?
I'll follow you tonight  (följer man med nån hem vet man ju vad som händer sen och då blir det barn. Eller? jag tolkar det som ett ja. men vi får hoppas att det inte blir några oäktingar.)


Det är nog ganska så dumt att låta sin mediaspelare svara på såhär seriösa frågor, men lite kul är det förstås. Sen kan man ju tolka det lite som man vill. Nu ska jag gå och köpa en förlängningssladd så att jag kan koppla i mina högtalare i datorn, för så dålig musik har jag faktiskt inte här. Det är nån/några som har försett mig med både det ena och det andra konstiga som t.ex stum, fugazi och deftones.

Ha det gott, igelkott!

Min arbetsplats på söder.

DSC00602
Min arbetsplats på söder.

Dumpad

Jag sitter här och luktar svett och sömn i min Moore-tshirt som jag fick när jag vek ut mig för ett par år sedan, eller nej, jag har snott den.

Idag roar jag mig med att leta bostäder på internet. Går inte så bra. Ska jobba tre timmar lite senare på hemtjänsten. Bra sätt att få tiden att gå, men jag drömde i natt att en tant hade kissat ner sig totalt. Det var ingen vacker dröm.

Den 6:e börjar äventyret på Max i Hammarby Sjöstad. Är mest glad över att få något att göra, men skäms konstant och önskar inget hellre än att bli mos av kraschande flygplansdelar. Föreställer mig att det är ett ärofyllt sätt att dö på. Se bara på Donnie Darko eller Mitt liv som död.


Ti Heda, dâr ât man silt ma skeda.

Leksandsmål är ingen stor talang jag har, men ibland så. Jag befinner mig i Heden, Leksand, Dalarna, Sverige i regnet. Fy, vilket regn. Hade planer på att gå ut, men jag har gjort lite omplaneringar så nu verkar det inte bli så. Konstigt nog. Skulle ha ringt till Therese för längesen och hört om jag fick komma dit om det inte vore så att nån viss P har lovat att ringa. Så nu väntar jag. Om det är något jag verkligen avskyr så är det att vänta. Skulle inte förvåna mig det minsta om jag väntar förgäves.

Jag har ett härligt PMS-humör och så regnar det. Läste Johans lunarblogg och blev lite glad iallafall för att det känns som att vi tänker lite likadant. Vad sjutton ska man göra liksom? Tanten (som hette Lola) jag träffade på arbetsförmedlingen i onsdags suckade och sa "Det är nog lite svårt när du inte har nån arbetslivserfarenhet inom ditt studieområde." Jag nickade och suckade jag med. Berättade om mina planer på praktik och hon tyckte att det lät bra. Men det får bli senare. Först ska jag testa det här med Max.

Johan, det skulle förresten vara askul om du skulle bo med mig och syster. Men framtiden är ju ganska osäker i vår lägenhet och så är det smutsigt. Men jag hade tyckt att det vore skoj. Vem som helst skulle kunna bo i vårt vardagsrum och jag hade tyckt att det varit skoj. Jag behöver sällskap liksom. Kanske borde köpa mig en hund istället. Eller klämma ut en unge. Näej! Så drastisk tänker jag inte bli. Förresten går det nog inte att vara så drastisk med det där med barn.

Igår träffade jag Johan Glans när jag och en tant skulle åka hiss ner till hennes färdtjänst. Vi tryckte på knappen, men istället för att åka ner så åkte vi upp. Där stod Johan Glans och hans flickvän med öststatsutseende och tanten säger "Vi ska åka ner!". "Jaha.." sa Johan och så åkte vi ner. Mötte honom sen i entrén när vi precis skulle gå till bilen. Han kurade ihop sig bakom sin öststatsflickvän och såg ganska så rädd ut. Ångrar att jag inte sa BU! Färdtjänstkillen fick sen åka upp med tanten igen för jag hade glömt att sätta på henne hennes glasögon. Det är inte så lätt att veta vilka tanter som har glasögon och vilka som inte har det när man träffar dem för första gången. Färdtjänstkillen heter för övrigt Patrik och har god hand med tanterna. De verkar alla lite småkära i honom. Träffade honom en gång till igår när han hämtade en annan tant, men då var jag nogrann med att se till så att hon fick med sig glasögonen. Lite senare såg jag Andreas Wilson på medborgarplatsen. Han hade feta hörselsnäckor (eller vad f-n det heter), jag trodde först att han hade papperstussar i öronen. Han såg glad ut åt sina blomkålsliknande öronmojänger.

Så igår efter jobbet så körde jag Honda-bilen hit hem till Leksand. Det gick bra trots regn och mörker. Jag sjöng högt och var arg på det mesta. När jag kom hem hit så grät jag en skvätt i smyg eftersom jag inte har något rum kvar. Jag sover i systers gamla säng på hennes rum bredvid Ben Affleck och Ryan Fillippe.
Jag och syster har diskuterat att vi tycker att mor och far ska flytta härifrån eftersom det är ett alldeles för stort hus, men jag ångrade mig idag. Jag tror att jag vill ha det kvar. Jag älskar den inglasade brokvisten full av pelargoner. Jag får väl bo här och bli gamkäring. Näej, inte vet jag, men flytta kan de ju bara inte få göra härifrån. Det här huset är för lustigt för det. Hur många hus har en havsmålning som täcker en hel vägg nere i källaren? Och taket här nere som är blått- och rosarutigt. Allt är ett enda virrvarr. Och mitt rum som är tapetserat med telefonkatalogen och Idas rum som är rödmålat med hjärta på elementet och franska liljor i guld på garderoben. Allt är bara så fult, men det gör ingenting. Jag känner att det här huset har potential.
 
Nu ska jag återgå till min goda bok. Så som man ska göra när det regnar. Ajöken Ajö!

Foccacia

Igår jobbade jag på hemtjänsten och det var så roligt så. Det är nästan för roligt för att jag ska kunna slita mig. Typiskt alltså. Imorgon ska jag dit igen. Hoppas att det fortsätter att vara lika roligt. Roligt är kanske fel ord. Det är spännande att träffa dessa gamla och underbara människor. Men spännande är kanske fel ord det med. Det är hursomhelst underhållande och lite spännande att ställa sig utanför en främmande människas dörr och ringa på. Men vet inte vad som komma skall. Men än så länge har det bara varit spännande. Igår träffade jag bland andra en tant som rökt sen hon var tolv, en tant med hår som svinto och en tant som bodde på åttonde våningen precis bakom katarinahissen. Jag gillar det.

Idag var jag så till Arbetförmedlingen och pratade med en handläggare. Hon kunde inte göra så mycket för mig. Hon kallade mig flitmyra och tyckte att jag skulle kämpa på som jag gjort. Ja, jag trodde inte att hon skulle säga så mycket annat. Fick det klart för mig att jag får a-kassa först efter 45 dagar eftersom jag sagt upp mig själv. Det blir knapert nu med andra ord. Men inte dör jag heller. Det finns mat, böcker och ett bittert sällskap. Men det har ju gått 30 dagar iallafall, så om två veckor är karensen över. Nåväl. Sverige är ett sketet land. Måste kolla upp det där med att flytta till S.t Kitts.

När jag kom hem från Af bakade jag foccacia. Det blev jättegott. Behöver inget smör på för det är en massa olivolja på. Tryckte ner fetaost och oliver också. Får inte äta för mycket bara. Syster får äta upp det i helgen när inte jag är här. Längtar efter att få ett eget hem där jag kan laga bröd och mat. Städade sen. Dvs, dammsög golvet där det var som allra skitigast. Jag tror inte att min syster nån gång riktigt har städat den här lägenheten. Det är riktigt skabbigt i hörnen. Men hon som bodde här innan gjorde antagligen aldrig det heller, städade alltså. Jag längtar bara härifrån. Får man ett riktigt jobb nån gång så kanske man kan få tag på en trevligare lägenhet som är ens egen och som inte är totalt misskött. Det renaste stället i den här lägenheten just nu är golvbrunnen i badrummet. Den glänser.

Har sovit en stund på soffan efter att jag läst the Dirt. Ska återgå till mitt läsande. Försöker att inte sätta på teven. Idag såg jag en hund på Oprah som bara hade två ben. Har nån sett den? Det är det sjukaste jag sett. Ni måste kolla efter det. Faith hette den. Oprah, vilket program alltså. Freakshow!


Hemtjänstkvinnan

Idag har jag jobbat på hemtjänsten och känner mig väldigt nöjd och tillfreds med det. Jag skötte jobbet galant utan missöden. Nu är jag mest bara trött och funderar på vad jag ska göra med resten av dagen. Spela DXball kanske. Unna mig!

Arbetsmarknaden

Idag har det mest varit en trist dag. Jag är på bättre humör, men jag har inte gjort så mycket vettigt. Syrran har också varit hemma hela dagen, men nu ska hon iväg och fika med nån kompis på stan. Jag vill också fika. Men jag får sitta hemma ensam framför teven och tugga på mina naglar istället. Jag ska äta middag först, sen ska jag glida till Västertorps centrum och unna mig nåt gott eller trevligt. Imorgon ska jag jobba på hemtjänsten. Det ska bli kul att börja på riktigt. Det blir spännande att se om jag hittar på söder. Ska ta med mig en bra karta. Det ska faktiskt bli kul. Synd att man måste gå upp så tidigt bara. Synd att jag sa på intervjun att jag är morgonpigg. Det har liksom gått över. Tror jag iallafall. Nu är jag mest trött hela tiden. Tror att det är tristessen.

Min dator har varit seg idag, men jag lyckades få den att bli pigg igen. Det var skönt. Jag har sökt sju jobb idag också. IKEA, Naturvårdsverket och Försvarshögskolan. Här ska inte sökas några skitjobb längre. Längtar lite till på lördag nu. Jag vet ju inte vad jag ska vara på Halloweenfesten hos Johanna i Västerås, men jag frågade Johanna och hon föreslog ängel eller prinsessa. Det är ju två saker jag är ganska så bra på, så jag tror att det bli prinsessa. Funderade faktiskt på ängel när jag var hemma i helgen för jag stod och tittade på mina vingar. Har tre olika vingar hemma som jag nu packade ner. Men nu har jag ju inte några vingar här och jag har inte några planer på att köpa några nya, så då får det bli prinsessa. Två tiaror har jag här att välja mellan. Prinsessa blir det alltså.

Jag var till Af en sväng idag också och det var ett ganska så upplyftande möte och det var väl det som var meningen. Arbetsmarknaden är ju ganska så ljus i Stockholm län. Inget nytt. Tanten var rolig och slarvade bort sina glasögon tre gånger under den entimmeslånga föreläsningen. En gång höll hon dem i handen. Jag hör ett barn som gråter i våningen ovanför. 

Nu har jag tydligen slarvat bort bokningscylindernyckeln till tvättstugan också. Bläk! Hur sjutton har jag lyckats med det då? Det var ju jättelängesen jag bokade nån tvättid. Min syster kommer att bli ännu argare. Jag ska gå ner och kolla om jag inte kan meka med den på nåt sätt. Jag som är så bright. 

Jag smyger iväg. 

Söder

Idag har jag alltså vandrat omkring på söder och fått betalt för besväret. Hemtjänst kallas det. Kände mig otroligt missplacerad i min skaljacka a la Östersund, men jag tycker att den passade alldeles utmärkt i det stockholmska vädret. Människorna här i Stockholm förstår sig nog bara inte på det. Jag fick gå bredvid en tjej som heter Ewa idag, hon var 20 år och väldans trevlig. Men hon bar mer smink än vad jag någonsin gjort och bar omkring på sin guldiga handväska med handkräm i. Jag måste kanske också skaffa en guldig handväska med handkräm i. Åtminstone en handväska, eller större fickor på min jacka så att jag får plats med allt jag behöver när jag vandrar omkring på söder för att hälsa på tanter och farbröder. Jag tror att det kommer att gå galant. Jag måste bara lära mig att hitta. Men det finns förstås kartor till det. Imorgon ska jag tillbaka till söder. Hoppas att mina fötter bär. Aldrig hade jag väl trott att det skulle bli så mycket vandrande. Nu kanske det blev extra mycket eftersom Ewa gick på nån sorts leverrensningsdiet och kissade extra mycket. Och eftersom hon inte ville kissa hemma hos vissa tanter och farbröder var vi tvungna att gå tillbaka till kontoret och kissa. Vi tog faktiskt bussen en bit också, men då var det en liten terrier på bussen som försökte att bita mig. Fy! Jag blev lite skraj. Tur att den bara bet mig i byxan.

Igår var jag på bokningsservice och lärde mig att boka möten. Jag tyckte det var skoj och lyckades iallafall boka två möten. Jag ska dit på onsdag igen och då får vi se hur det går. Det är ju lite läskigt, men jag är villig att testa mera. Men syster sa att de hade ringt idag. Undrar vad de ville. De får ju ta och ringa igen om det var något viktigt. De kanske inte vill ha mig. Men då är det väl så då. Nu har jag testat det åtminstone.

De ringde från två jobb till idag. Det ena var från ett företag som räknar trafikanter på kollektivtrafiken. De ville boka in en intervju på onsdag, men då kan inte jag. De skulle ringa senare. Det är ju heltid och alltså intressantare än några fjantiga extra jobb. Det andra var från Attendo cares hemtjänst i innerstan. De vill också boka in en intervju, men jag sa att jag inte var intresserad längre. Undrar varför? Hm... Kan bero på nåt jag läst i tidningen kanske.. Jag jobbar ju dessutom mycket hellre åt stockholms stad än nåt privat företag. Jag har inte så bra erfarenheter av det.

Imorgon blir det alltså hemtjänsten igen, på onsdag ska jag till Uppsala på förmiddan och till bokningsservice på eftermiddan och på torsdag åker jag antingen till Dalarna eller till Jämtland. Det återstår att se. Jag behöver åtminstone inte fundera på vad jag ska göra de kommande dagarna.

Men nu ska jag ta en sväng till tvättstugan och kika efter en tvättid och sen ska jag ta en dusch. Hoppas att jag orkar hålla mig vaken till klockan tio, men det känns ganska så tveksamt just nu.