Beauty is nothing without brains

Sånt här borde jag suga i mig mer av. Dumma lilla Limpan. :)

http://www.youtube.com/watch?v=GHX2mvFVQMs&NR=1

Så var det med det

Så hittade jag till Elin Alvemarks blogg och blev lycklig, men jag orkar inte läsa just nu för mitt huvud är trött. Det blir lätt ganska så trött av att inte ha så mycket att göra. Sitter och mest längtar ut i solen så jag åker nog hem vid fyra om inget annat händer. Får försöka att komma till jobbet tidigare imorgon istället och jobba in nån extra halvtimme eller så.

http://hellyeah.webblogg.se/makt/


Längtar inte idag efter ett eget kontor, vi har haft en alldeles för trevlig dag. Undrar om det är solen som gör det. Det enda som just nu känns bra med att ha ett eget kontor är att jag kanske kan ha ett bonsaiträd där eftersom jag vill ha ett bonsaiträd och det får ju inte plats några krukväxter i lägenheten. När jag har eget kontor kan jag ju dessutom prata en hel massa i telefon utan att störa någon. Jag kan ringa någon av mina vänner och bara störa, eller bara lämna den obligatoriska raden "1 missat samtal" i allas mobildisplay. Ingen kommer ändå att svara när jag ringer. Är det bara jag som har såhära tråkigt på dagarna. Men jag ska inte ha såhära tråkigt i fortsättningen, för det har jag bestämt och så ska jag ringa till folk bara för att fördriva tiden och ha lite sällskap och när folk då går förbi utanför mitt kontor som har glasvägg och glasdörr kommer de att tro att jag är en upptagen person.

Dumma trötta lilla Limpan.

Inte så konstigt kanske

Jag är trött idag. Det är inte så konstigt eftersom gårdagen var allt annat än lugn och fin. Åkte dock inte hela halvVasan utan nöjde mig med 26 km, vilket tog mig 3 timmar och 52 minuter och var alltså alldeles för långsamt så jag fick åka den sista biten till Mora med buss. Skyller på vädret och att jag fick starta så sent. Klockan var nästan halv tio när jag passerade startlinjen, hade jag startat lite tidigare och kanske hade haft lite mer fart i början hade jag nog kanske hunnit hela vägen. Men det var skönt att slippa åka hela vägen i snöovädret.

Var i Falun på vägen hem och åt mat med V's lillebror och mor. Love them! :)

Nu sitter jag på jobbet och skulle väl allra helst vilja åka hem och sova, men jag har lovat ut mig själv på en frågestund klockan halv fyra, och eftersom det händer så sällan så är det bara att göra det. Eller sällan och sällan, det har aldrig hänt. Trodde att det skulle bli mer sånt. Men nu är jag inbjuden till ett litet möte som expert.

Fick reda på idag att jag ska få eget kontor. Flyttar så fort vi vet vem som äger den här risiga datorn. Hoppas innerligt att jag får en ny burk. Ska hem och slagga sen. Tre jobbdagar kvar den här veckan. Det blir Skäris på lördag.

Det var ju det här jag ville säga

http://drf.teflonminne.se/2008/01/26/modebloggar-ar-billiga-horor/

Vänta nu!

Skulle inte jag göra något vettigt när jag kom hem var det tänkt? Men det gick ju inte. Har åtminstone tvättat en tvättmaskin och pratat med en tant med blå mascara nere i tvättstugan. Man skulle haft blå mascara alltså. När jag var liten vet jag att det existerade, men sen gick den ur tiden och nu tror jag visst att den är tillbaka. Man skulle vara en sån där liten sminkmadam, men nu är ju inte jag det eftersom jag har så torr hy. Jag är urusel på att ta hand om mig själv. Tänkte iaf ta ett bad så småningom och smörja in mig ordentligt. Vet inte när jag gjorde det senast. Tänker inte raka benen och så för jag tror att det är smart att vara hårig när jag ska iväg och sporta. Sen när sportandet är klart kan jag raka mig och bli lite tjusig. Ja, det är nog bäst att jag börjar ta hand om mig själv innan jag helt och hållet förfaller.

Var i Kista en sväng och kikade på skitfina tiger kavajer och kostymbyxor. När ska jag få råd att köpa mig riktiga arbetskläder. Det lär dröja. Men, kanske, kanske lite längre fram i vår. Kanske alltså.


Kenza is my best friend

Ja, alltså inte på riktigt alltså. Hon är som en rollfigur i en tv-serie. Hon är som Meredith i Grey's. Hon är den jag vill vara och låtsas att jag är under en kort stund då och då. Men inte vet jag hur jag på bästa sätt skulle njuta av att vara Kenza en stund. Det vore kanske bara jobbigt att gå i skolan igen och kanske hålla på att göra slut med min kille som jag varit tillsammans med hyperlänge. Och dessutom ganska så jobbigt att vara sådär satans söt så att man nästan skulle kunna bli uppäten varje dag. Den där Meredith verkar ju dessutom ännu mer labil än vad jag är, men hon är åtminstone läkare och får göra coola saker varje dag på sitt jobb. Jag gör inte så mycket coola saker på mitt jobb. Det coolaste är att jag har ett eget skrivbord och antagligen de coolaste arbetskamraterna på det här bygget. I övrigt är jag ganska så nöjd med att vara jag eftersom att jag tycker att V är en mycket finare kille än Merediths och Kenzas.


V är ju söt som socker och jag skäms när jag ibland blir lite arg på honom. Som igår när jag åkte från V-torp och V klev på tuben vid Zinken så vi kunde ta sällskap hem. Sen när vi kom till T-centralen hade V bråttom och jag var trött och släpade på saker så jag ville inte kuta. Då blev jag lite less för att han inte säger att han har bråttom och vill hem för att se på fotboll. Men sen skäms jag eftersom jag är så fånig. Han får väl springa ifrån mig om han vill. Men egentligen vill han inte det. Han gör bara misstaget att inte berätta varför han springer.  


Det är lika trist på jobbet idag som igår och jag ska avhjälpa det hela genom att åka hem tidigt. Det blir en kort dag eftersom jag kom sent också. Det gick snabbt hos doktorn. Vi tittade på röntgenbilderna på mina fötter och konstaterade att det är lite broskbildning i vänsterfoten som kanske bör tas bort. Därefter sa doktorn hejdå och skulle skicka en remiss till Karolinska. Det är inte billigt att gå till doktorn, men det känns bra ändå. All hjälp jag kan få tar jag tacksamt emot. Jag vill vara en hyfsat normal 26-åring som kan ut och springa på kvällarna, kanske bära högklackat nån gång ibland och åka skridskor med sin pojkvän.


Så jag åker vid två idag. Tar en sväng förbi Kista och införskaffar duct tape så att jag kan tejpa hela badrummet till förbannelse. Förhoppningsvis har ingen snott min tvättid när jag kommer hem så att jag kan utnyttja tiden som är kvar. Sen tänker jag ha en riktigt slapp torsdagseftermiddag och kväll med facebooking, blogging och kanske lite inredning. Ja, det blir ju lite ofrivilligt inredande i badrummet, men kanske kanske kan jag roa mig med att göra lite fint på nåt annat ställe också i lyan. Vi får se.


Rörmokeri

Ja, såklart lossnade min limning på duschblandaren när V duschade i morse, så nu är det nog bara till att ta hit en rörmokare. Ska göra ett nytt försök ikväll och köpa tejp och skit så att det håller någorlunda tätt så att V kan duscha på mornarna. För mig är det ju lugnt eftersom jag är en ganska så god badare.

Nu ska jag bege mig till Ersta, har packat matsäck så att jag ska klara mig en stund. Hoppas att det går ganska så fort så att jag kan bege mig hemåt från jobbet vid två.

Blå

Jag har överlevt dagen trots mitt mystiska humör.

Har varit hos syster och ätit asagod mat och dessförinnan åkte jag hem till V en sväng som är lika söt som vanligt och inte riktigt vill skiljas från mig. Ja, eller underligheterna han håller på med tyder åtminstone på det.

Syster och D har fått det fint i Västertorp, men det är inte alls så särdeles rent och fint. Börjar vänja mig att bo med V och ha det rent och fint omkring mig hela tiden. Smutsen hos andra blir då mer påtaglig. Det gör ju inget att andra har det smutsigt, jag bara konstaterar att jag har det jävligt bra.

Måste sluta med det här dumma svärandet som jag har lagt mig till med. Det är bara fult och dumt.

Nu blir det läggdags medan V ser på Arsenal-Milan. :)

Mammas nya kille

Typiskt. Veckans stora glädje kommer jag att missa eftersom jag är på väg till syrran från klockan fyra. Ja, jag har en sån där telefon med radio i, men orka trassla ut headsetet liksom.


Men just nu har jag ingen lust att åka till syrran igen. Jag är labil som en val. Om nu valar är labila, det vet jag inget om. Det är en jävla tur att jag inte ska jobba så mycket imorgon. Jag ska till Ersta på förmiddagen och sen måste jag sluta tidigare för att hinna tvätta innan vi åker till Dalarna. Jag ska läsa hela dagen. Försvinna in i en bok. Har snart läst ut Doktor Glas som jag fick i födelsedagspresent av J. Det går långsamt för mig att läsa ut böcker eftersom jag inte hinner läsa så mycket varje dag. Det är den där lilla underbara stunden på morgonen mellan Karolinska och Rådanvägen.


"Det är lika omöjligt för en kvinna att leva utan man som att bita av sin egen näsa.": skrattretande citat ur Doktor Glas. Vad säger ni om det ni andra kärleksknarkare?


Hur framkallar man glädje i kroppen? Jag var ju på väg att ta mig upp ur den där svackan, men dum som jag är ringde jag till V som stod i en provhytt och ville inte alls prata med mig och eftersom jag är lite svag i sinnet just nu var det inte alls särdeles uppmuntrande. Jag hade ju hoppats på att det skulle ha motsatt effekt. Men jag vet ju mycket väl att V precis som jag inte tycker om att prata i telefon med främmande människor i närheten.


Kanske borde jag dricka en kopp grönt te och äta en mandelskorpa så att jag kanske piggnar till en smula. Det är mindre än en timme kvar.


Jag har planer, hemliga planer i massor.


Förlåt Deniz Merdol

Men jag tycker faktiskt inte att Mitt P3 alls är bra. Det är den värsta timmen på hela dagen när man sitter här och inte har så mycket för sig. Visst, jag kan ju byta kanal, men jag älskar ju P3 i övrigt. Om jag fick bestämma över Mitt P3 så skulle jag bestämma att det var lite som sommarpratarna med den skillnad att vem som helst kunde vara programledare under en timme. Olika personer skulle varje dag kunna få sitta en timme och prata goja precis som Deniz nu har fått äran att göra varje dag. Frågar mig varje dag när jag lyssnar på Deniz varför inte jag kan få vara radiopraterska. Varför? Vad har Deniz gjort för att förtjäna att få sitta där i radion och prata? Hon har antagligen läst något mediaaktigt i skolan vilket jag inte har. Hon har säkert några häftiga kontakter på radion som hjälpt henne in på banan dessutom. Jag tyckte det var ganska så kul att lyssna på Deniz förut. När Deniz körde sina krönikor var det alltid bra och jag kände igen mig ofta. Det var alldeles lagom med några minuter Deniz, men en hel timme är alldeles för mycket. Ingen skulle väl vilja lyssna på mig heller egentligen, jag har nog inte så mycket mer intressanta saker att berätta om än vad Deniz har. Jag skulle väl berätta om hur satans kär jag är och hur fint allt är i stora staden och att jag längtar efter sommaren. Ja, det skulle nog bli ganska så banalt, men det vore minsann skoj att testa.


Visserligen finns det ju ett Mitt P3 som går på kvällarna där det är lyssnarna som får prata, men jag vill ha bra radio på dagen istället för på kvällen. Vem lyssnar förresten på radio på kvällarna? Nu är jag minsann dum. Det fanns ju en tid i Östersund när jag levde utan tv. Förresten lever jag fortfarande utan tv, men jag lyssnar ändå inte på radio på kvällarna. Inte i samma utsträckning som förut i alla fall, nu finns det ju Internet och en massa skivor jag hellre vill lyssna på. Förlåt radion.


Sego

My computer is a mess. Bara för att jag är inhyrd så får jag såklart den segaste burken de har på bygget. Urtrist.

Har fortfarande inte särdeles mycket att göra. Hoppas att den här nedåtgående spiralen snart vänder uppåt.


Det pågår en diskussion huruvida blommor ska ses som mutor eller ej här på jobbet. Enligt regelverket ska blommor ses som mutor. Men ser man någonsin blommor som en muta? När du köper blommor till din älskling, är det då bara för att få henne i säng? Nej, blommor ges väl i första hand i tacksamhetssyfte. Tack för att du är så snäll och lagar mat åt mig när jag är trött och har jobbat en hel dag. Tack, för att du sjunger så fint. Tack för att du har gett oss en så bra föreläsning. Nej, blommor ges inte som mutor. Inte enligt mig, men enligt reglerna. Trist kan tyckas.


Jag vill ut och dansa med A. Dansa till Le Tigre för det är lagom aggressivt.


Jag är sugen på kokostoppar och förstår inte varför inte man gör det oftare. Det är ju typ lättare än negerbollar. Ja, och så var det den här debatten om negerbollar också. Nåväl, kokos kostar inte mycket och man blandar bara en påse kokos med två ägg och två dl socker. Tydligen ska det vara gott att blanda i lite limeskal också eller citron kanske. Det är väl inte så nyttigt, men ack så gott det är med kokos. Man kan ju klämma ner 50 gram smör i smeten också så blir det nog ännu lite godare.


Snart tror jag bestämt att det är lunch här på jobbet. Undrar hur min makaronilåda smakar. Undrar vad V gillar min makaronilåda.


Jag ska hem till syster efter jobbet. Funderar på om jag ska åka direkt eller om jag ska åka hem en sväng först. Har en massa saker här på jobbet som jag skulle behöva få hem, men det kan jag lika gärna göra imorgon. Får se om jag cyklar från Västertorp eller om jag åker till Zinken och kikar på lite bandy innan jag åker hem med V. Limpan gillar bandy liksom. Ser ut som det hänger snö i luften. Sist vi var på Zinken började det att snöa.


Jag lyssnar på radio idag. Det gjorde jag inte igår. Det är bra med radio. Foo Fighters är bra och Kylie är väldigt bra just nu. Och Robyn är alltid bra.


Träffade A igår, det var mysigt och välbehövligt. Vill inte att A ska flytta härifrån. Nej, det går inte. Allt blir bra så fort solen börjar värma. Jag lovar!


Tiden läker alla sår

Det tar inte lång stund innan allt blir bra igen och helt plötsligt känns det som en ganska så bra dag. D spillde ut kaffe över hela sitt skrivbord så genast sprack mitt tidigare så bistra ansikte upp i ett leende. Skadeglädjen, den enda sanna glädjen. Äsch, det där är ju bara skitsnack, det finns så mycket annan fantastik glädje. V skickade sedan ett fint och uppmuntrande mail till mig. Vi sitter och mailar till varandra hela dagarna och jag är så otroligt tacksam över att han håller mig sällskap hela dagarna. Många kanske inte tycker att det är helt normalt att bo tillsammans och dessutom maila till varandra dagarna i ända, men jag trivs ypperligt med det. Vill ju inget annat än att helst ligga i V's ficka hela dagarna, så då får ju det här duga.


Ett kvinnoliv

Jag får aldrig svar på huruvida det är såhär det ska vara att vara kvinna. Ska man som 26-årig kvinna fortfarande ha ångest för att man tror att man aldrig någonsin kommer att räcka till? Varför känns det såhär i min kropp? Är det här någon sorts pms? Hade inte jag mens för bara någon vecka sedan? Kan man lida av kronisk pms? Är pms samma sak som att vara kvinna. Jag har gråten i halsen idag.


Kenza

F.U.C.K! Vad är det för fel på mig?!
Jag läser den där jävla bloggen varje dag och mår mer och mer illa. Vad är det med mig och bröst? Varför kan jag inte vara nöjd? Jag är 26 år och borde ha funnit mig själv åtminstone på en så banal punkt som brösten. Ja, jag tror att jag bara läser den där jävla bloggen för att få kika på de där fina brösten som jag skulle döda för att få ha. Och tanken på att V också läser den där jävla bloggen gör ju inte saken bättre.
Nej, nu vill jag verkligen flytta till skogs. Jag vill inte veta av omvärlden, den är hemsk och får mig att vilja dö.


Grått

Mina händer är grå. De är torra och har små sprickor och jag sitter och ritar svarta hjärtan på rosa bakgrund och det svarta tränger ner i sprickorna på mina händer så att de blir grå.

Jag är less på det mesta idag. Sakta men säkert utför jag små uppdrag här på jobbet, men det är inga mirakel jag utför idag. Jag vill inte åka hem och jag vill inte vara kvar.

Tur är det att jag ska träffa A idag. Jag ska vara tyst så får hon beklaga sig allt vad hon kan. Jag borde inte beklaga mig, jag har det ganska så bra. Men jag är fortfarande less för det där med blandaren, den läcker när man duschar, om man vågar duscha. Jag har inte vågat, det har V, han har ju inte haft sönder den så han känner ingen skuld.

Har konstant ångest för att jag inte tränar tillräckligt, men det är inte mitt fel att jag vunnit en startplats i HalvVasan hipp som happ. Jag kan ju bara göra mitt bästa. Ingen behöver bli besviken på mig. Men jag kommer antagligen att vara besviken på mig om jag inte orkar åka alltihop eller inte hinner åka alltihop. Jag kommer säkert att vara nöjd efteråt hur det än går, jag brukar ha den förmågan, men just nu innan förväntar jag mig det värsta och är redan innan besviken på mig själv.

Nej, jag vill ingenting idag. Jag vill vara intet.

Fika i Hagaparken

Fantastisk och jobbig dag igår.

Hade inte så mycket inplanerat, men vaknade som vanligt skittidigt och kom på en hel massa saker jag ville göra med dagen.

När V drog iväg för att dömma bandy fick jag i uppdrag av honom att gå och köpa en ny duschslang eftersom den andra varit trasig i prinicip sedan V flyttade in i lägenheten. Sagt och gjort. Började med att skruva loss den gamla slangen som satt som berget, men med hjälp av en branddörr ute i trappuppgången fick jag loss den. Sen knallade jag iväg till Järnia i Solna C för att införskaffa en ny slang. På vägen dit upptäckte jag att det var fantastiskt skönt väder, så jag ringde till J och föreslog en promenad. Efter Järnia råkade jag gå förbi Game och gick där och suktade en stund innan jag gick hem till J. Vi tog en sväng till Hagaparken och det var så fantastiskt skönt väder att vi kunde sitta ute och fika. Så efterlängtat! Sedan gled vi hemåt och jag var skitstolt när jag kom hem och skulle äntligen montera den nya duschslangen. Men tydligen har jag blivit alldeles för stark i armarna av all träning inför HalvVasan så jag drog sönder fästet i blandaren som var gjort av plast och jag fick genast panik. Ringde V och förvarnade honom på att bli arg på mig. V blev såklart ganska så orolig, men när han kom hem var allt lugnt.

Jag förfasades över att behöva köpa en helt ny blandare och få dit en rörmokare att hjälpa oss, men efter lite tröst från V blev jag på bättre humör och tyckte att det borde gå att limma fast skiten. V hjälpte mig att få loss plasten som fastnat i slangen och sen exprimenterade jag lite med papperslim och silikon. Inte det bästa kanske, så vi tog bilen in till stan och gick på clas och köpte lite annat lim. Tog en fantastiskt skön promenad hemåt igen. V är så fin och snäll och underbar som helt spontant säger bra saker och jag är världens lyckligaste när jag får gå med honom genom stan.

När vi var hemma igen var båda två lagom trötta, men jag hade inte gett upp hoppet om att limma fast mojängerna. Gjorde mitt bästa med superlim och något sorts båtlim. Har fortfarande inte skruvat fast slangen, men jag ber till Gud att det håller. Det är såklart en provisorisk lösning, men jag har ingen lust att köpa en blandare nu, vi ska ju till Italien!

Jag hade inte ätit så mycket under dagen så jag tänkte käka oboj och mackor till kvällsfika. Då ringde mamma och när jag försökte att lyfta ut brödet från en hylla i skafferiet med luren i höger hand såg jag hur en strid ström med potatismospulver bildade en fin hög på golvet. Suck! Avslutade raskt telefonsamtalet med mamma och fick med suck och stön hämta fram dammsugaren. Vågade inte peta på något mer därefter, det lilla jag gjorde under kvällen gjordes med största försiktighet.

Nu sitter jag på jobbet och D har anlänt, men ingen annan. Undrar vad jag ska göra med den här dagen. Har ett möte klockan tio att se fram emot åtminstone. Det blir nog en lång dag.

<3

Har haft en finfin dag. Solen sken och vi fick små påsar som det stod Viagra på med choklad i när vi skulle äta lunch. Var lite besviken att det inte var riktig Viagra i, det hade varit kul att testa.
 
Gick från Haga norra och hem trots att det var kallt och små snöflingor fladdrade i vinden.

Ska snart äta gröt och ägg och kaviarmackor till middag och sen blir det armträning.

Dagen gick ruskigt fort på jobbet och jag vet inte riktigt varför, det känns kul bara helt plötsligt.

Jag jobbar i Skärholmen på lördag med A. Jag ser faktiskt fram mot det. Sist trodde vi att jag diffade 500 euro, men nu har A berättat för mig att diffen var borta när de kom tillbaka på måndagen. Vilken tur. 500 euro är ju en massa pengar det.

Är lite dålig på att leva i nuet just nu. Tänker hela tiden på att jag ska åka halvvasan den 26e och därefter kommer jag antagligen att bara tänka på att vi ska åka till Italien. Det blir spännande det där.

Hopprep och pannkaka

I tristessen här på jobbet brukar jag roa mig med att planera vad jag ska göra när jag kommer hem från jobbet. Igår blev det ugnspannkaka och hopprep medan jag såg på senaste avsnittet av Prison Break. Tittar minimalt på tv och är skitnöjd med det. Det enda som slinker ner är sporten och lite nyheter och väder. Alldeles lagom.

Idag ska jag förhoppninsvis ha möte med min chef och får då höra om jag får vara kvar här eller ej. Jag tror att jag blir kvar. Jag vet att han vill ha mig kvar, men det är ju inte han som sitter på pengarna, så vi får väl se, själv tror jag inte att det blir några problem.

Tog med mig träningskläder till jobbet idag, men antagligen kommer jag inte att våga mig ner i gymmet idag heller. Jag är så jävla töntig. Jag vet inte varför jag tycker att det är pinsamt och gå ner och ställa mig på den där trappmaskinen. Är det verkligen så pinsamt?

Nu ska jag äta min frukostmacka och dricka grönt te.

Allt mitt är ditt, och tvärtom

Har snott lite tidningar här hemma. Fulla av inspiration. Ska övertala V att täcka väggarna i hemmet med inspiration, men risken är att det snart kommer att se ut som mitt flickrum. Föslaget kan ju kanske framföras iaf.

Ska snart iväg med mor och åka skidor. Vädret är trist som tusan, men det finns ingen återvändo.

När jag blir stor ska jag också bli snygg!

Ja, fy bubblan. Börjar läsa en massa andra bloggar och blir helt knasig för jag förstår inte varför alla andra är så jävla snygga. Ja, men det är klart att det bara är de snygga som lägger upp bilder på sig själva i sina bloggar. De som är fula tycker väl antagligen att de är fula och lägger inte upp några bilder på sig själva i sina bloggar. När jag blir stor ska jag också bli snygg. (snygg = smal) Men nu är jag kanske redan allt för stor. (stor = gammal)

Funderar också på det här med modebloggerskorna som har en massa jävla reklam i sina bloggar. Det är ju bara en massa billigt tjafs oftast och mest en massa flickiga töntigheter. Om jag skulle ha nån sorts spons av min blogg skulle jag nog vilja bli sponsrad av Game och We. Åh, jag vet! One Off! Bästa affären i stan.

Jahapp! Så var det med det, nu har jag också gjort reklam. Tvi! Ska göra något annat nu. Prata med kära mor och livet.

De kommande veckorna ska jag hänga i gymmet på jobbet minst en halvtimme om dagen. Peppa mig! Tackar!

Limpan gillar snö.

Men någon högre makt vill inte att Limpan ska bo i snön. När Limpan bodde i Östersund var det ganska så usla vintrar där. Till en början var det ganska så bra vintrar, men när Limpan började intressera sig för att åka längdskidor blev det genast ganska så trista vintrar. Innan Limpan flyttade till stora staden var det en ganska så fin vinter i staden, men sedan Limpan flyttat till staden har det knappt varit någon vinter alls i staden. Den högre makten vill att Limpan ska bo på ett varmt ställe så att hon inte har så ont i fötterna. Tack högre makt för din omtanke, men Limpan gillar faktiskt snö.

Jag är hemma i Heden i Leksand och jag har ätit lasagne och åkt längdskidor. Hade en underbar morgon med V, alla mornar med V är förresten underbara, innan jag åkte till Dalarna på träningsläger och V åkte iväg för att dömma bandy. Han åker skridskor i helgen och jag åker längdskidor.

Mamman är ganska så rolig som vanligt. Igår frågade hon mig hur det gick hos optikern och idag påstod hon att hennes fot satt lite löst när vi åkte skidor. Hm, det är bra att hon får mig att skratta. Vi har det roligt, men jag misstänker att hon tycker att det är lite jobbigt att jag är så himlans kär i V. Men hon tycker nog att det är bra också, hon märker ju att jag är lycklig samtidigt säger hon: "Men, har det inte gått lite fort?" När syster blev sambo med sin pojkvän gick det ännu snabbare. Jag tror att det är bra att det går fort. Det brukar nämligen aldrig gå fort annars.
 
Ikväll kommer jag nog att bli tvungen att se på melodifestivalen med mamman. A vill att jag ska rösta på Brandur, men jag är inte så säker på att jag kommer att göra det så därför vädjar jag till alla andra att göra det istället. Han är säkert söt den där brandur, men jag röstar inte. Och absolut inte på nån smörig ballad. Men nån annan vänlig själ kan väl rösta på Brandur i mitt ställe så att A blir glad. Ja, eller så att Brandur blir glad kanske.

Det var en liten fascinerande tjej på tåget idag. Hon kunde räkna på en massa språk. Fränast var nog att hon kunde räkna på danska. Jag gillar nog danska. Det danska språket alltså. Nu börjar jag bli uttråkad och då tänker jag på mat. Mat, mat, mat, mat, mat! Dumma mat.


Imorgon ska jag åka minst två mil på mina längdskidor, det ska bli härligt. Hoppas det blir fint väder också, men det gör inte så mycket om det inte blir det, för jag ska minsann åka iallafall. Skid, skid!


grin & gråt

Jag kom hem och jag klädde av mig och la mig på sängen och såg på nån fånig sitcom på nån fånig kanal och jag började att gråta. Det har liksom varit påväg hela dagen, men nu trillade allt ur mig när jag kom hem till ensamheten.
Jag var på fjällgatan 45 och träffade en doktor som var trevlig och sa att jag kanske behöver en operation om jag vill bli bra. Nu är det bara att bestämma om jag vill bli opererad för då skickar han mig till karolinska. Mina fötter är alldeles för stela och det är därför det gör ont, och jag är för ung för att ha ont.
Sedan blev jag röntgad och lyst, för röntgen hjälpte tydligen inte. Jag låg på den där britsen i över en halvtimme och jag vet inte vad jag tänkte på just där och då. Kanske vilka som brukar ligga på den där britsen annars. Hur många i min ålder som brukar ligga på den där britsen. I alla väntrum fanns bara människor med grått hår.
Gick sedan från Fjällgatan till vasaplan och träffade V som var lika vacker som vanligt, men när V frågade vad de hade sagt så kände jag att orken rann ur mig. Jag håller mig så lugn hela tiden. Lugn och saklig. Men sen när jag kom hem kom tårarna och nu känns ju allt lite bättre. Jag fick i mig lite yoghurt trots att jag egentligen inte vill ha nån mat. Jag vill rymma som vanligt.

Men hela tiden inser jag att det inte är någon idé att rymma från den här staden. Den kan fascinera varje dag och just nu längtar jag inte efter något annat än att få uppleva våren med V i den här staden.

(*.*)

Det blev pizza till lunch. Fantastiskt god pizza som jag gjort alldeles själv. Pizza är ju så bra mat som man borde kunna äta varje dag. Ja, det kanske inte är helt nyttigt, men man skulle ju kunna göra den nyttig med dinkelmjöl och en himla massa grönsaker på.
Till pizzan blev det som vanligt "liten råkost", det är så det står i maskinen som man väljer mat i här på jobbet. Jag undrar var gränsen går för när den lilla råkosten börjar bli stor. När jag tar råkost så går det ju mest ut på att försöka att trycka på så mycket grönsaker som möjligt på den lila assietten. Jag ger inte upp förrän det börjar att trilla av saker. När jag sedan öser över grönsakerna på min mattallrik upptar de vanligtvis halva tallriken. Jag gillar sallad jag. Idag var det första gången det dessutom var banansallad på salladsbuffén. Bananer med kokos, fantastiskt gott till pizzan. När jag pluggade i Östersund fanns det alltid banansallad. Synd för V att han inte gillar bananer.
På fredagar är det gratis frukost här på jobbet, vilket är antingen en macka eller så en muffins, weinerbröd eller munk. Allt som oftast blir de där sötaste sakerna kvar och de står där och lockar och vill bli uppätna när man går från lunchen. Men jag har ju karaktär så jag smakar aldrig. Det har hänt nån gång att jag tatt nåt sött till frukosten också som ett wienerbröd eller en bit morotskaka, ibland måste man ju få unna sig. Det är ju bara fredag en gång i veckan.
Det är mindre än en timme tills jag måste bege mig söderut, är lite besviken på min fot som inte gör tillräckligt ont. Hur ska jag kunna berätta för ortopeden hur det gör ont i foten när den för tillfället inte vill göra ont. Får helt enkelt springa från Slussen till Ersta så att det börjar värka lite.
Hade inte fått ett enda mail under hela dagen, men nu fick jag två från V. Inget jobbmail så långt ögat kan nå. Blev dock haffad i matsalen. Funderar på om jag ska gå bort och insupa lite nya kunskaper eller om jag ska vänta till nästa vecka, sånt där kan ju dra ut på tiden. Kanske tar en promenad bort till min kollega när jag svarat på mailen från V.

Lunchdags

På något underligt sätt lyckades jag ordbajsa ner nästan en hel sida inför nästa veckas nyhetsutskick. Borde kanske fortsätta med den istället för att ordbajsa här, men nyhetsutskick får ju inte vara för massiva för då orkar ju ändå inte folk läsa. Det fick jag lära mig på min lilla utbildning.
I övrigt har jag läst di vilket konstigt nog var otroligt givande. Solen har börjat värma min högra kind och arm.
Funderar på att åtminstone boka en klipptid idag.
Önskar i mitt stilla sinne att jag vore sexton. Hur underbart vore inte det?
Snart är det nog lunch.
Låtsas en stund till att jag gör något vettigt.

Ortopedi

Jag sitter här på mitt fantastiska jobb. Tror att ungefär alla i huset är på något sorts informationsmöte, men jag befinner mig inte där eftersom jag bara är inhyrd.
Jag är frusen. Solen försöker att tränga sig ner genom molnen, men lyckas inte värma mig.
Eftersom jag ska till ortopeden idag har jag varit förutseende och tagit på mig klänning. Ortopeder brukar nämligen vilja se mer av mina fötter än just fötterna. Detta innebär att jag oftast får ta av mig jeansen när jag kommer för att visa upp mig. Nu har jag alltså på mig tights vilket ju är väldigt smidigt att bara kavla upp ovanför knäna. Jag är alltid så förutseende. I morse t.ex så tog jag ner tvätten i badrummet bara så att V kan duscha utan att behöva besväras över att tvätten hänger i vägen.
Igår lärde jag mig att knytta slipsknutar, hel och halv-windsor. Tjusigt så. Snart är jag fullfjädrad hemmafru. Och min mamma gick på husmodersskola, snacka om att jag verkligen inte skulle behöva något sådant. Jag är ju självlärd när det gäller det mesta. Jisses vad sugen jag blev på att sticka nu. Var det igår också när jag var ute på min promenad. Hittade en jättebra väg att ta sig till KI (karolinska institutet) utan att behöva gå genom huvudsta. Jag måste flytta min cykel från Västertorp någon dag så jag kan cykla till jobbet. Det är det där jädrans Järva krog som ställer till det för mig. Hur passerar man på bästa sätt Järva krog med cykel? Jag har klurat ut ett bra sätt att ta mig förbi Järva krog till fots, men det inkluderar ju trappor och jag cyklar helst inte i trappor.
Skulle så gärna vilja ta hit min cykel från Leksand, men nu bor ju jag och V bara på 25 kvadrat utan balkong, så var jag ska förvara cykeln utan att hela tiden vara rädd för att den ska försvinna vet jag inte. Längtar efter en stor lägenhet där cykeln också får plats.
Nu ska jag hämta grönt te och sedan gå igenom min att-göra-lista.

Som vanligt

Skrev ett superlångt inlägg när jag satt på jobbet idag och hade det jättetrist, men som vanligt när man lägger manken till så försvinner det ut i cyberrymden. Det är antagligen inte meningen att mina allra bästa texter ska läsas.

Jag håller på och tvättar, men är lite frusen och har inte alls någon lust att gå en trappa ner. Känner mig fruktansvärt lat och skulle egentligen vilja testa att springa en sväng inför ortopeden imorgon så att jag kan peka ut var jag har ont. Men nu sitter jag här i soffan och är bra glad att det är två och en halv timme kvar av tvättiden så att det inte är någon brådska att hämta den. Ska nog trots allt ge mig ut på en liten kvällspromenad så småningom innan det blir kvällsdusch och sen krypa ner i sängen för att läsa.

Jag är nog ganska så uttråkad egentligen. Japp, tar tag i det där med tvätten, sen en promenad på det. Här kan jag ju inte sitta och förfasas över hur dubbelhakan sväller.

Intet

För första kvällen på mycket länge har jag inte gjort så mycket annat än suttit vid datorn sedan jag kom hem från jobbet. Men jag unnar mig detta en dag som denna dag då jag gått hem från jobbet i Silverdal hem hit till hemmet i Värsta skogen. Ja, för det är ju här jag bor nu, i sambolivet. Trodde nog aldrig att det skulle hända. Men nu är jag här för att stanna så länge jag får. 

Promenaden hem var det bästa på hela dagen eftersom det var ganska så trist på jobbet. Det har varit det den här veckan. Vet inte om det är för att min chef är hemma efter barnafödande eller om det bara är en trist vecka i februari.

Till helgen ska jag åka hem till Leksand för att åka skidor. Eftersom jag ska åka halvvasan den 26:e så är mitt mål att åka minst 2,5 mil i helgen. Kommer att vara mycket nöjd med mig själv om jag gör det. 

På fredag ska jag så äntligen till ortopeden och få mina fötter undersökta. Försökte räkna ut hur länge jag har haft ont på det här viset och jag tror att det är lite mer än tre år. Ja, det är faktiskt det. Jag började få ont efter en utav A's och mina danskvällar i Östersund. Sorgligt men sant. Det är mer än tre år sedan jag kunde ut och springa utan att få ont i fötterna. Hoppas att det rättar till sig. Men idag kunde jag iallafall gå hem från jobbet utan att det gjorde nämnvärt ont. Cykla går ju dessutom också alltid bra.

Nu är det bara att vänta på att V ska komma hem från sitt andra jobb. Fantastiska V med sin höga arbetsmoral, sina konstiga idéer och bestämdhet. Jag har funnit min överman.