Sampdoria

Jag trodde att det hette Santoria.

Igår var Anna här och hälsade på, det var mysigt och härligt att prata med någon som är mig lik. Imorgon åker hon till Rom, hoppas att hon får det fint där. Vi drog ut på Debaser medis, men efter att vi varit på toa ville jag åka hem eftersom alla var 20 och sminkade till dockansikten. Feeeejk, tänkte jag och ville inte vara med. Dessförinnan hade min uppsyn, eller möjligen min häftiga jacka, dragit till sig; spanjorer, tyskar, en irländare och en kille från Zurich. Jag samlade på nationaliteter även fast det inte var något jag gått in för.

V var på personalfest och när jag ringde honom för att få med honom hem var det mycket svårt att förstå vad han ville och var han var. Efter ett antal telefonsamtal kom han tillrätta, men väl hemma fick jag en utskällning eftersom han inte visste var han hade ställt sin cykel, som ju egentligen är min cykel. Mycket logiskt, det var det där med alkoholen och vad den gör med människor.

Idag tog vi oss till Söder och där stod såklart cykeln, precis där V lämnat den dagen innan. Vi cyklade ut på Djurgården en sväng och kikade lite i Rosendals trädgård innan vi cyklade hem och gjorde ett storkok pizza. Fint!

Syster har lagt upp urfina bilder på fejjan. Gör mig glad.

Idag hade jag planer på att spela risk, men vi har varit för trötta. Kan dock tacka V för att han tappade bort cykeln, är inte så säker på att vi hade tagit oss längre än till Huvudsta strand om han inte hade lämnat cykeln på Söder.




Hyckleri

Jag hittade tårta. Jag kunde inte låta bli. Jag ville egentligen ha en macka, men tårtan fick duga. Får se om synden straffar sig och jag kommer att vilja kräkas om en liten stund.

Har jag förresten berättat om snubben som jobbar i köket som alltid hälsar på mig. Det spelar ingen roll vilket tid på dagen jag visar mig i matsalen, han dyker ändå upp som gubben i lådan och ska säga hej. Nu när jag hittade tårtan dök han också upp.
"Är du hungrig?"
"Ja, det är jag."
Trodde att han var påväg för att hämta kaffe eller något, men det gjorde han inte. Han tycktes bara vilja prata lite med mig.

Jag är så jävla SCHNYGG för att inte tala om SCHMART!

Nu gjorde jag det igen, jag svor.

Jag ska låna hem mig lite xbox360-spel från jobbet för att ha något att göra ikväll eventuellt. Men jag hade ju hoppats lite mer på Viva Piñata än golf och pingis-spel. Jävla karlar, de är så fantasilösa.


Siffror

Ni tycker antagligen inte att det är lika kul med siffror som jag tycker. Men jag har nämligen läst NATIONALEKONOMI på UNIVERSITETET och därför är siffror av största intresse. Jag är så jävla smart alltså, jag har liksom pluggat på UNIVERSITETET. Det ni! Men hursomhelst min lilla tävling mot mig själv är skitsvår idag. Igår hade jag helt plöstligt 32 unika besökare. Det är för fasen nästan en hel spänn det, om jag hade blogga på metro alltså. Men hur fasiken jag ska kunna klå det idag vet jag inte när jag skriver så mesigt. Får försöka att ta igen det lite senare under eftermiddagen.

Nu måste jag dessutom rusa iväg på ett möte här. Tjingeling!

Alkohol

Det är inget man skämtar om. Det är grunden till allt ont.

Socker-allergi

Det här med att inte äta så mycket kolhydrater och inte vidare mycket socker har resulterat i att jag mår illa när jag får i mig för mycket av det goda. Käkade ett halvt wienerbröd nu på morgonen vilket jag bittert ångrar. Jag mår illa som tusan, och det finns väl ingen som tycker att det är trevligt. Får hålla mig borta från sötsakerna helt enkelt.


Öppet brev till Anna

Nu vet jag inte om Anna läser min blogg, men jag gör ett försök iallafall.

Hej Anna!
Jag har ett litet problem. Det är såhär att jag vill flytta till en större lägenhet med V och därför har jag bestämt att inte slösa mina pengar mer detta år så att jag till jul kan få bo i en tjusig tvåa eller trea lite längre söderut. Därför undrar jag om du kan tänka dig att bjuda mig imorgon om vi ska ut, alternativt stannar vi hemma och super istället. Jag har vin och sprit hemma, så det blir inte några problem.
Med vänliga hälsningar,
din vän L

Meny-jävel

Alltså, jag är ledsen att jag måste svära såhär för att ni ska kunna ta mig på allvar, det är en dålig egenskap jag har börjat med, jag lovar att jag ska försöka att jobba bort den.

Men varför, varför halkar menyn till höger ner ibland. Jag har märkt att det har hänt någon gång ibland när jag lagt in en för bred bild, men nu har jag ingen aning om varför det har hänt. Jag ska bara sluta att lägga upp fula bilder så kanske menyn återvänder där den ska vara. Det är stört fult.

Jag är kissnödig och funderar på om jag ska åka hem och laga fisk. Fisk känns trist, men vi har en massa fisk i frysen som vi måste bli av med. Fisksoppa? Får leta reda på något bra recept att testa.

Det har varit full fart idag för ovanlighetens skull, det gläder mig.

Lat

Jag är lat idag, jag känner att jag inte vill cykla hem. Jag vill inte tvätta och jag vill framförallt inte laga mat. Det kanske blir pyttipanna idag, det är ju inte så svårt. Eller hallonpaj. Eller leksandsbröd med ost på. Alltså det är den här tröttheten som landra i min kropp på eftermiddagen. Den har infunnit sig nu igen.

Jag borde egentligen gå upp ännu tidigare på mornarna, gå upp typ vid fem så att jag kommer hit till jobbet vid sex och så kan jag jobba glatt fram till klockan tre och sen åka hem. För klockan tre dör jag. Varje dag.







Jobb sökes!



Hej,
Jag är en 26-årig brutta som har förträffliga egenskaper som jag gärna vill att ni utnyttjar. Jag är skitbra på att skriva brev, blogga och sticka. Säg bara till om ni behöver mina tjänster så ställer jag mer än gärna upp.

Näh! Jag är inte så bra på det här med jobbsökandet, känns som det här är fel forum med mina elva träffar om dagen.

Yo!

Ny lägenhet, tack!

Jag vill ha en ny lya så nu jävlar ska jag snåla. Det blir därför inget bröllop nästa helg. Jag ska snåla så gott det går. Det är synd att jag ska träffa Anna imorgon bara. Vi måste säkert slösa på stämplar och gå och dansa någonstans vilket ju kosta pengar. Alkohol, det har jag hemma. Är det någon som ska ha hemmafest på fredag så får ni gärna höra av er. Västertorp? Har ni fest där eller?

Med tanke på min snålhet så börjar jag fundera på om jag ska börja blogga på metro istället. Då får man 3 öre per unik besökare. Jag skulle tjäna 33 öre om dan! Jäj! Nej, det blir inget med det. Men det hade ju känts gött att få en slant för att göra något som jag tycker är kul.

Sur-grädde

V lagade pannkakor igår, det var snorgott och jag gjorde iordning en matlåda. Den glömde jag ute under natten så grädden i den såg inte helt kry ut. Jag tog med den ändå. Jag vill ju ha de goda pannkakorna med grädde och hallonsylt. Visserligen kan man ju äta pannkakor fler gånger i sitt liv, så det gör inget om jag måste slänga det hela.

Hittade en
inspirerande artikel nu på morgonen.

Och så blev jag grymt sugen på att baka nötbröd.


300 gram hasselnötter/mandel
ca 60 gram vetemjöl + 1 tsk bakpulver
9 ägg, inte de jättestora utan mindre ägg
40 gram smör (smältes)
60 g vispgrädde (jag tar ungefär en 1/2 dl)
ev lite salt

Mal nötterna och blanda ihop med mjöl och bakpulver. Rör i äggen grädden och smöret.

Häll i en smord och bröad form. Jag tar ströbröd för annars brukar mitt bröd hänga i formen och gå sönder.

Jag har ugnen på 225 grader och drar ner lite på slutet, kanske till 200 grader och tiden 40 minuter.

Och så ett annat:

Jag gör eget nötmjöl, detta blir inte riktigt samma någon gång tror jag... I min mixer häller jag i alla fall alltid 1 påse sötmandel och 1 påse hasselnötter. Ofta häller jag i en skvätt kokosflingor också ½-1 dl... ibland kan det åka med valnötskärnor (nyttigt) och ibland russin (lite för sött för att vara nyttigt... men gott till jul t ex)

Det blir mycket mjöl och jag sparar detta i en glasburk i kylen.

Brödreceptet då:

1 rågad dl nötmjöl (anpassas efter äggets storlek)
1 ägg
nästan ett krm bakpulver

Blanda nötmjöl och bakpulver i en djuptallrik. Vispa upp ägget, häll det i tallriken och "gegga i hop och platta till". Kör det hela i mikron i 2 minuter, skär ett kryss i brödet när det fortfarande är varmt (så att det blir 4 "kvartar". Lossa bitarna från tallriken och låt dem svalna.

Båda recepten är funna på kolhydrater.ifokus.se, ska testa dem en ledig dag.

Idag står det tvätt på schemat och imorgon ska jag träffa Anna innan hon drar till Italien.


Ge mig!



Ge mig förra augusti! Blir så satans glad när jag hör den här låten. Jag längtar efter Anna, jag blir kär i V, jag tänker på flum i vardagsrummet i V-torp. Fasen va fint det va! Dansa, dansa!

Eftermiddagsgrå

Jag kan inte tänka såhär dags. Det är helt kört. Försöker knåpa ihop en text, men det är helt omöjligt att få till det. Jag känner mig grå huvudet så det gör ont.

Dessutom går det dåligt med mitt tävlande. Jag behöver 11 unika besökare till idag för att klå gårdagens siffra. Även det är alltså också kört. Eftersom jag är grå i huvudet kan jag ju inte ens få till ett blogginlägg av vidare intresse.

Bläuk!



Maaat! Det enda som hjälper mot en grå hjärna.

Arbetskamrater

Det sitter människor i min korridor som jag aldrig pratar med, jag jobbar ju inte med dem. Jag säger hej till en del och nån har jag snott av snus av. Jag gillar dem inte. Vi har en man som jag inte vet vad han heter, han ser ganska snäll ut, men han har alldeles för långa jeans som är söndertrampade. Sen har vi Leif, Leif verkar också snäll, men han verkar blyg, vi brukar aldrig hälsa. Sen har vi äcklig Glen. Jag gillar honom inte, hans ögon håller på att trilla ur huvudet när han ser mig. Det är äckligt. så har vi Jim, ok, jag gillar Jim, han verkar bra på något sätt. Sen har vi snubben som fått mitt gamla rum, han bär en brun batik t-shirt. Jag gillar honom inte, jag gillar inte batik. Varför bär man batik år 2008? Sen har vi Jan som sitter på andra sidan korridoren. Vi har aldrig ens sagt hej. Jan ser sur ut och har samma golfrutiga tröja varje dag. Sen har vi S, min chef, han är jag så illa tvungen att gilla, men han är bra faktiskt, kunde ha varit mycket värre. Sen har vi Micke, som aldrig äter utan bara dricker proteindrinkar och snusar, jag tycker att han bara bli fetare och fetare. Det kanske är inbillning, jag vill säga till honom att jag tycker att han har blivit fet så att han kanske kan börja äta igen. Äta mat och inte bara drinkar och bli konstig och uppsvälld. Sen har vi Markus, som mest pratar golf, vill egentligen inte säga nåogt ont om Markus, men ibland är det faktiskt lite för mycket golf och så har den dåliga egenskapen att prata alldeles för mycket jobb på lunchen. På lunchen ska man ju inte prata jobb, då ska man berätta privata saker om vad man gjort i helgen eller så ska man diskutera någon världsnyhet. Inte jobb, för jag förstår inte riktigt vad han har för funktion. Jag vet faktiskt inte vad någon i min korridor har för funktion. Jo, jag vet vad S har för funktion och tror inte att det här företaget skulle klara sig utan honom. Markus har säkert någon bra funktion. Det här företaget skulle klara sig utan mig, men de skulle inte vara lika glada om inte jag fanns. Hursomhelst jag gillar inte de flesta i min korridor, jag ber i det tysta att de ska försvinna från korridoren, men det kommer antagligen inte att hända eftersom de precis har flyttat hit. Jag ber även i det tysta att jag ska få sitta på Andreas rum, men det kommer nog inte att hända. Andreas är den roligaste pricken här, men tillhör en annan del av korridoren och jobbar ju med helt andra saker än mig.

Annars är jag ganska snygg idag, jag har skippat häststrumporna och är även jävligt peppad på att cykla till karolinska och träna efter jobbet. Pepp, pepp!

Tävling, tävling!

Ja, alltså, detta är ingen tävling för er.

Minns ni barnprogrammet med jag tror att det var Lars In de Betous dotter där hon hade show med alla sina gosedjur. Lars själv och Anders Lundin var också med. Vad hette det barnprogrammet, det var ju sjuk kul tyckte jag. Jag sjunger hursomhelst täv-ling, täääv-ling för mig själv. Jag vet att syrran vet, du vet alltid sånt här.

Jag tävlar med mig själv varje dag nämligen, jag försöker klå mig själv i antal unika besökare. Det går ganska så bra. Får se om jag kan klå gårdagens antal som var hela 18 stycken. Tror att det kan bli svårt, men vi får se.

Ost-mellis

Jag gick och köpte mig lite lakrits. Det är det enda jag är sugen på på eftermiddagarna, sen kom jag på att jag skulle käka Babybel. Blev skitsur när jag upptäckte att det stod LIGHT på den i stora blåa bokstäver. Jävla skitost! Jag vill inte ha LIGHT! Jag vill ha FETT! Nu smakar den illa. Fan! Då är det tammetusan bättre med lakrits.

Snart cyklar jag hem, jag gör inget vettigt, jag väntar på mail eller möjligtvis ett telefonsamtal. Ska försöka göra något bra, men när klockan blir halv fem tänker jag ge upp, jag avskyr att vänta.

Goda nyheter!

Jag har HELA 870 kronor och 9 öre kvar på mitt konto. Ja, det stämmer och då fick jag ändå lön igår. Så kan det gå när man har automatisk överföring till sitt sparkonto. Nu ska jag leva på min rika man resten av månaden.

Här ska snålas!


Hets

Jag känner mig ibland jävligt hetsig och skickar aggressiva mail till V där jag svär och försöker förklara för honom hur mycket jag älskar honom. Sen när jag ska micra min mat spiller jag och har mig och är livrädd att jag ska spilla på min skitfina skjorta från Linnéa Braun. Jag är duktig på att vara snygg, men idag har jag tagit på mig mina häststrumpor. Det är feta hästhuvuden på varje strumpa och ser inte riktigt klokt ut eftersom mina byxor är sådär moderna och korta. Tack V för att jag fick dessa underbara strumpor i julklapp. Tack!

Idag ska jag jobba sent, tror jag, om jag orkar, annars ska jag ta med mig datorn hem och jobba hemma, men det brukar ju skita sig, så jag ska nog vara kvar här om jag inte längtar efter V alltför mycket.

Är skitglad att inte V dog igår. Är glad att inte jag var på Råsunda. Jag ska bojkotta alla derbyn när de bara ska tjafsa och förstöra för varandra. Idioter!

Känns som jag borde lägga in nån bild här för att bryta av lite, men det är så svårt att hitta bilder. Önskar att jag hade tatt med kamera i lördags, jag vill så gärna se bilder från i lördags, men jag vet inte hur det ska gå till. Får kanske skaffa lite nya facebook-polare. Kanske...


Lång tisdag

Eftersom V inte svarar på mail idag och eftersom jag igår gjorde en webbaserad internkurs som skrämde mig så mycket att jag numera känner mig otroligt hämmad när jag bloggar eller mailar och som har gjort så att jag lyssnar på radio på min mobil istället så ska jag försöka att fatta mig kort. Men jag måste faktiskt få berätta om dagens bravader.

Var på Södersjukhuset i morse och det var drop-in för dem som varit ute och knullat i helgen. Hoho! Jag satt där och fantiserade om vilka bravader grabbarna varit ute på, ja för det var nästan bara grabbar. En tjej såg jag när jag väntade på min tur. Jag mådde fint jag, inga cystor att tala om, några små bara, men de kallas då för äggblåsor. Jaha, jaha!

När jag kom tillbaka till jobbet mailade jag ett mail till V och beklagade mig över att mitt jobb är tråkigt och att jag inte får maila, blogga eller lyssna på webbradio längre för då kan jag läcka affärshemligheter. Var lite bitter för att min chef från Manpower inte hört av sig heller. Jamen, vem ringer inte en stund senare om inte hon. Och hon har fått mitt mail om mina framtidsplaner och nu vet hon och hon ska hålla ögonen öppna, men just nu är det tydligen helt dött på jobbfronten så jag får snällt stanna här på det hemliga läkemedelsföretaget. Det enda jobb hon kunde erbjuda mig var ett nattjobb på 100% i Hallonbergen på ett stort företag som jag känner bäst som telefonförsäljare. Tror inte att V skulle uppskatta det, inte jag heller för den delen. Eller kanske, hm.. Vad tror ni? Nej, fy fasen för att jobba natt. Tröttsamt!

Bröllop

Jag funderar på att åka hem och gå på bröllop nästa helg, jag vill liksom bara gå på bröllop. Men vi får se hur det blir, jag har ju så svårt att åka ifrån V. Jag är usel. Fortsätter med dagens smör-kärlekstema med denna fina bit.


Döden

Igår var första gången V och jag pratade om döden. Idag läste jag det här om söta Pia och Andreas så nu funderar jag på hur V skulle kunna kontakta mig utan att skrämmas. Tror att det skulle räcka med att plocka ner diskborsten och lägga den prydligt bakom kranen. Jag skulle fatta på en gång att det är han som varit i farten. Eller sprida ut lite smular på mattan mellan soffan och tv-bordet. Jag skulle fatta på en gång och inte vara det minsta rädd.


Ticnetsjävul

Vad är det för fel på Ticnet? När började de liksom med väntetid på en hemsida. Vad är det för skit?! Är det här 2008?! Jag vill ju för fan kolla om jag har någon chans att få gå på derby idag, jag vill ju bara drömma om en plats på långsidan att äta korv på och fota tifo på. Men icke, jag kommer inte att komma in på Ticnet idag, kanske imorgon. I värsta fall får jag väl gå till Råsunda ikväll och kolla om jag kommer in ändå. Är det inte på fotboll som i hockey. Hemma i Leksand kom man ju alltid in gratis sista perioden. På fotboll borde man ju då komma in gratis i andra halvlek. Eller? Jag hatar ticnet idag hursomhelst.

Update: Ja, då börjar det funka såklart. Men såklart är jag ute alldeles för sent för att ens få veta hur det ser ut med köpta biljetter till matchen. Jag skiter i det.


Matkoma

Har ätit upp resterna av min bakispizza till lunch. Det är tur att jag bara har karlar som arbetskamrater istället för tjejor som bara äter sallad och ser ut som benrangel med pattar, då hade jag tagit livet av mig. Jag skäms lite varje gång jag kommer med pizza, men det ska jag sluta med, för varje gång jag gör det är det alltid någon som stönar högt och utbrister "Åh, pizza!" De är så fina mina karlar till arbetskamrater.

Jag har målat mascara på mig idag eftersom jag kände mig trött. Lite gjorde jag det också eftersom jag råkade få syn på Andreas ögonfransar tidigare i morse. De var långa och mörka och jag blev avundsjuk. Mina ögonfransar är mesigt korta och ljusa. De brukade vara mörka men de blir bara ljusare med åren, är det sant att det är mascaran som gör så att man får ljusa ögonfransar? V har också jättefina ögonfransar som jag önskar att våra barn får ärva.

För övrigt hoppas jag att våra barn får ärva allt från V, förutom hans mage. Ja, om jag får säga det själv så har jag snyggare mage än vad V har, men där tar det slut på bra saker med mig, om man ska jämföra alltså. Eller, jag gillar nog också att jag inte ser så tanig ut, jag gillar att jag ser ut som ett kraftpaket, jag vill inte vara mini egentligen. Klart jag önskar ibland att jag såg riktigt kvinnlig ut, men det är finemang med mig att se lite atletisk ut. Ja, en gång sa Morrans våg som även mäter kroppsfett att jag hade så lite kroppsfett att jag såg atletisk ut. Yes!

Igår funderade jag på om jag har chansen att få en OS-medalj runt halsen och blev lite lycklig när jag kom att tänka på att jag i praktiken skulle kunna bli skitbra på att skjuta lerduvor och därmed har jag ju chansen att kunna ta en OS-medalj. V verkade inte så positiv till det hela av någon anledning.


Lyckligheten

Är trött idag för det är måndag och jag var full i lördags och när man varit full på en lördag så blir man trött.

Det var ett mycket trevligt 25-årskalas (fest heter det, men jag gillar ordet kalas mycket bättre). Det var bara det att det var en hel drös med grabbar och så några få brudar som var där i egenskap av flickvän vilket gjorde att det ställde till det eftersom en del grabbar kanske var lite väl påflugna och de flesta tjejerna var sex år yngre än mig eller mer, vilket innebär att de inte riktigt har lärt sig att säga ifrån ännu och någon av dem gjorde ett snedsteg medan någon annas pojkvän blev sotis för att nån flickvän pratade lite för länge med nån annan grabb. Rörigt. Det blir lätt så.

Jag raggade tjejer istället, det var jussom lite mer sport. Så jag blev ett telefonnummer rikare. Sen försökte jag att ta hand om trötta grabbar som frös genom att bädda in dem i filtar och så försökte jag få Pogo att vilja ligga med mig, men det fungerade inte. Ingen större förlust.

Igår var V och jag trötta och kära. Är det för att man är bakis som man blir helt konstig och romantisk och nästan gråter av lycka? Jag är djävulskt kär i V idag också, vem är inte det i någon som låter en ge bort en Hello Kitty tavla till sin kompis som fyller 25 som jag aldrig träffat förut och det är bara grabbar på festen som inte förstår att det är humor med Hello Kitty när 25-åringen kallas för Katten. Nej, V skäms inte utan tycker bara att jag är härlig, trots att jag själv tycker att jag är en tönt. V är bäst!

Idag är det derby och jag ska vara hemma för ingen vill gå på fotboll med mig. Men det gör inget. Jag ska vara hemma och vara kreativ istället. Igår hann jag faktiskt rensa lite i mina högar och stoppa in i pärmar och slänga en massa trams. Känns mycket skönt.

Broccoli

Wow, tydligen ska broccoli innehålla mer än dubbelt så mycket c-vitamin som apelsiner. Varför kopplar jag då bilden av en c-vitamin till en gul apelsin?



Pepp

Dagens lycka.

Idag sitter jag i Solna centrum och jobbar med Maria. Maria är frän för hon är dj och hon ska spela på bonden den tredje september. Jag ska dit. Vem ska med?

Rosett av hår

Jag borde verkligen rita nu, klockan halv ett ska jag ha ritat klart och presentera det, jag har inte kommit någonvart. Då börjar jag istället fundera på hur jag kan få till den här frisyren.


fot. aftonbladet

Ok, jag vet att det är gammalt, men jag bara funderar ändå.

Nu går jag ifrån datorn så att jag får lite lugn och ro en stund.

Indien

Känns just nu som jag blivit påprackad alla skitprogram, för när de går ner så har inte folk någon att bli arg på för då sitter snälla lilla Limpan där och henne kan man ju inte skälla på. Hoppas att Indien svarar snart så att jag kan meddela människorna som ringer och klagar. Avskyr att vara mellanhand, förstår att människor blir frustrerade av att ha mig om mellanhand eftersom de jag mailar till aldrig svarar och så fort någon ringer så säger jag att jag ska ordna, men så ser de inte att jag gjort något eftersom det är nån snubbe i Indien som egentligen ska ordna och han säger oftast inte till när han har ordnat. Jag kan inte göra mer, jag gör allt vad jag kan. Eller borde jag ringa till indien och skrika, "FIX THE SHIT, OR ELS!"? Indien gillar nog inte otrevliga människor.



fot. aftonbladet

Apostrof

Undrar om jag måste börja skriva mitt namn med apostrof. När jag började på det här jobbet fick mitt namn helt plöstligt en apostrof. De flesta som bär mitt namn bär det med apostrof, men jag är inte döpt med apostrof. Nu mailade jag en indier (indierna styr världen, har jag sagt det förut?) och han svarade trevligt med mitt namn och apostrofrn satt där, för i outlook har mitt namn apostrof. Funderar på om jag nu måste börja skriva mitt namn med apostrof för att inte indierna ska bli förvirrade. Men äsch, min namnskylt utanför dörren har ingen apostrof.

Förresten tyckte jag ju att det var hur häftigt som helst med namnskylt på skrivbordet när jag satt i kontorslandskapet och nu har jag en utanför dörren. Häftigt. Men häftigheten har liksom tagit slut. Ge mig 25 tuss i månaden så kanske jag kommer att tycka att livet är häftigt igen, en stund i alla fall.

Musraket

Lite trött och förvirrad kanske. Kom till jobbet och gick in på toaletten för att byta om, kände mig inte så svettig så jag hoppade duschen. Skalar en tampong och försöker att stoppa in den, men muttan har slutit sig som en mussla. Vad är det för fel? Försöker en minut till, men då upptäcker jag att det redan hänger ett snöre ut därifrån. Jag kan inte minnas att jag stoppat dit den. Tänker tillbaka på när jag satt på toaletten hemma lite tidigare, jo, visst var det inte så att jag öppnade den där rosa asken åtminstone. Ja, då var det kanske så att det var jag som stoppade dit den i morse. Ja, vi säger så, då får den sitta kvar där.

Idag är det storhandling på schemat. V verkar lite sur eftersom jag inte vill cykla och handla, jag vill ta tuben. Men V har ju tatt min cykel eftersom hans fått punka och nu använder jag ju min fin-cykel och den har ingen pakethållare och så mycket tjafs där fram att jag inte tror att det går att få dit en cykelkorg. V förstår inte, eller han förstår, men han är ändå lite sur för han vet att lite även handlar om att jag är livrädd för att cykeln ska bli snodd när vi är inne och handlar på Daglivs. Jaja, men var sur då. Jag tar tuben. Det känns tryggt, jag får med mig två kassar plus en ryggsäck och samtidigt behöver jag inte vara orolig för att min cykel ska bli snodd. Bra! Då säger vi så.

Mensvärkshelvete, igen..

Jag slutar snart, har man varit här sen sju får man åka hem vid fyra, det är mina regler.

Har inte ritat så mycket idag som jag borde, hoppas att jag lyckas med det imorgon istället, ska nog ta med mig ritandet hem idag, just in case att jag liksom skulle få ett ryck och börja rita hejvilt.

Det regnar ute, eller ja, det gjorde nyss. Jag såg på 400 metersfinalen och är en tönt. Jag tycker Johan har gjort ett skitbra jobb, "Jamen, han kom ju sist!" säger Andreas. "Jamen i finalen!" säger jag. Fröken Eggers kom tydligen också sist i simhoppsfinalen på 10 meter. "Skitbra!" säger Andreas. Jag bara ler och tycker synd om Andreas som är så ung och så bitter.

Jag ska cykla till Karolinska och gå på F&S, sen ska jag cykla hem och äta avokado. Inte för att det är gott utan för att jag tror att det hjälper mig mot mensvärken. Och så ska jag duscha och kanske dammsuga lite eftersom V inte har gjort det. Eller så ska jag strunta i dammsugandet och bara ligga på sängen och titta på Drömkåken och sticka. Eller så ska jag inte göra något alls som vanligt.

Men, vad är det för fel på vädret!

Varför gör ni inte som jag säger?

Ja, jag ser ju att ni fuskar, jag har ju nämligen bara två prenumeranter på bloggkoll. Har ni inte fattat att bloggkoll är det bästa sättet att aldrig missa ett inlägg på någon blogg? Jag borde åtminstone ha fyra prenumeranter, efter det tänker jag sluta tjata, det är ju inte så mycket begärt. Det är ju betydligt enklare med bloggkoll än att komma ihåg allas adresser eller att spara alla som favoriter, det blir ju bara en lång jädrans lista. Gör nu som jag säger.



Här bevakar jag: Tiger, Syster, Sanna, Sara, Andreas, Pia, T och så alla andra bloggjävlar. När ska du M börja blogga och hur kul vore det inte att få läsa vad V tänker.


Korkad

Ja, hej, jag är så jävla korkad. Jag erkänner! Jag är korkad! Det var väl inget nytt? Det bara är så. Korkad, korkad, korkad! Tralala!
Finns det något sätt att tjäna pengar på när man är korkad? Typ, bli inspärrad i ett hus och bli filmad dygnet runt, nej men vänta, det är ju redan gjort.
Jag är så jävla korkad!

Recept

Hur man känner sig bättre till mods:
Tar en sväng i huset för att kolla om det finns någon brieost eller salami att stoppa i mitt fett-längtande gap. Finner ingen brieost, men möter en Maud som säger:
"Åh, du har alltid så fina kläder!"
"Tack, tack!" säger jag och tycker att det är kul att Maud tycker att jag är fin när jag ett par sekunder tidigare undrade varför jag inte tagit med mig clownnäsan till jobbet idag. Jag bär alldeles för stora byxor, skjorta med puffärm och rosett under hakan samt ett par gröna etnies. Jag har alltid drömt om att bli clown när jag blir stor, nu är jag ju det också.
Möter sedan Sara:
"Tack för ditt mail, det var ju skitbra!"
"Så bra, så bra." säger jag och vandrar tillbaka till mitt kontor och struntar i att brieosten var slut, för jag känner mig genast mycket bättre till mods ändå.

Fotbollssällskap

Hej!
Det är såhär att jag skulle vilja gå på derby på måndag mellan aik och bajen, men jag har inget sällskap så därför undrar jag om du är intresserad. Du får inte hålla på aik, för det går inte, jag gillar nämligen inte aik. Jag har tänkt fråga M, men hon är nog alldeles för upptagen och inte så intresserad. Morran bor så nära Råsunda, men han är totalt ointresserad, det är inte kul. Funderade på syrrans pojkvän också, men han gillar ju aik och det får mig att vilja ge honom stryk. Har även min nyfunna vän herr Toll, men han håller ju på ifk, och V har uttalat ett visst missnöje kring att jag ska umgås ensam med främmande män, så det blir inget med det. Skulle verkligen behöva Räva här, tror att han skulle kunna vara en god kamrat i de här sammanhangen, men han vill inte vara kompis med mig längre tydligen, jag är ju tjej och därmed innebär det att man inte får umgås med mig när man skaffat flickvän, det är trist. Snälla flickvänner, jag ska inte sno era pojkvänner, jag är skitkär i V och jag skulle inte vara tillsammans med V om jag vore kär i din pojkvän. Sen var det slut på förslag, men om du känner dig intresserad kan du väl lämna en kommentar så hör jag av mig.

Tack på förhand!

Fan, jävla skitmensvärk! Jag jobbar på ett stort internationellt läkemedelsföretag som ligger bakom fenomenet med en liten farbror i blå dräkt som spelade gitarr, undrar om det går att få tag på några piller i det här huset? Borde inte vara helt omöjligt, men det skulle inte förvåna mig om det inte går. Det är ett märkligt hus det här, vi tillverkar inte några piller här, vi bara sitter här och tar hand om allting annat som ett läkemedelsföretag kan tänkas göra.

Update: Det är alltså Räven jag menar och inte
Räva. Förlåt, my bad. Räva vore annars kanske ett ganska så uppskattat sällskap. Sist jag såg Räva stod han förpassad till garaget hemma, han hade det så fint på midsommar minsann, trots kidnappning och pakethållarkläm.

Hjältinnor

Jag är minsann ingen hjältinna jag inte. Jag är usel.

Upptäckte nyss att
Alex Schulman ju är barnbarn till Sven Stolpe, det var stört, jag har ju läst böcker av honom. När jag var yngre var jag fascinerad av stora kvinnor i historien däribland drottning Kristina som ju Sven skrivit böcker om. Nu blev Alex helt plötsligt lite mer intressant.

Mäh! Nu är Alex på radion också, jag visste inte det här.

Apropå det så lägger jag inte en bild på en annan tjusig kvinna.



Min absoluta favvodrottning, kan det ha att göra med att det är Cate Blanchett som gestaltar henne, Elizabeth I, alltså?

Ledsen att jag missbrukar wikipedia idag.

Förenade systrar

Haha! Lustigt att M tog personlighetstestet på så stort allvar, tror inte att det var helt vetenskapligt framtaget. Men det var kul och intressant.

Nu har jag fått mail från Fryshuset och är därför inbjuden på utbildning där den 13-14 september. Blir såklart lite nervös i magen, inte minst efter gårdagens test. Där står det ju ingenting om att jag ska ta hand om människor på ett känslomässigt plan. Får fundera en stund till, men på något sätt ska jag hänga med mina medsystrar på Fryshuset.

Personlighetstest

Din personlighetstyp:

Allvarliga och lågmälda. Söker trygghet och ett lugnt liv. Ytterst noggranna, ansvarstagande och pålitliga. God koncentrationsförmåga. Ofta positiva till att upprätthålla existerande traditioner och institutioner. Arbetar hårt och är välorganiserade. Målinriktade. När de väl bestämt sig kommer de nästan alltid att framgångsrikt slutföra sina projekt.



Karriärer som skulle kunna passa dig:

Företagsledare, operativa chefer, administratörer, kamrerer, banktjänstemän, poliser, detektiver, domare, advokater, läkare, tandläkare, programmerare, systemvetare, dataspecialister, revisorer, elektriker, matematiklärare, maskiningenjörer, stålarbetare, tekniker.

Här är alltså svaret på vad jag ska bli när jag blir stor, det är kanske här jag ska sitta iallafall.


Gör testet själv här.


Igår ringde de från Ersta-Sköndal och erbjöd mig en plats på sjuksköterskeprogrammet där. Jag tackade nej idag på morgonen. Det känns extra bra nu när jag ser att jag ju inte alls ska bli sjuksköterska. Jag ska fortsätta min bana som dataspecialist. Men jag vill ju även bli läkare och elektriker, polis vore ju inte heller så dumt.

Nej, jag blev inte alls mindre vilsen efter det där testet, jag visste ju redan allt det där. Det är ju min personlighet de beskriver där, någon som vill hävda något annat har fel.


Today is the day

Idag har V stått ut med mitt sällskap i ett helt år. Bra jobbat V! Du är fantastisk!

Det är en bra dag idag. Jag har jobbat hela förmiddagen och alldeles nyss käkat min supergoda matlåda med lax och gräddstuvad spenat. Väntar på ett möte som ska ske nu klockan ett, men det kan vara så att personen som är mötets huvudperson inte dyker upp.

V och jag ska gå på bio idag, jag tycker om att gå på bio, jag går på bio alldeles för sällan.

Dumt är att jag har mensvärk, det gör ont, men jag blöder inte.

Lilla Sanna..

Jag börjar nästan gråta när jag hör Susanna Kallur på radion, hur hon med gråten i halsen förklarar varför hon föll. Låter som hon står och känner efter hur hon mår efter vurpan och pratar om att hon ska plåstra om sina sår och upptäcker en bula på smalbenet. Jag gillar henne skarpt. Krutdurken kallade hon sig själv i en intervju på tv jag såg igår. :)



Klicka på bilden för att lyssna.

Wanker

Ja, det sa Bill till Glen idag efter att jag passerat dem i korridoren.

Jag tycker att Glen är läskig, han kommer förbi mitt rum ibland och hänger på dörrkarmen och frågar hur allt är. Hans ögon lyser läskighet, som en dreglande varg i rödluvan.

Jag har berättat för V flera gånger att jag tycker att Glen är läskig, vi jobbar inte tillsammans, vi råkar bara sitta i samma korridor, men han ska ändå prompt prata med mig så fort min dörr är öppen. Faktum är att jag nog vet mest om Glen av alla som sitter i den här korridoren.

Men nu tänker jag inte vara trevlig mot Glen mer, inte efter att Bill sagt wanker till honom och Glen svarar med ett stolt yeah. Äckliga snuskgubbe från Australien. Yack!

Terapi

Jag blir helt knasig av den här ensamheten alltså, jag börja inse nu varför jag känner mig så ensam. Jag sitter ju här på kontor hela dagarna och känner mig ensam, jag har ju ingen att prata med. Jo, jag kan ju gå in till min chef eller hänga lite hos Torbjörn, men de har ju egna jobb att sköta, de vill ju inte ha mig drällandes där, här jobbar man solo. Just nu sitter jag här för jag har lovat min chef att jag ska klottra ihop ett nytt datorprogram som jag vill ha det, det är jag själv som sagt att jag kan göra det. Jag tror att det kan bli bra också, men det hade varit så mycket lättare om jag hade haft en kompis här som jag kunde bolla idéer med. Jag har förut alltid hävdat att jag inte tycker om att jobba i grupp, men nu inser jag att jag gör nog det, allt blir ju så mycket enklare då och dessutom behöver man inte känna sig så ensam.

Såhär efter semestern känner jag ju mig ännu mer ensam eftersom jag umgåtts med V dygnet runt. Det skulle kunna vara påfrestande, men det ni kanske inte vet är att V och jag umgås i stort sett dygnet runt jämt. Vi sitter nämligen och mailar till varandra när vi jobbar, det är små frågor eller funderingar, och det känns tryggt att ha ett litet stöd där hela tiden och jag kan efter lunchen berätta om alla små tankar som vandrat genom hjärnan den senaste timmen. Ja, det är nog inte helt normalt, men det är mycket bra när det är lite såhär ensamt.

Idag åt jag lunch själv. Vet inte om de andra ätit, min chef skulle inte äta, han gör så ibland. Han tror att han är tjock och inbillar sig att han ska bli smalare av att äta frukt istället. Ack så fel han har, jag har påtalat detta för honom, men han lyssnar inte. Frukt är godis!, säger jag. Det tror jag inte på!, säger han.

Hursomhelst, de bästa dagarna på jobbet är när jag får gå runt i huset och hjälpa folk, idag tycks jag inte kunna vara till någon hjälp. Men nu skriver jag av mig i min ensamhet för att inte bli knasig av alla mina tankar.

Maaat!

Jag äter idag, jag kommer att vara konstant hungrig idag. Jag åt frukost vid halv åtta, sen åt jag frukost alldeles nyss igen, sen kommer jag att äta lunch vid halv tolv. Det är all den här goda semestermaten som har gjort mig hungrig, det började igår när vi kom hem. På Arlanda började jag att fundera på mat. När vi var borta behövde jag ju inte fundera, jag visste att vi på kvällen skulle gå ut och käka något hejdlöst gott. Nu måste jag hela tiden fundera på hur jag ska kunna tillfredställa mitt matmissbruk. Men, jag vet att om jag äter ordentligt med fet mat utan kolhydrater så kommer jag att bli mätt längre och suget efter kolhydrater kommer att försvinna, jag tror på det åtminstone.



Som jag så ofta säger, jag är ju en tjockis egentligen, men det syns inte på utsidan.

Jag vill!

Nu vet jag! Jag vill ha en ny lya! Jag vill verkligen det. Det är det enda jag vill. Eller jag vill ha ett eget rum där det inte finns några gränser. Jag vill ha ett sånt här rum.


Tillbaka

Jag är tillbaka och inte är jag lyckligare för det. Det är ju så grått och trist här i vårat land. I en vecka har jag äntligen fått använda de allra kortaste kjolar och shorts, det var fint och V och jag knarkade kärlek varje kväll, för vi är ruskigt bra på att göra det tillsammans insåg jag.

Men nu är jag här igen på jobbet och ser ut på tågen och den grå himlen och längtar inte hem. Letar febrilt efter ett nytt hem, men jag vet inte om det hjälper mot tristessen.


Party, party!

Så att säga..
8 är tydligen en bra siffa i Kina, den anses ge lycka och rikedom. Det borde med andra ord vara en bra dag idag och eftersom jag är född den åttonde borde jag inte sitta här och deppa.

Jag bjussar på en gammal favoritlåt. Håll till godo, men det kommer kanske mer.


Härligt väder, jäj!

Sitter och kikar ut genom fönstret och känner mig konstigt nog inte alls sugen på att cykla hem. Ska jag månne sitta här och vänta tills det har slutat eller ska jag ge mig ut i det blöta?

Sitter jag kvar och väntar kanske jag aldrig kommer härifrån, jag kommer att missa min semester med V och istället får jag leva på godis och glass här på jobbet istället.

Känns inte som det blir något besök på stan idag, jag är så opeppad att jag får skavsår av opepp. Men jag har ingen aning om vad jag ska göra om jag inte ger mig iväg ut på stan, det kommer ju att klia i kroppen som vanligt antar jag. Men det finns sprit i skåpet och jag brukar vara ganska bra på att dansa i min ensamhet. Jäj!

Stackars Anna som är på festivalen i Uppsala i regnet, men det regnar ju inte bara, det blåser ju dessutom.

Jag sitter här en stund till.

Våldtäktsmånaden

Titta! Jag kan stava till våldtäkt! Hur många bloggerskor är det inte som tror att våldtäkt stavas med ck. Där är den största skillanden mellan mig och tonåringarna, annars är det inte så mycket som skiljer.

Hursomhelst var tanken att jag skulle gå ut på stan själv ikväll och lite senare möta upp V, men sen kom regnet och jag kände att jag stannar nog inne ikväll istället. Och sedan läser jag Metro och får lära mig att augusti är de månad då flest utomhusvåldtäkter sker. Som om jag inte redan var rädd för att gå ut på stan ensam, jag brukar inte vara rädd, men av någon underlig anledning så kände jag att nu kan det vara min tur. "Tro inte att det inte händer dig" står det i
Metro. Det är så jag brukar tänka i vanliga fall. Nej, nu kändes det liksom läskigt och jag överväger helt klart att stanna hemma ikväll, om jag inte får för mig att pimpla Absolut i min ensamhet ikväll för att sedan dra in till Stureplan och svänga mina lurviga, men sannolikheten är minimal.

Lustig är den lilla lista som man finner i tidningen.

Tänk på detta
1. Promenera inte ensam nattetid.
2. Undvik mörka parker, gångtunnlar och liknande.
3. Lita på din magkänsla - om du känner dig förföljd, spring.

Shit alltså, tänk om alla skulle följa råden, folk skulle ju alltid springa omkring för att de känner sig förföljda. Ja, jag skulle det åtminstone, och jag tror inte att jag är ensam. Jag har ingen lust att gå omkring och vara rädd hela tiden, bara för att jag är ensam. Bajs!

Kokospannkakor

Va kul att ni blev nyfikna på kokospannkakorna!

Här kommer receptet:

4 ägg
2 dl kokos
2 dl grädde
en gnutta salt

Kokosen mixas så att den blir som mjöl, tydligen finns det kokosmjöl att köpa, men jag vet inte var. Blanda ihop mjölet med ägg, grädde och salt, låt stå en stund. Stek sedan som vanliga pannkakor i rikligt med smör. Detta är egentligen en dubbel sats, det blev fem pannkakor, men eftersom det är så mycket fett i dem behöver man inte äta så många för att bli mätt.
Receptet är funnet på
kolhydrater.ifokus.se, där finns mer inspiration om LCHF-kost.

Komma igång

Jag kommer inte igång. Jag har fastnat i tankebanor om mat. Det beror på att jag är hungrig. Jag har ätit för lite fett. Jag sitter och letar recept på internet på saker som jag kan tänkas äta när jag kommer hem från jobbet. Problemet är att vi åker bort på söndag, jag vill fylla kylen med kokosfett och grädde, men då måste jag försöka äta upp det innan vi åker, vill ju inte ha sur grädde i kylen när vi kommer tillbaka. Ja, jag ska nog unna mig fett och grädde. Vill testa det här med kokospannkakor. V ska äta blodpudding idag. Jag gillar inte blodpudding och tänker jag på vad som är i gillar jag det ännu mindre, och då tänker jag inte på blodet utan på att det är mycket möjligt att det är en massa tillsatser i för att få det där blodet att smaka gott. Huvva! Jag ska satsa på kokospannkakor jag, det låter hur smaskigt som helst, typ lika gott som muffins. Kan äta vispgrädde och blåbär till. Fan, min elvisp blev ju kvar i Östersund. Hoppas P har stor glädje utav den. Borde kanske ringa och höra. Äsch, han blir bara sur. Han gillar inte mig den där P, stackarn.


Kroppsstrumpa



Vid närmare eftertanke skulle jag verkligen vilja ha en kroppsstrumpa. Jag har velat ha en sån sedan jag gick i tvåan på gymnasiet. Var får man tag på en kroppsstrumpa? När skulle jag bära kroppsstrumpan?

Regn, rita, Robyn

Jag ska snart stoppa musik i öronen och skapa. Jag ska rita mig ett eget datorprogram som ska bli skitbra. Hoppas att de gör det precis så som jag vill ha det, då kommer jag att skryta om det resten av livet, att jag liksom har ritat ett eget datorprogram, men nu är ju inte jag illustratör, skulle behöva vara det för att kunna sätta mina tankar på papper.

Det regnar ut, ska det regna hela dagen? Jag vill inte bli blöt när jag cyklar hem idag för då kommer jag att tappa modet. Jag har ju tänkt att jag ska träna idag. Nu dog P3, det piper bara på radion.

Jag tittade på Robyn igår och blev glad. Robyn gör mig glad. Tack Robyn!


Paris Hilton

Ja, jag måste bara hylla damen. Jag har väl inte haft några åsikter om henne tidigare, hon har aldrig gjort mig något ont liksom så jag har varit ganska likgiltig. Men nu börjar hon mucka med John McCain och då blir jag genast helt förtjust. Heja Paris!

Först så kom den här:



Och för att ge svar på tal kommer Paris med den här:

 
See more funny videos at Funny or Die

(Här är en länk om inte filmen funkar.)


John McCain kan ta sig i röva! (uttalas med småländskt r) Säg inget! Jag vet att jag inte ska uttala mig om amerikansk politik, men jag gillar Barack Obama och jag gillar inte John McCain. Inte bara för att McCain är gammal, utan för att han har fel, fel, fel! Vi vill inte ha en ny Bush där borta, vi vill ha något nytt, något mänskligare.

Jag tror att räva (uttalas med småländskt r) håller med mig.

Öppet brev till M

Ja, jag har ju inte så många läsare, så jag gör på det här viset. visserligen slog jag besöksrekord igår med 54 unika besökare, har ingen aning om vad jag har ställt till med för att få så många besökare, idag har jag bara haft normala tretton besökare. För övrigt har jag inte bloggat eller läst några bloggar idag eftersom jag jobbar. Jag jobbar skitbra idag och unnar mig därför att skriva lite såhär på eftermiddagen.

Men hursomhelst, såhär skrev M:
Hej! Jag har varit i Gyltenäs, varför jag inte svarat på ditt sms.. Lever och mår bra! Åter i Aspudden, idag hittills helt sysslolös. Dåligt samvete, borde ringa Marie - Mats syster - som också sitter och gör ingenting (eller får ordning i deras nya hem i Abrahamsberg). Sedan sist har jag pussat på Mats extra mycket, köpt en Patrik Söderstam-tisha, gjort en extreme make over av balkongen (vill bara sitta där nu), badat med en huggorm, köpt en massa krukrosor, varpat och skedat med bästa kusin Elin, hängt upp sidenseglet (vars tyg är hämtat från en ballong som "störtat" under första världskriget) - den finaste presenten från papi - på vardagsrumsväggen=FINT, satt in en 1-årsannons för Rasmus i FK som publiceras 08-08-08, påtat något fantastiskt (du får se sedan), skrubbat badrummet rent från svampen i fogarna (det glänser som aldrig förr), skrivit en 26-årsönskelista innefattande en massa bra och viktigt, och köpt svart högblank färg att måla köksstolarna med i sinom tid. Igår strosade jag runt på söder i hällregn. Hittade en massa bra små affärer med perfekta presenter och undrade varför du inte fyller år snart.. Köpte till Rasmus och mami i alla fall. Ikväll åker jag hem för att maten är slut och för att fira Ras. Sedan kommer jag tillbaka, innan jag ska hem till tandläkaren igen på torsdag (dra ut den nedra visdomstanden..) nästa vecka, samt fira mams. Sedan börjar ju skolan igen!?! Efter mitt längsta sommarlov ever. Välförtjänt..

Känner du dig ensam? Ring mig! Mats jobbar hela dagarna och tränar numera därefter. Men i princip stämmer väl det bättre med din vardag än min.. Ni kan ju bilda klubb!? Var tränar du?

KRAMS

Hej kära M!
Fasen, va glad jag blir, jag ska komma ihåg dig nästa gång jag känner mig ensam, vad ska du göra ikväll? Jag ska baka bröd till V och se på Kobra om Robyn. Som bekant gillar jag Robyn, varför kan inte jag få sjunga mig rik eller rita mig rik eller vadsomhelst bara det är kreativt.
Vi kan låtsas att jag fyller år. Det är ju roligare att få presenter när man inte fyller år. Idag fick jag en bok av en dam här på jobbet om Astrid Lindgren, det jobbar många snälla människor här på mitt jobb.
Jag tror inte att Mats vill bilda klubb med mig, var tränar han? Han och V kanske vill bilda klubb. De gymmar väl, jag håller mig till töntiga Friskis & Svettis, det är så lagom för mig, för jag är så jävla lagom och tycker att det är så kul att titta på alla människor som är lagom där, men de är inte så lagom. Ja, det är mycket därför jag går dit, för att iaktta människorna. Detta gör jag oftast på Kungsholmen, men ibland på Karolinska och en gång har jag varit på Hornstull. Åh, vad jag längtar efter att skolan börjar, ja, alltså inte min skola, utan er. Längtar efter att syster ska komma tillbaka också, och så tror jag att min kusin från Orsa och hans flickvän ska flytta till Stockholm också, för hon har kommit in på Balettakademin, hon har samma namn som dig och det stod om henne i Falukuriren den 26:e juli. Visserligen är jag åttonde reserv på Erstas sjuksköterskeutbildning, men jag orkar nog inte plugga, åtminstone inte bara, men att läsa till sjuksköterska kräver nog heltid. Kommer jag in på distansutbildningen ska jag nog testa, jag tror att jag skulle tycka att det vore kul. Om du har tid någon dag kan du maila mig när jag sitter här på jobbet på mittförnamn.mittefternamnsnabelapfizer.com.

Puss och kram
L


Muffins

Ja, hur gott vore det inte med muffins? Och det här vädret påbjuder ju nästan att man måste äta något gott inomhus och se på film inomhus. Det blir ingen träning idag, som det känns nu, det blir muffins istället, om jag orkar.. Regnet tar ju på krafterna. Men kolla in de här bilderna. Ja, tipset kommer från ett av Tigers gamla inlägg, men de är ju helt underbara! Kan verkligen behövas när regnet öser ner, men jag tror att det är så illa att V inte gillar choklad. Det är riktigt illa. Nu är ju inte jag någon godis-fantast över huvudtaget, men hembakad kladdkaka går ju inte av för hackor.


Översovning på jobbet

Kan man verkligen skriva översovning, ja, jag gjorde ju det nyss, det gick ju hur bra som helst. Jag har ingen större lust att cykla hem i regnet. Jag har inte heller någon större lust att träna idag. Vi får se om jag struntar i det idag och stannar hemma och bakar bröd istället, jag gillar brödbak mycket bättre än träning. Själv äter jag ju inte bröd numera utan bakar mitt bröd till V istället, vilket får ligga och mögla. Någon som vill ha en limpa kanske?

Känner mig lite mer peppad nu, det är bara att inte gräva ner sig i sin ensamhetsgrop så går allt hur bra som helst.

De ringde från Solna och undrade om jag kan jobba den 23:e, jag tackade såklart ja eftersom jag inte har lärt mig att säga nej ännu. Jag har fikat med Andreas, Staffan och Roger vilket innebär att jag sitter och dricker vatten och säger inte ett pip vilket leder till att jag blir kissnödig och kanske lite mätt. Diskuterade film, men kom inte fram till så mycket. Jag vill gå på bio och så vill jag se Drömkåken, men jag tror att jag har den i min dator om jag inte minns fel. Får kolla upp det där, om jag orkar. Min dator är inte så kul.

Jag ska försöka att utföra ett mjukvarutest innan jag går hem. Heter det mjukvarutest? Testprotokollet är skrivet av en indier som heter Raghavendra, exotiskt. Indien styr hela vår värld, det är deras fel att våra datorprogram är kassa.

Kan det sluta regna nån gång eller?! Jag vill hem!


Ensam

Jag har ett litet problem. Egentligen är det inget problem, det är bara det att jag känner mig lite ensam. Jag hade liksom tänkt att på fredag då är det ju kalas i Sthlm och då tänkte jag hänga med V hela kvällen. Detta har jag inte sagt något om till V, för jag tror liksom att V är lika mycket utav en öppen bok som jag är. Nej, nej.. Jag har helt glömt att V lever ett liv på nätet också, det livet är inget som jag vet något om. Han har flera hundra människor på sin msn messenger och hänger på diverse forum som jag inte ens kan smyga mig in på för de är så interna. Ja, så  när jag kom hem igår fick jag reda på att det planerades fest på fredag. Trist tänkte jag. Men, jag klarar mig nog. Jag kan dra ut på stan på egen hand och skaffa nya polare. Det är väl inte riktigt så det fungerar, men jag önskar ändå att det vore så. Annars kan jag ju hoppas att regnet fortsätter att ösa ner så att inte en jävel vill gå ut på fredag, men så bra kan jag ju inte få ha det. Visserligen är inte det så uppmuntrande för mig heller. Men det är så jäkla trist att jag känner mig så ensam hela tiden. Jag vet inte riktigt hur jag ska bota det. Jag känner mig ju så frustrerad och arg när ensamheten kommer krypande. Jag vet att mitt humör kommer att vara lågt hela veckan nu i väntan på att fredagen ska försvinna.

Men för att bota min ängslan tänkte jag därför bjuda in mig själv på någons fest eller så, så om ni hör eller ser nåt som jag kan göra på fredag kan ni väl höra av er. Det bör helst innehålla en massa alkohol för annars hjälper det inte. Fasen va tragiskt! Det är väl klart att jag borde fixa det här ändå. Men kan inte ni berätta era ensamhetshistorier? Berätta för mig att jag inte är ensam. Visserligen är ju fredagen alldeles utmärkt för att skriva brev på. Jag kan ju inte skriva brev när V är i närheten, så jag längtar efter att han ska försvinna så att jag får skriva mina arga brev i fred. Ja, så det blir kanske brevskrivarkväll på fredag, men jag skulle behöva se på film eller nåt också så att jag kan tänka på annat. Jag vill gå på bio och se batman-filmen, men V vill också se den så jag har lovat att gå med honom. Ska se om det är nån annan bio jag kan gå på på fredag. Har ni sett nån bra film som jag borde se?

Tack för hjälpen!


Göromål

Ja, som att jag inte har något att göra. Landar på ett möte och därefter inser jag att jag ju har ett ganska ansvarsfullt jobb ändå och borde antagligen begära löneförhöjning. Kanske inte riktigt ännu, men snart. Nu sitter sju rosa post-its på mitt skrivbord och en och annan mötesbokning trillar in i min outlook-kalender. Jahapp, då var semestrarna slut, det var ganska så skönt ändå att inte ha så mycket att göra.

Trött

Jag är så trött. Jag är helt stört trött. Jag är liksom komatrött. Jag var inte såhär trött förra veckan. Det var faktiskt flera veckor sedan jag var såhär trött. Vad är det som gör att jag känner mig såhär trött vissa dagar? Kan det vara för att jag inte cyklade i morse? Kan det vara för att jag åt för många makaroner ill lunch? Kan det vara för att jag ätit för lite fett? Kan det vara för att jag inte har tränat på evigheter?

Jag hoppas att allt ordnar till sig när jag hämtat min cykel så att V och jag återigen har varsin och när jag slutat äta makaroner. Men idag blev det makaroner, för jag var så snäll och även fast V frågade om han skulle koka broccoli till mig så sa jag att det int behövdes. Men det behövdes kanske. Men det blir inga fler makaroner nu, det blir broccoli istället. Och så blir det cykel till jobbet på min min snabba cykel, och så blir det träning som sig bör. Men nästa vecka blir det sol och bad istället.

Finemang!

Claude Marcus

Eftersom jag fortsätter att läsa på kostdokton.se har jag blivit rädd för den där Claude Marcus. Claude jobbar med feta barn, och ger dem fettsnål kost något som inte fungerar på de feta barnen. Det är läskigt juh! Barnadödare! Han hävdar att vi ska fortsätta att äta fettsnåla produkter för att på så vis undvika fetma. Fel, fel, fel! Fortsätt äta fettet istället, undvik alla mystiska konstgjorda saker. Mian har ju faktiskt testat, hon blev ju piggare och gladare. På kostdoktorn.se vittnar flera gamla männsikor som lidit av övervikt om att de blivit piggare när de ätit fet mat och struntat i den konstgjorda fettsnåla maten. Det finns även diabetiker som så gott som slutat med sina mediciner när de slutat äta kolhydrater. Ja, för som ni vet är ju diabetiker sockerintoleranta, socker är kolhydrater. Jag tror på det, jag tror på det som om jag vore hjärntvättad. Men min far har alltid hävdat att det varit nyttigt med fett och fet fisk. Nu är ju han en fysiskt aktiv person så det är ju svårt att säga vad som hade hänt med honom om han inte vore timmerman, men jag har ändå alltid sett honom frossa i ost, fläsk och sås. Hans mat simmar alltid i sås. Klart att han har en kula på magen, men den kommer sig nog av en hel massa öl och för att inte tala om den halva limpan om dagen han kan trycka i sig och ett lass med potatis till det.

Jag ska sluta tjata om maten. Jag ska. Men jag tänker så mycket på det. Tyvärr.. Men jag har Mian med mig iallafall. Vi kan käka grädde och kokosfett till frukost tillsammans om det ska vara så.

Har jag berättat att jag kom in på Ersta sjuksköterskeutbildning. Jag gjorde det iallafall. Jag tackade nej, den var nämligen inriktad på äldrevård. Får se om jag kommer in på någon annan skola istället.

Idag har jag lovat V att maila till min chef på manpower och säga vad jag vill göra med mitt liv, men V tycks ha glömt det. Jag kanske ska göra det ändå, om jag nu vet vad jag vill göra med mitt liv. Tveksamt. Jag vill alldeles för mycket. Jag vet mest vad jag inte vill. Jag vet nog på ett ungefär att jag inte vill sitta här. Jag vill ha ett lite mer stressigt jobb, ett jobb med snabba beslut och snabbt agerande, här går allting alldeles för långsamt.

Höst

Tiger visade igår upp detta på sin blogg och jag kände nu under morgonen hur hösten kröp in i min själ. Det gör ingenting alls, jag tycker att det bara känns mysigt. V och jag får åtminstone en sommarvecka till på Thassos och därefter kan det gärna få bli höst för min del. Kanske kan detta göra så att jag kan plocka fram mina stickor igen och sticka feta mössor, ja eller åtminstone sticka klart den feta mössa som ligger inknölad i bokhyllan.

Jag hämtade aldrig någon cykel igår, ska göra det idag istället. Åker direkt efter jobbet. Nu ska jag gå på toaletten så att jag eventuellt piggnar till.

Bajs

Jag var extremt elak idag. Jag tror att det blir så när man inte bajjat på hela helgen, all skit liksom samlas i en och så förvandlas man till ett elakt monster. Nu är jag snäll igen, ska ta en dusch och sen blir jag nog helt normal igen.

Helgen var helt klart över förväntan. Tog bilen till Närke och det första vi gjorde var att åka ut i båten med Far och plocka upp burar med kräftor. V var helt överlycklig, han strålade. Kvällens höjdpunkt var när V slängde en stor jäkel i bröstet på Far. Det var ju första gången V kom så nära levande kräftor, men blev genast en hejare på att plocka dem.

Under lördagen visade han även upp sin grabbighet när vi bytte bete i burarna genom att gladeligen pilla på en död brax. Pilla i ögon och öppna munnen och äckla sig, skönt att se att han trivs alldeles ypperligt även på landet även fast han så gärna vill bo i staden.

Vi roade oss även med att leka med kusinbarnen Svea och Siv. Inte trodde jag att det var så kul att leka med en fyraåring, min favorit är såklart hårsalong. Jag kan sitta i evigheter och få håret ihoptrasslat eller få det borstat lite på måfå. Svea är så ball eftersom hon är tvåspråkig. Jätteduktig på svenska, men när hon inte förstår säger hon:"Jag vet inte mer." Har lite svårt med grammatiken, men vad gör väl det när man är fyra bast och egentligen har tyska som modersmål. V tränade lite på sin tyska så de kunde prata med varandra så att jag inte förstod. Lustigt är också att hon startar vissa meningar med "aber". Lillasyster Siv var mest glad eller så jättearg, svårt att veta riktigt vad hon ville. Undrar när man får se Svea nästa gång, det lär ju dröja minst ett år iallafall.

Nu är V på fotboll och jag har sett på Hitta Nemo, vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu förutom att duscha. Ska hämta min cykel i Västertorp eftersom systers snälla pojkvän ska ta med den till mig. Härligt! Det kommer att gå dubbelt så snabbt att cykla till jobbet på min riktiga cykel. Jag har längtat!

Kreativiteten

Mian ringde och jag fick helt plötsligt ett slag av ångest. Mian tycker att mycket är dåligt här i världen, jag kan hålla med henne, men jag skrattar också en hel del för jag vill inte gå in i någon sorts bitterhet. Det finns mycket som är fint med världen också. Hursomhelst frågar jag Mian vad vi ska göra med världen och då säger hon att vi ska ha en hantverksby med JD. Huvva! Det var här ångesten började. Mian och JD är ju två av de mest intelligenta och kreativa människor jag känner. Allt de rör vid blir ju bra, hur ska jag kunna sitta och skapa saker bredvid dem när allt jag gör ser ut som bajs? Nåväl, bort med ångesten. Vi kommer nog aldrig att ha en liten hantverksby, jag kommer att bli kvar i stan och fortsätta att sträva efter ett högavlönat jobb. När jag blivit fast anställd kommer jag att försöka avla fram ett par tre avkommor för att sedan leva ett svennigt familjeliv resten av livet. Nu fick jag ångest igen. Jag vill inte leva ett svennigt familjeliv. Jag vill ju ha kids med V, men jag vill inte att det ska bli svennigt. Men det borde inte bli det med V, jag tror att han är med på noterna. Jag måste jobba vidare och sluta tänka på det där.

Det är lustigt när man jobbar alltså. Jag tänkte liksom idag att jag skulle jobba till fem, sen tänkte jag att jag skulle jobba till fyra. Sen så lovade jag mig själv att gå igenom ett visst antal produktioner. Nu är klockan helt plöstligt tre och jag har en radda med produktioner kvar att gå igenom. Ja, så nu ska jag göra det och sen kan jag åka hem. Och jag har faktiskt jobbat på väldigt bra idag. Jag är ganska duktig ändå, förutom att Torbjörn kommer och stör ibland. Men jag överlever. Om tre timmar sitter vi i bilen till Närke.

Fasen! Det regnar ju ute! Jag ska ju cykla hem sen, hoppas innerligt att det har slutat om en timme.