Sympatisk

Ger bort magväskor och nyckelringar så att kunderna blir glada, då blir även jag glad. Fick gratislunch. Gratis är alltid gott! Köpte fina små kaffekoppar på Myrorna trots att jag inte dricker kaffe. Det kanske blir godare i en fin kaffekopp.

Torsdagshunger

Nu är jag sådär hungrig igen. Åh, kebab med bröd!

Idag ska jag hem till räven på middag. Knasigt. De ska säkert äta vid halv sex och jag kommer inte att komma dit förrän tidigast halv åtta. Värt!

Jag vill ha maaaat! Alltid mat. Bakade igår också. Hela frysen är full av bröd och kött och mat. Fredag imorgon tydligen. Undrar om Lena kommer. Hm.. Undrar om man ska till Ida H på kalas. Hm.. Undrar om jag måste köpa ett par nya solbrillor idag.

Jag kommer börja prata blattesvenska om jag jobbar här för länge. Hör mig själv när jag pratar med mina arbetskamrater. Jag är en härmapa. Tihi!

Åh, kebab med bröd!

Onsdagströtthet

Jag är hungrig som en varg. Behöver mat i magen så att inte min panna skrynklar ihop sig av trötthet. Men jag åt ju frukost. Det hjälps tydligen inte idag. Skärholmens Kebab & Falafel ligger ju här snett emot och jag ser en fin bild på kebab med bröd för 35 kronor. Huvva! Skräpmat alltså, det är det finaste som finns. Hoppas att jag får äta snart. Ska nog gå en sväng sen. Hoppas att jag inte får i mig en kebab efter maten, men man vet ju aldrig med mig. När jag jobbade på Max så åt jag ju hamburgare till efterrätt. Åh, Max!

Kvällsbak

Ja, jag tog faktiskt tag i baket. Nu väntar jag bara på att brödet ska bli klart. Sen måste jag vänta ytterligare en stund innan det blir så svalt att jag kan lägga det i påsar. Egentligen borde det ätas med detsamma, men nu är det ju alldeles för sent. Anna ska sova och de andra flickorna ser på det där dansprogrammet. Jag vill bara att det ska bli fredag. Inte för att jag riktigt vet vad som ska hända i helgen, men det blir nog bra hursomhelst. Det är löning på fredag också, det är alltid bra. Nu måste jag titta till mitt bröd.

Tisdagslycka

Haha! Jag har fett hår idag och bär det därför för första gången på det här jobbet i hästsvans. Colleen tycker att det är snyggt. Började garva åt Colleen när hon utbrast till en farbror att hon råkat dra 1,50kr på hans kort. Tror inte farbrorn brydde sig så mycket om det. Colleen lät så förtvivlad och sen slog hon mig för att jag skrattade. Jag har bara haft trevliga kunder hittills idag och jag känner mig mycket piggare än vad jag gjorde igår.

Det är en konstig man som cyklar omkring med sin cykel och spelar hög partymusik. Han kommer förbi här varje idag och idag har vi dörren öppen eftersom det är så varmt. Jag vill ut och dansa jag! Måste ta tag i mitt brödbak idag innan ingredienserna förgås. Synd att man är så trött och hungrig när man kommer hem.

Måndagsängslan

Insåg precis vilket vackert ord ängslan är. Ängslan låter inte lika jobbigt som ångest eller depression. Jag är lite ängslig bara.

Helgen var ju riktigt fin. Anna och jag satt ensamma hemma och jobbade på att bli runda under fötterna. Plockade fram några gosedjur som fick agera sällskap, de fick namn efter de personer vi helst av allt ville ha där. Till slut kom vi iväg in till stan och gick på k15, Kungsgatan 15, där vi så småningom träffade Annas kompis Victor. Jag hade riktigt skoj, trots att Anna och Victor var borttappade ett tag. När de återfanns gick vi till Max och käkade. Gott, gott! Egentligen är det för gott för att ätas när man är onykter. Kan ju inte njuta av det lika mycket som i nyktert tillstånd. Av någon underlig anledning åkte vi sen hem till Victor i Blackeberg. Jag frågade Anna flera gånger om vi verkligen skulle åka till Victor, men jag fick inte något bra svar. Igår förklarade Anna för mig att hon inte trodde att det gick någon buss hem till oss. Suck! Nåväl, drack en öl hos Victor innan vi somnade.

Igår var det en riktigt bra dag, trots att vi var trötta som bara den. Lyckades leta oss hem och segade oss hemma. Anna bjöd på pizza och sen såg vi på film. Jag var jätteduktig och kunde sitta still för en gångs skull, var antagligen för trött för att göra något annat. Framåt kvällen hade både Anna och jag piggnat till så mycket att vi kunde spela badminton och tog en promenad till Mälaren. Lovely!

Anna har stora planer för mig, det är kul. Ja, lite jobbigt också. Vi håller på att träna bort mitt mobilmissbruk och min pedantism.

Nu sitter jag alltså på jobbet och tycker att det känns ruskigt trist. Skulle vilja göra något annat än att hänga på internet hela dagarna. Känner att det bara gör mig deprimerad. Ängslig. Måste försöka att hitta ett jobb, som t.ex. Max där jag slipper sitta och tänka hela dagarna.

Qu-est que tu fais?

Jag är så usel på franska! Jag skäms. Jag förstår liksom vad mina franska kunder säger, men själv kan jag inte uttrycka mig korrekt på det där vackra språket.

Har alltså jobbat idag och ska alldeles strax få cykla hem. Konstigt nog längtar jag inte efter att få vara ledig imorgon. Jag vet ju inte vad jag ska göra. Men vi hittar säkert på något.

Mette-Marit

Fick precis höra av en kund att jag är lik Mette-Marit. Det var väl en ganska fin komplimang.

Jag funderar på att anställa en personal shopper som kan inhandla bhar till mig. Det är ju det tråkigaste som finns. Kan även bero på att jag aldrig hittar några som är bra. Börjar fundera på om det är mina bröst det är fel på. De passar liksom inte. Ja, det finns ju olika storlekar förstås, men det är inte det. Bysthållarna sitter liksom åt på fel ställen och sitter löst där de inte ska sitta löst. En bröstoperation känns mer och mer lockande eftersom jag inte kan ha nån bh kan jag ju fixa till brösten så att jag inte behöver någon. Eller?

Så kommer en till kund. "You're beautiful, you know that?" "I'll come for you." Galenpannor!


Höst

Vaknade vid sex i morse så jag hann ta en morgonpromenad. Fötterna värker, men jag går ändå. Måste gå till en läkare och fråga vad som är felet. De kanske blir värre av att jag rör på dem, men det kan jag ju inte tänka mig.

Funderade under promenaden som vanligt vad jag ska göra med mitt liv. Valmöjligheterna är egentligen oändliga, men ändå väljer jag att sitta på ett växlingskontor i Skärholmen.

Jag kan om jag vill börja plugga på KTH på måndag. Men det är ju på måndag och det är alldeles för snart tills dess. Jag fick erbjudande om en lägenhet på Frösön igår. En tvåa på Fröjavägen. Ja, det är ju typiskt. Nu när jag egentligen inte alls har några planer på att flytta till Östersund. Men jag ligger visserligen på åttonde plats, så det är ju inte alls säkert att jag får den. Funderar på om jag ska tacka ja och bara se vad som händer. Skulle jag få den kanske det är tänkt att jag ska bo i Östersund. Men jag kanske inte borde låta ödet styra mitt liv.

Och så var det det här med kärleken. Jag undrar om flickor tänker mer än pojkar. Är det så? Om jag byter kön, kommer jag då att sluta tänka så mycket? Lillasyster ett är ledsen för hennes pojkvän har varit dum mot henne och lillasyster två är ledsen för hennes pojkvän är för långt bort och har aldrig tid att prata med henne i telefon. Då tycker jag att jag har det ganska så bra som är ensam, trots att jag längtar efter något helt annat. En siamesisk tvilling skulle jag vilja ha. Och jag tänker på en tvåa på Frösön, inte vill jag bo i den själv heller. Jag gillar kollektiv, trots att det blir smutsigt och stökigt.

Idag är det faktiskt fredag, men inte till någon större glädje. Jag jobbar nämligen imorgon också.

Ojsan, hejsan!

Måndagen var en bra dag. En bra dag eftersom tiden gick ganska så fort. En bra dag eftersom jag vågade ringa till Nabil och berätta att jag inte kommer tillbaka. En bra dag eftersom jag träffade Fredrik och jag kommer antagligen att träffa Fredrik fler gånger. Jippie! En bra dag eftersom jag kom in på KTH, men inte vet jag om jag ska börja plugga där heller.

Igår var det också en bra dag. En bra dag eftersom jag var ledig. Och en mycket bra dag eftersom det var fint väder så att jag kunde sola och bada. Lovely! Lite trist att vara ensam, men samtidigt lite skönt att bara ta allt i sin egen takt.

Idag ska jag tillbaka till jobbet och surfa. Surfa surfa! Funderar på att ta en sväng till IKEA efter jobbet och investera i en papperskorg till toaletten efter jobbet. Mina två små barn här i lägenheten verkar tycka att det är jobbigt att bära skräpet till köket. Jag är nog ganska extrem som får små miniutbrott varje gång jag ska in på toaletten för att det ligger tampongplast, tomma toarullar och tops därinne. Jag räknar sakta till tio och försöker sedan att ta det med ro. Jag har ju redan börjat plocka efter Anna också.. *suckar* Undrar när jag ska finna en jämlike. Nu vet jag varför jag så gärna håller mig inne på mitt rum. Det är ju för att jag ska slippa allt jox.

Nu är det dags för frukost.

Mor

Mamman ringde och det är alltid en tröst. Hon vet ju precis hur det ska vara. Ja, jag avskyr ju egentligen att höra hennes åsikter, men vi fungerar ju likadant. Går jag tillbaka till Max vill jag ju gå in och styra och ställa. Det är ju så mycket som bör förändras. Schemaläggning till exempel. Det är ju helt idiotiskt att ha ett schema som inte är lagt utifrån personalens önskemål. Ja, precis. Och det är det min mor förstår. Hon vet att om jag går tillbaka till Max kommer jag att jobba ihjäl mig. Max är inget jobb, det är ett liv. Har jag tillräckligt med engagemang för att Max? Kanske. På mitt nuvarande arbete behövs ju knappt något engagemang. Går jag tillbaka till Max kommer jag att ge järnet fullt ut trots att jag samtidigt kommer att söka andra arbeten. Vad ser bäst ut i cv? Slita häcken av sig på Max eller sitta i en glasbur och gäspa.

Min mamma tycker inte att Max är värt mödan. Max förtjänar inte mitt engagemang. Mitt engagemang ska läggas på något annat. Hon tycker att jag kan sitta i glasburen och gäspa tills jag kommit på vad jag ska lägga mitt engagemang på, men det ska absolut inte läggas i ett företag där lönen är usel och där du inte får ett skit för att du jobbar övertid. Ja, på Max kommer man en timme tidigare och går en timme senare än vad som står på schemat. Dessa timmar får man inte betalt för. Man offrar dem till företaget, för det brinnande intresset att spöa konkurrenterna och öka vinsten. De offras så att man en vacker dag kanske kan stå där med sin egen restaurang. Men vad händer med det sociala livet utanför restaurangen?

Jobbi jobbi

Jag har fortfarande inte bestämt mig. Äsch, jag blir kanske kvar här. Men just nu längtar jag till Jämtland. Eller egentligen längtar jag nog hem efter mina nya springskor, Nike-byxorna och Haglöfs-jackan. Jag är en sån otrolig tönt. Äsch! Jag blir kvar här. Jag kan sitta här och spela online-spel och blogga hur mycket som helst och samtidigt tjäna pengar. Det är inte dumt det. Det är bara att ringa till Nabil och meddela honom det. Han blir inte glad såklart, men vad ska jag göra åt det. Det är mitt liv. Bara jag inte blir tjock när jag sitter här. Men det borde jag ju inte bli om jag springer varje morgon och cyklar fram och tillbaka till jobbet. Jag är väl lite väl ytlig ibland alltså.


Val

Jag blir nog kvar på Exchange finans. Det är för tidigt att gå tillbaka till Max. Jag kan ju ångra mig sen och kanske får jag komma tillbaka då. Eller så inte. Jag undrar vad som hände med uppkörningen jag gjorde. Det måste ju finnas papper på den någonstans. Om jag nu skulle vilja fortsätta på den banan.

Varför Max väljs bort:
* Den allra viktigaste anledningen är såklart personalen. Jag känner inte att jag har egentligen någon utav den heltidsanställda personalen som är på samma nivå som mig. Alla är yngre och det leder till att jag i slutändan blir utan vänner. Jag kommer jättebra överens med de lite yngre tjejerna, men de jobbar ju bara då och då och det räcker inte. Nu ver jag inte hur det kommer att bli på mitt jobb framöver med vänskap, men jag gillar Colleen och Adriana iallafall. Vad det gäller Liliane så får vi se, men om jag inte gillar henne så är det ju så att jag inte är ensam. Sköter inte Liliane sig så skulle vi säkert kunna få henne bortflyttad.

*Jag slipper åka tunnelbana. Det  är ju snudd på dödstrist. Visserligen är det ett väldigt bra tillfälle att läsa, men äh!, jag väljer bort tunnelbanan  och cyklar istället och sparar några slantar vilket såklart jämnar ut sig eftersom jag skulle få en bättre lön på Max.

* Jag känner mig pigg och fräsch på morgonen och skulle faktiskt kunna ut och springa varje morgon. Idag springer jag inte eftersom det hänger regn i luften, jag har varit sjuk och jag drack alkohol igår.

* Anna flyttar hit på lördag och hon kommer också att jobba måndag till fredag. Jag vill ju vara ledig när Anna är ledig. Jag vill vara ledig när alla andra är lediga. Jag struntar i de här lediga dagarna i veckorna man får på Max, jag kan ta ut lite kompledighet istället.

* Jag kan sitta på mitt jobb och samtidigt söka nya jobb. På Max kan jag bara jobba på Max och när jag kommer hem är jag så trött att jag inte orkar titta på andra jobb.

* Anna och jag ska ju ut och dansa varje kväll när hon har flyttat hit, det är en omöjlighet om jag jobbar på Max, men absolut helt möjligt om jag fortsätter växla pengar. Jag börjar ju inte förrän tio varje dag.

* Jag skulle kunna plugga distanskurser medan jag jobbar, det gör faktiskt Adriana.


Ja, jag tror att det är klart då. Nu ska jag bara ringa till Nabil och meddela honom det. Läskigt. Ja, hade jag haft en chef som inte var så läskig så kanske jag hade stannat på Max.


Dagens horoskop

"En lämplig dag att planera framåt. Du har det mesta under kontroll och är tämligen systematisk i ditt sätt att tänka."

Ja, idag måste jag bestämma mig. Pratade med Nabil i morse.

I det österländska horoskopet står det:"Gör inget du kommer att ångra."

Jaha, då blev jag helt plötsligt nervös igen.

Kan inte någon vänlig själ berätta för mig vad jag ska göra. Max eller Exchange finans. Vad skulle du välja?

Max:
+ Jag kan äta hamburgare varje dag och det är gott.
+ Högre lön.
+ Blir utbildad arbetsledare vilket kanske ser finare ut i cv.
+ Känner att jag blir starkare i kroppen eftersom det är fysiskt ansträngande och det känns bra.
+ Lediga dagar mitt i veckan.
+ Kan flytta var jag vill i hela Sverige och få jobba på Max. (Så småningom även utomlands. Kristiansand?!)
- Åka tunnelbana, otroligt trist och kostar pengar.
- Slitigt
- Bara ledig två helger av fem.
- Blir trött och orkar inte motionera.
- Onda fötter.
- Inte ledig när alla andra är lediga.

Exchange Finans:
+ Kan söka jobb medan jag arbetar.
+ Riktigt slött, vilket kan vara skönt när man egentligen är lite smyglat.
+ Cykla till jobbet.
+ Sparar pengar eftersom jag slipper köpa SL-kort.
+ Orkar ut och springa på mornarna
+ Skulle kunna vara vaken ganska så sent och dansa eftersom jag inte börjar förrän tio.
- Uttråkande som bara den.
- Icke utvecklande någonstans.
- Långa dagar som bara leder till mat och sömn.


Tadaaa!

Jag läser flick-bloggar och känner att jag inte behöver skriva något mer. Allt finns redan där ute. Fantastiska flickor i flick-bloggar som handlar om flickor och kärlek.

Idag har jag fått tre nya skivor och bitit av tre naglar.

Jag har varit ledsen och sen har jag skrattat åt eländet. Som man bäddar får man ligga. Det kan bara bli bättre nu.

Imorgon ska jag till Älta på kräftskiva och kanske smyga lite i buskarna.

Och så måste jag ringa Nabil. Han hade ringt idag, men jag vet ju inte vad jag ska säga, så jag drar ut på det en dag till. Testar att ringa imorgon bitti.

Nu ska jag krypa ner i sängen igen. Bästa stunden på hela dagen.

Lovar mig själv att bli bättre på alla sätt och vis.

Suck och stön!

Känns som att hela den här veckan kommer att vara dålig.

Idag är det en timme kvar. Ska strax börja räkna genom kassorna så att de stämmer, sen får man cykla hem. Funderar på att handla något gott på vägen hem så att jag känner mig lite tillfreds. Eller så ska jag straffa mig själv och inte äta något alls på hela kvällen. Men det kommer ju verkligen inte att fungera.

Himmel och pannkaka, hur kan man bli såhär låg helt plöstligt. Jag ska städa hela veckan och ser gladeligen fram mot lördagen då Anna anländer på kvällen.

Soldepression

Nej, inte alls glad idag. Det är solen som värmer där ute och jag sitter här inne. Huvva! Det känns lite ensamt konstigt nog. Vad gör man för att roa sig tro?

Luckan

Fy!

Jag sitter hemma i Heden nere i källaren och fryser. Vaknade klockan sju i morse och blev utskälld av mamma som absolut propsade på att jag skulle sova längre. Jag är så usel på att sova på mornarna. Det spelar ingen roll att det är sent, sent när jag går och lägger mig. Ja, för sent blev det eftersom jag efter Luckan träffade en Magnus som vi hade här på fest på nyår. Och tur var kanske det. Vi satt på broräcket och snackade och då ringde Anna och ville komma och överlämna min nyckel. Så då fick hon göra det. Helt akut var det visserligen inte eftersom jag ju fortfarande inte har åkt till Sthlm. Jag höll Siljansnäs-rövarna sällskap en bit på vägen. Idioter! Ringde David när jag kom hem för han var full som ett ägg och hade badat i Storsjön. Lyssnade på när stackars Erik blev nakensmiskad i bakgrunden och sen höll jag på att somna med David i örat. 

Jag var på böllop igår i Borlänge. Det var min kusin Malin som gifte sig. Allt var fint och bra och Patrik och jag borde ha stannat i Borlänge på bröllopsfesten, men jag skulle hem och träffa Rättvikare trodde jag. De åkte till Rättvik när jag kom till förfesten. Och efter att jag läst en Moore och var lite besviken över att jag inte fanns med på listan över Sveriges 250 sexigaste singlar så skulle de andra gå på Luckan. Jag gled ut och träffade Patrik istället och väntade på att Anna skulle anlända från Sthlm. Hon var nämligen ner och lämnade sina prylar i min lägenhet. Ja, vår lägenhet. Nu väntar vi bara på att Kathy ska ge sig iväg därifrån så att det bara blir min och Annas lägenhet. Lovely! När Anna kom så gick vi alltså på Lucky House, the shit. Huvva! Ja, det var okej. Ganska så lite folk, men det är alltid kul att träffa ett par stycken som man känner och dansa så att svetten lackar. Dans, dans!

Snart ska jag äta pizza på Amore med Patrik, sen ska jag bege mig till Stockholm igen. Skulle vilja träffa Tessan och Leya, men jag vet inte om de vill träffa mig när jag är lite småsjuk. Kanske ska ringa och höra iaf innan jag åker tillbaka till stan och käkar på Max. 

Åååj! Jag måste ju bestämma mig också. Max eller Exchange finans. Just nu lutar det åt det förstnämnda, men vi får väl se. Imorgon kanske det lutar åt andra hållet.
 

Tvättmorgon

Så blev det fredag. Jag är uppe tidigt för att hinna tvätta innan jag ska ge mig iväg till jobbet. Idag ska jag gå till Mälarhöjden och åka tunnelbana därifrån.För efter jobbet ska jag gå hem till syster och hämta bilen och köra hem den till mor och far. Det ska nog gå bra.

Det var inte så smart att åka motorcykel i onsdags. Jag blev ännu krassligare igår. Idag känns det dock lite bättre. Det var nog sömnen som gjorde det. Ska dra i mig lite te.

Back to work

Rolig dag igår. Ja, faktiskt. Det hände saker på jobbet. Dels är vi en kvinna kort. Liliane är på semester i två veckor. Så nu är det Coleen som är chef. Bra med en chef som blir helt frånvarande när hon sitter och spelar onlinespel. Adriana slutar fyra varje dag eftersom hennes man är bortrest och hon har ju en dotter att ta hand om. Ja, egentligen slutar hon halv fem varje dag för hon jobbar bara 75 procent. Så det är jag och Colleen nu alltså. Och igår så pajjade vårat datasystem. Det gick inte att skicka pengar mellan kassorna. Och det är ganska så viktigt. Som tur var kom Kenan och Umit dit, som är våra chefer och Kenan började att ta kunder manuellt. Jag och Colleen assisterade genom att räkna pengar och skriva fina små handskrivna kvitton till kunderna. När vi gick hem strax efter sju enades jag och Colleen om att aldrig ta kunder manuellt igen. Det diffade såklart en hel del i huvudkassan. Umit hade med sig sina två tvillingsöner i sexårsåldern. Riktiga skitungar, men jag börjar tycka att det är kul med såna nu. När vi stod och försökte räkna stod de såklart och skrek andra siffror. Men det gick bra ändå. Vi kunde bara fnissa åt det hela. Vi stängde in dem i slussen ut i butiken till sist. Och en av dem försökte muta mig med 20 spänn för att få komma ut. Haha!

Och jag blev inte hemma igår som väntat. Jag säger bara 250km/h. Det kan man ju inte tacka nej till. Det trodde jag inte om mig själv. Ha!

Feber?

Ja, jag tror att det är feber jag har min kropp. Så jag tänker inte ägna mig till just någonting annat än jobbet den här veckan. Bara vara hemma efter jobbet och städa lite och skriva lite. Nej, det blir ingen bio eller utflykter in till stan.

Semestern kom och semestern försvann och kvar var en trött och lite sjuk Linnea.

Har beslut att fatta. Vilket jobb jag ska fördriva tiden på. Om en vecka måste jag säga upp mig från ett utav dem.