Nya tider

Imorgon ska jag säga upp mig. Kan behöva lite tips på vägen. Jag kan ju inte fega ur, då blir ju allt helt galet. Jag måste göra det. Det får bära eller brista. Antingen vill Nabil aldrig se mig igen och då får jag ta det positivt och se det som lite semester såhär i början utav sommaren. Eller så tar han det lugnt och sansat och kan tänka sig att ha mig kvar fram till den åttonde juli. För den nionde juli börjar mitt nya jobb i Skärholmen. Förhoppningsvis. Johan påpekade att det inte ska skrivas några papper på det förrän den 27e och att jag därför borde vänta med att säga upp mig. Men äh! Jag tar det som det kommer. Avslöjar mer lite senare. Jag är för feg för att våga säga något alls just nu.

Idag beställde jag även en ny dator. Den är påväg hit just nu. Härligt, härligt! Vill bara inte att nån annan än jag ska få peta på den. En ny liten älskling, jag vet precis vad den ska heta. Den här har jag inte ens döpt, det var ju inte ens jag som valde ut den. Jag har ju aldrig velat ha den från början. Jag tog vad jag fick.

Oh, shit! Jag måste verkligen prata med Nabil imorgon. Jag är en rädd liten skit. Säg nåt bra, säg nåt bra!

Alltså, om jag inte får jobba mer så ser jag nog till att åka en sväng utomlands. Då har jag ju all tid i världen. Hehe! Jag ska säga upp mig imorgon. Det blir bra hursomhelst. :)

Värme, tack!

De håller på att renovera ett badrum någonstans i huset så klockan åtta blir man väckt av borrandet, eller vad de nu gör. Hur jag kan konstatera att det är ett badrum de renoverar är på grund av de olika attiraljer som man kan se ute på gården. Simple as that. Men egentligen gör det ingenting att jag blir väckt lite tidigare än vad jag tänkt. Då kan jag bättre ta tillvara på den här tiden på morgonen. Hinner i lugn och ro göra iordning en hyfsad matlåda och sitta vid datorn och äta min frukost medan jag söker nya lägenheter och är social med mina internetkompisar.

Jag håller på och kikar på datorer. Ska införskaffa en ny snarast möjligt, börjar bli riktigt less på den här. Vill ha en ny liten älskling som jag kan vårda ömt.



Jättefin rododendron som jag går förbi påväg till och från tunnelbanan.


Jag har börjat måla på mitt konstverk, men måste ta tag i det på nytt när jag har lite mer tid. Sånt här kan man ju bara inte stressa sig själv att göra.


Om en timme ska jag fara till jobbet. Får sitta här och pyssla ett tag till och lyssna på musik i hörlurar. Me like!


Målarlust

Vaknade i morse och visste inte riktigt vad jag skulle göra med dagen. Sov uruselt. Vaknade flera gånger och ville kliva ur sängen men det var ju alldeles för tidigt. Blir det kanske så när man har en helt ledig dag som man inte riktigt vet vad man ska gör med? Låg och läste en stund och då kom jag på att jag skulle måla.

Tänkte städa idag, men insåg sen att det är för mycket jox i vardagsrummet. Får vänta med att städa tills Johan har flyttat ut. Jag tog ett bad istället och åkte sen in till stan och införskaffade en canvas att måla på. Härligt som bara den. Ska nog sätta fart snart, eller så inte.. Jag har en plan iallafall. Köpte även lite färger fast jag egentligen inte har råd med det. Jag hoppas helt enkelt att det där med pengar löser sig på något. Dvs, jag hoppas att Matilda ger mig lite pengar för arbetet jag lagt ner på sakerna till henne. Hoppas att hon gör det snart, börjar bli ganska så tomt på mitt konto.

Har haft det riktigt fint på jobbet i helgen. Synd att fötterna gör ont. Fast de gör ju inte lika ont när det är kul på jobbet. Fast kul är kanske fel ord. Jag trivs. Jag trivs när jag får bestämma lite och vara delaktig i allt.

Matilda ringde och var ledsen idag, mindre kul. Hoppas att det löser sig på bästa sätt.

image67
Mitt hemman. Snart är det midsommar! Då blir det långbord i trädgården. Alla hälsas välkomna. Jäj!

Ja, snart ska jag på Mötley också, närmare bestämt nästa vecka. Det blir ballt. Andreas, Tommy och jag. Är mest nöjd med att jag lyckades byta bort mitt jobb den dagen. Jag är på ett strålande humör idag. Jag älskar lediga måndagar!

Jo just det.. Jag skulle ju utropa någon sorts vinnare i tävlingen om vad det står på min nya kjol, men tyvärr så har alla två tävlande fel. Såhär står det:

"När det känns tungt
är det enda rätta att ge sig ut
i skogen och plocka blåbär.
Det är ändå det som var meningen
från början
innan allt blev så komplicerat."

Fint va?!


Att glida på noret

Ja, idag har jag glidit på noret tillräckligt. Jag blev faktiskt ganska så less. Det är finemang att hänga med Matilda och det är kanon att träffa människor som gör en glad. Men sen då? Det går för långsamt på något sätt. Min kropp kommer att få en chock imorgon när jag ska jobba. Allt går ju så mycket snabbare i Stockholm. Just nu känner jag mig faktiskt så less på Leksand att jag knappt vill komma tillbaka till midsommar, men det ändrar sig nog.

Jag har inte hört något alls om nåt jobb idag och det känns inte bra. Jag var ganska så glad igår. Jag vill ha ett annat jobb! Jag kommer inte att orka jobba på Max hela sommaren. Eller det är väl klart jag kommer att orka det, jag känner bara att jag vill göra något nytt. Please..

Jag måste snart gå och lägga mig för imorgon går tåget klockan 06.01 från Leksand. Det är ju galet tidigt.

Just nu önskar jag bara att jag hade en trygg famn att krypa ner i. Jag skulle en hel helg vilja ligga i den där trygga famnen och inte bekymra mig för någonting. För i en trygg famn behöver man inte bekymra sig för någonting. I en trygg famn har jag ett tryggt jobb, disken är diskad och kylskåpet är fullt med mat. Förhoppningsvis regnar det även utanför fönstret utanför den trygga famnen.

Matilda och jag var till Sågmyra idag och handlade på Lager 47. Matilda köpte presenter till Mats samt ett par sandaler till sig själv. Jag köpte en minikort kjol med en vacker text på, två par tights och två par trosor. Jag konstaterade i samma veva att jag borde vaxa benen. Ja, för ska man ha minikorta kjolar så måste man helt enkelt vaxa benen. Jag tror att det hör till.

Ibland kan det slå mig att jag borde ha flyttat till Åre ändå, men sen går det över. Jag blir kvar i Stockholm, jag lovar. Men får jag inget nytt jobb så kommer jag antagligen att börja längta bort. Men jag får kämpa vidare som sagt. Men jag tycker att jag förtjänar lite flyt. Eller? Är inte jag tillräckligt bra för att förtjäna lite flyt. Får kanske börja jobba inom vården i värsta fall. Det är åtminstone bättre betalt än Max.


Nog om funderingar. Snart är det midsommar. Och jag ska snart på en Mötley Crüe konsert, den femte juni närmare bestämt. Måste se till att få ledigt tills dess. Ajöken!


Ganska så bra

Nu är jag hemma i Leksand hos mor. Fadern är i Grönklitt och jobbar. Jag och mamma städar köket och jag har så gott som tömt mitt gamla rum. Ibland är jag nästan lite för effektiv. Vi tog en paus och åkte in till banken och sen blev det lunch i solen med färskt bröd och soppa. Tog fram min cykel och pumpade däck och smörjde kedjan. Vågar mig inte på att plocka fram högtryckstvätten, men har jag inget för mig så kanske jag gör det ändå.

Har pratat med Patricia på Hays idag. Får se vad som händer med det. Spännande är det hursomhelst. Har inte hört nåt från det andra jobbet jag var på intervju för förra veckan.

Matilda var med på radion idag. Det var ballt. Blir så otroligt stolt. Hoppas att Matilda kommer till Stockholm i höst som sagt. Hoppas även att Ida B och hennes David kommer. Det kan bli ett väldans bra år det här om jag får som jag vill. Antagligen kommer inte allt att gå som på räls, men det ska det inte göra heller. Jag blir kvar i Stockholm och kämpar och kanske kanske kan jag snart hitta en egen lägenhet att bo i. That would be lovely!

Sjukdom

Jag har blivit sjuk. Är hemma från jobbet idag. Johan är också hemma.

Jag som skulle på Berns ikväll på Beckmansvisning. Ska verkligen jobba på att må bättre tills dess. Just nu så mår jag lite bättre. Febern är dämpad av Voltaren T.

Jag har ju beslut att fatta också. På onsdag måste jag ha bestämt mig. Det bara är så. Stockholm eller Åre det är frågan.

Det blev ju inte bättre av att jag och Putte var till Åre i lördags och det var alldeles jättefint. Så typiskt. Och jag pratade med chefen där, Andreas, och vi kommer redan otroligt bra överens. Jag vill ju ha honom som chef och jag vill ha Åre. Men jag vill också ha en Stockholmssommar med värme och kortkort kjol. I Åre blir det nog inte många dagar med kort kjol. Då får jag investera i en regnoverall och vandringsvänliga skor. Det låter inte helt fel det heller på något sätt.

Men åååj!

Morgonstund har guld i mund

Vaknade strax efter sex i morse när Johan började att rumstera om i lägenheten. Han verkar inte ta någon notis om att det ligger folk och sover bakom de stängda dörrarna. Jag gick upp en sväng på toa och kröp sen ner i sängen en stund till och försökte att somna om, men förgäves.

Jag har tvättid nu från sju så jag har varit ner i tvättstugan med första omgången tvätt. Ska sen börja städa här så fort Kathy har vaknat. Kanske börjar så smått redan om en liten stund. Hoppas sen att det blir en vacker och varm dag. Behöver värme just nu.

Roligt, roligt

Det har varit en rolig dag. Jag var ledsen ett litet tag, men sen har det bara varit roligt.

Jag var på intervju och det kändes bra. Men jag tror inte att jag fick det. Det bara känns så. Jag visste liksom inte vad jag ville när jag satt där.

Jag och Johan skulle på bio, men det blev ingenting. Johan var för trött. Vi åkte hem och sen har vi mest bara haft det roligt.

Nu så ska jag sova för imorgon är det en fantastisk dag med städning och tvättning. Härligt, härligt!

Lilla snigel

När jag slänger med mitt långa hår blir det vattendroppar på min dataskärm.

Idag stoppade jag tolv kronor i en sån där automat som står i tunnelbanan för jag trodde att jag skulle få två stycken daim med capuccino smak. Men jag fick bara en, den andra fastnade. Jag försökte knuffa på den stora apparaten, men den stod helt stilla. Det smakar fortfarande capuccino i min mun. Jag tycker om det. Men jag tycker inte om att dricka capuccino. När det fanns såna där cupa chups-klubbor så gillade jag de med capuccino-smak bäst. Det räckte gott och väl med en daim. Jag tror inte att den andra var med capuccino-smak heller, det var bara en vanlig daim.

Idag kom jag på att Sofia och Johannes borde bli ihop. De förstår det inte själva, men det gör jag.

Jag gillar naturen, men jag gillar inte sniglar. När jag gick hem från jobbet såg jag sniglar. Undrar om de parade sig. Jag tog en bild så kan vi försöka att komma fram till något tillsammans.

image63

Jag tycker om att göra saker tillsammans.

Imorgon ska jag på intervju och tills på fredag ska jag ha bestämt mig om jag vill flytta till Åre eller ej. Det ni! Åre alltså. Det vore ju finemang, men inte så varmt och skönt direkt. Men jag har det ju ganska så bra här just nu så det är kanske dumt att göra slut med Stockholm redan. Hm...

Snart måndag



Vi har sett på film och jag har druckit folköl med sugrör och ätit chokladbollar. De kan även kallas kokosbollar om man vill, men det där tredje ordet använder vi inte i det här hemmet.

Minna var och hälsade på Kathy en stund och jag njuter av att ha fullt med folk i lägenheten. Det blev ingen bio för jag och Johan var för slöa. Johan vägrar vara man och bestämma. Jag ville gå och våldgästa räven som tydligen har flyttat till Hägerstensåsen. Men jag ringde räven och tydligen hade de nån sjukdom som jag inte borde ifrågasätta. Snart finns det ingen anledning att flytta från Västertorp. Det är ju finemang! Jag har Kathy här och spindelmannen och snart bor Andrea i närheten och nu bor även räven och hans flickvän inte alls långt bort. De kan räkna med att de får påhälsning inom kort.

Johan har visat bottleguy för mig och Kathy fast vi inte ville se egentligen. Huvva!

Dags för sängen och magontet. Men snart är det över och snart är det fredag och då ska jag bli klippt i Östersund och så.. Sweeet....

Som en liten hora

Jag fick vara ledig idag. Jag åkte till jobbet och klev innanför dörren och frågade om det var mycket att göra. Nej, sa Hanne, du kan få åka hem igen om du vill. Är du seriös? frågade jag. Hanne pep iväg och kom tillbaka med bemanningen för dagen. Ja, du får åka hem igen. Tack för idag! Hej och tack, sa jag och så åkte jag hem igen. Gråter inte för det. Jag sov så dåligt i natt. Jag hade mensvärk som en liten hora, förutsatt att små horor har mer mensvärk än många andra. 

Jag ska försöka att få iväg Johan med på bio lite senare idag. Just nu är jag själv inte så pigg på det, men jag kanske blir. Jag vill bara ligga i sängen hela dagen och känna mig sjuk och läsa. Eller jag vill ju egentligen inte känna mig sjuk, men jag känner mig ju sjuk just nu. Det är ju sånt eländigt väder också. Ett riktigt bra väder för att kura i sängen hela dagen. Gott!

Öl och schlager

Oj, oj, oj... Det är mycket att fundera på nu. Jag ska försöka att sova. Tur att jag har tre öl i kroppen så att det kanske går lite bättre. Ska skriva plus och minus-listor nu så jag vet vad jag ska ta mig till. Bara göra det som känns allra bäst på något sätt. Huvva!

Sambos

Det blev en trevlig fredag. Jag var ganska så seg och gjorde inte så mycket. Såg på man on fire som var helt okej. Såg på ett avsnitt av my name is earl och scrubs, datorn stängde av sig tre gånger på en halvtimme så jag bestämde att det var dags att formatera om den. Sagt och gjort. Nu mår den helt klart mycket bättre. Får se hur länge det varar. Borde helt klart investera i en ny.

Sen tog jag bilen till Årsta för att hämta Johan. Det gick hur bra som helst att köra dit. Johan fick köra tillbaka och det gick väl hyfsat det med. Fick åka till Stora Essingen och vända bara. När vi kom tillbaka till Västertorp bar vi in alla saker från bilen och sen plockade vi med oss Kathy och åkte för att handla. Det blev en del mat och förhoppningsvis klarar vi oss ett tag på det vi har handlat nu.

image61

Jag ska snart åka till jobbet. Om två timmar närmare bestämt, men det känns som snart. Längtar som vanligt inte det minsta. Eller lite skönt ska det väl bli att komma ut och träffa lite andra människor. Meet me there!

Naken

Jag är trött i huvudet. Tror att det är mat som behövs.

Jag har badat idag. Tur att jag har fett långt hår så att inte vissa saker syns.
image59
Jag försöker faktiskt att leva upp till det här en bild om dagen grejjen. Kan ha som de här modeoffer-bloggarna. "Det här har jag på mig idag." Ja, det visade jag ju igår. Idag är jag naken. Men inte längre. Jag har ju jobbat idag också. Jag fick sluta tidigare. Det var skönt. Det var konstig stämning på jobbet. Jag tänkte mest att jag vill ha ett nytt jobb. Jag kommer kanske aldrig att få ett nytt jobb. Men jag ska på arbetsintervju på tisdag, men jag säger inte så mycket mer om det för jag vill inte bli allt för exalterad över det hela.

Jag vill baka bröd för jag tycker om bröd. Synd att bröd tar slut så fort i det här hemmet. Vi skulle verkligen behöva bröd. Jag ska se efter hur mycket pengar jag har.

Vårtfjäll

Det blev en galen avslutning på tisdagen. Johan kom hit och jag bjöd på pizza, syster stannade hemma och Kathy fick jobba över. Efter maten spillde Johan kaffe på min matta. Ja, eller jag anser att han gjorde det, men det anser Johan att han inte gjorde. Han tyckte att jag skulle vända på mattan. Jag borde köpa en ny matta för mattan och jag är inte så bra kompisar. Mattan tycker om att smutsa ner sig och jag gillar inte smutsiga mattor. Sen kom syster hit med vår bil Hondan. Vi skulle åka och hämta en teve till syster vid Gullmarsplan. Vi kom till slut fram till att det inte alls var så långt från Johan, så vi bestämde att plocka med oss lite av Johans saker på vägen tillbaka för han ska ju flytta hit på fredag. Ida och Johan satt fram i bilen och jag satt i baksätet och var tyst. Jag försökte iallafall att vara tyst, men det är så svårt när man hela tiden vet precis var man ska. Vi kom fram till slut och möttes av nån som hette Tomas. Ida bestämde sig för att teven var ett bra kap och fick samtidigt en liten bänk till. Jag och Johan bar ut teven till hissen och det var där galenskapen började. Jag började fnissa. Det är inte så bra att fnissa när man ska anstränga sig och bära teveapparater. Hissen var pytteliten så Johan fick ta trapporna ner och där nere stod en förbryllad tant och undrade hur vi fick in oss i hissen. Vi kom ut till bilen och for sen hem till Johan. Syster hann dricka en kopp kaffe medan jag och Johan bar ut hans saker i bilen. Jag hann även tjyvlåna två spindermannen filmer. Bra kap! Jag lovar att lämna tillbaka dem så fort jag sett dem. Sen bar det iväg till Vårtfjäll. Vårtfjäll heter egentligen Vårberg och det är där min syster bor. Någonstans i fnisset så bytte Johan namn på stället. Vi irrade ett tag och for lite fram och tillbaks, men till slut hamnade vi på E4 S och då var det ju inte några problem längre. Och att hitta från Vårberg och till Västertorp var inte heller så klurigt, lite klurigt var det att hitta en parkeringsplats, men även det löste sig till slut.

Det var en härlig kväll med andra ord. Nu har jag diskat och läst lite i min Elle som jag råkade köpa i affären idag. Unna mig! Det var ett superbra horoskop i Elle:
"Stenbocken. Maj blir oförglömlig på många vis. Det blir den månad du gjorde bort dig ordentligt, träffade en person som kommer att färga din framtid och till sist den månad då begreppet ekonomi får en helt ny innebörd. Stora och små händelser vävs samman till ett nät av upplevelser. Mycket avslutas men en hel del kommer också att påbörjas denna högst unika månad. Det är ingen idé att du sätter upp några förväntningar på vad som kommer att ske, dina gissningar är ändå helt fel."
Jag tycker att det låter mycket spännande. Men nu ska jag ringa P och sen måste jag faktiskt sova. Det är ju jobbdag imorgon, tyvärr...

Förträngda minnen

Det här med my space är ju bara så läskigt alltså. Man kan ju hitta människor som man glömt att de existerar. Och man är så glad att man glömt att de existerar, för de påminner en om saker som man absolut inte vill minnas. Men så kommer alltså de här minnena tillbaka och jag vill för en stund gräva ner mig, men sen går det över och jag tackar gud för att jag inte är samma underliga människa som jag en gång var. Eller?!

Min pizzasallad står i kylen. Den ska stå där och bli mjuk och fin fram tills det är dags att äta. Smet in i blomsteraffären på väg hem från affären för en stund sedan, åh, det luktar så gott. Om man jobbar med blommor hela dagarna luktar man sådär gott då undrar jag. Jag såg en så fin doftranka och små fina olivträd och jordgubbsplantor. Växter är livet!

image58

Såhär snygg är jag idag i ett förkläde som Lena sytt till mig nån gång i tiden.

Pizzasallad

Jag är vaknad. Lyssnar på Kelis av nån anledning och har duschat. Dagens göra blir att göra pizzasallad. Jag ska bjuda Johan på middag idag och tänkte bjuda på pizza och kom då på hur gott det är med pizzasallad. Förhoppningsvis kommer även syster hit och äter middag och Kathy kommer säkert också att hänga med på ett hörn. Det är trevligt med middagsbjudningar. Sen ska jag och Johan ut och åka bil. Det kan bli spännande.


Det är inte en jävel som bloggar ju. Jag har ju igenting att vila ögonen på när jag sitter vid min oberäkneliga dator. Jag ska nog börja hänga på myspace istället.


Trött

Jag kan ju bara inte gå och lägga mig igen, då kommer jag ju inte att kunna sova i natt. Det är dåligt. Det är ont om mat här i lägenheten, borde åtgärda det på nåt sätt, men jag är nog för trött. Får man ligga i sängen och läsa hela dagen tro..

Igår sålde jag mat till Tore. FCZ-Tore. Han är bara konstig han. Förvånansvärt många otrevliga gäster igår. Kan bero på att det är fler gäster nu pga den där förbaskade reklamfilmen. Det gör att det är konstant kö som leder till sura gäster. Och dessa sura gäster är dålig reklam. Allt tog så lång tid också så jag och Elin hann inte med 02.48-bussen utan fick ta 03.48-bussen istället. Jag roade mig med att vika tvätt innan vi for hem. Det är praktiskt att jag och Elin bor åt samma håll så man får sällskap hem ibland.

Jag måste nog sova en liten stund till. Faktiskt..

Illamående

Nu har jag vaknat igen. Det är ett elände att jag inte kan sova så länge som jag vill. Men idag spelar det mindre roll, för det är bara en natt kvar att fördriva på jobbet. Det blev en ganska så bra natt. Vi sålde ganska så bra och en del gäster var faktiskt ganska så trevliga. Kanske för att jag var trevligare idag. Jag tror ju att jag är påväg ner i en svacka, men jag kom på att om jag ändrar min inställning så kanske jag slipper hamna i den där svackan. Om jag anstränger mig litegrann så att jag tycker att allt är fint och bra så kanske jag inte hamnar i den där svackan.

På väg hem från jobbet fick jag ett telefonnummer till en mörk kille. Jag är så trevlig så. Det är ju inte första gången det händer. Jag bara pratar och är trevlig och så vill de ha mitt nummer och då får det det för när jag varit sådär trevlig kan jag ju inte bara sluta att vara det helt plötsligt. Så de får mitt nummer och jag tar deras och det är ju egentligen den bästa biten. För jag behöver ju inte svara när de ringer. Jag har inte några intentioner att gå ut och fika med nån kille som jag träffat klockan sex på morgonen en söndag och pratat med i fem minuter om ingenting.. Om jag däremot skulle ge honom mitt nummer och inte få något tillbaka skulle det bli ganska så läskigt. Då måste jag ju svara när det ringer för om jag inte ser vem det är som ringer så kan det ju vara något viktigt. Och om jag svarar så måste jag ju vara trevlig igen. Jag borde nog börja bli lite otrevlig. Sluta att vara så darn naiv hela tiden och tro att alla människor är goda. Pratade med två killar på tunnelbanan också, men jag blev trött och ignorerade dem efter ett tag så då slutade de prata med mig. Stockholm är läskigt. Det skulle kunna hända något hemskt när jag går från jobbet till tunnelbanan, men förhoppningsvis går jag så kort bit så att det inte hinner hända något. Vet inte hur hög brottsligheten är på Vasagatan klockan sex på morgonen en söndag. Borde inte alla vilja sova då.

Nu ska jag iallafall lägga mig och försöka att sova i två timmar till. Sen är det bara till att gå upp och få i sig lite mat och sen åka till jobbet.

Sänghäng

Kathy har besök av sin kompis Melinda. De planerar att Melinda ska flytta hit till hösten och bo i vardagsrummet. Jag vet inte om jag bor kvar här i höst.

Det var en bedrövlig natt i natt. Den var så lång och trist. För lite gäster helt enkelt. Andreas ringde och väckte mig och som vanligt kan jag inte somna om. Dumt av mig att ha mobilen på. Men jag ska krypa ner i sängen snart igen och hoppas på att jag somnar om. Jobbar natt i natt igen och sen imorgon och sen är jag ledig två dagar. Jag vill verkligen ha ett normalt jobb. Det var verkligen kaos på jobbet igår. Det var så mycket folk precis när jag började. Där har jag inte jobbat på nästan tre dagar och plötsligt kastas jag in och ska arbeta snabbt och effektivt. Jag och Elin bara skrattade åt det hela. Vi hade en konstant kö på 20 personer. Serveringen såg ut som en soptipp. Vad är det med folk?!

Jag kryper ner i sängen med kläderna på och hoppas på sömn.

Vackert så!

image55
Towes student förra året. Hela det fantastiska gänget; Towe, syster-Ida, Johanna och Nina

image56
image57
Två bilder från en fantastisk fest hos Andreas förra våren. Jag och Maria först och sen Johannes och Andreas.


Tidsfördriv

Jag försöker få tiden att gå på nåt sätt, men det går inte så bra. Försökte få med mig Kathy till Mälarhöjden men det gick inte så bra. Men det kanske är lika bra för jag vill ändå bara gå till den där affären där de har en massa fina saker och jag har ju ändå inte några pengar. Borde spara mina pengar och göra iordning en matlåda till jobbet, men det tycks inte heller gå så bra. Köttbullar kanske. Jag ska undersöka saken. Längtar inte efter min halvtimmes rast.

Ska nog lägga mig på sängen och fördriva tiden på något sätt. Skriva lite och läsa lite och prata i telefon lite. Sen är nog klockan nio snart och då är det bara att fara iväg. Köttbullar var det ja.

Jag har så många fina fotografier som jag skulle vilja ha ramar till så att jag kunde sätta upp dem på väggarna. Men först och främst skulle jag vilja ha ett nytt ställe som är bara mitt att placera dem på. Ett riktigt hemman vore fint. Är det det jag borde sträva efter? Vad ska man sträva efter först? Ett bra jobb kanske.

Det blir regn imorgon

Ja, för nog kom den där spindeln in på mitt rum och nu är den dödens.

Jag har ganska så tråkigt. Roar mig med att prata med Patriks bror på messenger. Det är hyfsat underhållande trots allt. Johan är nog lite roligare än Patrik. Kanske för att han är lite mer avslappnad, vad vet jag. Vi kan ju roa oss med att prata strunt i evigheter. Skulle jag göra det med Patrik tycker han till slut att jag är dryg och blir sur. Trist.

Jag har sökt två jobb idag, men inte ens lyckats maila till Patricia. Tror att jag nog måste ringa iallafall. Men nu är det ju fredag och det vet ju alla att ingen vill bli störd på en fredag, så nu måste jag vänta till på måndag.

Min mamma fyller år på måndag så jag borde kanske skicka ett brev till henne som hon ändå inte kommer att få förrän på måndag, men det är ju tanken som räknas.

Jag längtar som vanligt inte till jobbet. Men det är ju bara en kort liten natt jag ska jobba. Slutar ju halvsex. Sen hem och sova och sen är jag ledig hela lördagen. Undrar vad jag ska roa mig med då. Hmpf.. Dagarna flyter ihop som en seg gröt.

Johan kanske flyttar hit snart. Jo, han ska flytta hit, men det blir kanske inte förrän den 13:de. Jag tycker att det är kul. Jag tycker om förändring. Det har jag alltid gjort. Johan ska handla mat till mig och Kathy som hyra. Det blir ballt. Eller gott. Nu ska jag äta. Kathy har lagat mat till mig idag igen, precis som igår. Jag börjar bli bortskämd.

Spindelkvinnan

Johan skulle fixa Gustavs mobilnummer så att jag kan fråga Gustav om jag får låna hans två Spindelmannen filmer, för jag vill ju se dem innan jag ska gå och se trean på bio. Det är ju bara något jag har bestämt. Det kanske inte ens blir av. Det sprang in en spindel i lägenheten när jag öppnade balkongdörren i morse. Hoppas att den håller sig från mitt rum, för annars är den dödens. På riktigt alltså.

Idag försökte jag faktiskt att springa en sväng. Det gick väl sådär. Sprang nog inte mer än en kilometer. Jag börjar liksom att springa/jogga och när jag känner att det börjar bli lite jobbigt så slutar jag. Sen försöker jag att börja springa resten av promenaden, men det går inte för jag vet ju att det är jobbigt. Sista biten lyckades jag iallafall förmå mig själv att öka takten så att jag faktiskt var svettig och röd i ansiktet när jag kom in.

Har fått en inbjudan på visning idag av Stockholms stads bostadsförmedling. Det är ju trevligt, men såklart jobbar jag. Ska höra om jag kan få ledigt. Det är en etta i Skogås, inte helt ballt, men det vore bara kul att åka dit och kolla.

Jag fick även brev från Clas Ohlson om att jag inte har gått vidare i urvalsprocessen. Trist, trist.. När jag promenerade genom Mälarhöjden funderade jag på om man inte borde bli kompis med nån gammal farbror som bor ensam i nåt av de där stora husen. Bara så att man får hänga i hans trädgård och klippa gräs och kanske odla lite morötter. Det vore ballt. Jag måste nog sova en stund. Blev så trött så trött.

image54

My space

Vilket skit det är alltså. Jag fastnar på My Space och sitter och glor i flera timmar. Är det det som gäller eller? Fattar ju inte alls på vilket sätt jag ska använda det hela. Instruktionsbok, tack!

Kathy lagar mat till mig. Hon är alldeles för snäll. Vi har varit hemma hela dagen och bara segat. Sitter och berättar gamla minnen för varandra som antagligen inte ger särskilt mycket. Men det gör liksom ingenting.

Jag har inte ringt till Patricia idag heller, fast det står i min almanacka att jag ska det. Ska nog sluta att skriva upp det varje dag för då kanske kanske det sker av sig självt. Det var något mer jag skulle göra idag också, men jag har glömt vad. Skulle ju köpa en cykel. Kathy tvättade sitt sl-kort i tvättmaskinen. Tänkte då att jag skulle köpa en cykel så hon kunde ta över mitt sl-kort. Ibland är jag nog lite för snäll.

Pratade med Kristian på msn. Han har sjuka minnen från när han var och hälsade på mig i Leksand. Som att Sofie Tingvall klämde en fettknöl på hans nacke så att det skvätte på hennes läpp. Och att Fars kompis Malte kom hem till oss och hämtade Bessy, åkte ut med henne i skogen och sköt henne för hon var gammal och klen. Vi satt ute och fikade och hörde hur det small. Det är väl kanske såna saker som man minns för det är såna konstiga saker. Kristian skulle skicka mobilspel till mig imorgon. Inte för att jag vet om jag behöver något sånt. Jag lyckas ju fördriva tiden ändå. Men gratis är gott. Jag skulle få Bubble Bobble lovade han. Jag lovade honom att bjuda på smältost om han kommer och handlar av mig nån gång på Max.

Patrik har åkt till Klövsjö med sin familj. Det låter ganska så trist när jag tänker efter. Jag har aldrig varit i Klövsjö, jag har bara åkt förbi påväg till Vemdalen och Funäsdalen. Men det vore härligt med lite fjäll just nu, Klövsjö är väl inget fjäll? Med lite snö kvar som gör så att solen reflekteras så bra att man blir extra brun om nosen. När kommer värmen hit?

Smörgåsnisse

Jag har precis tryckt tre mackor med tonfiskröra på. Så gott! Flickorna som skulle på salsakryssning glömde den i kylskåpet. Hoppsan!

Väntar på att min tvätt ska bli torr i torktumlaren, det går segt.

Hittade precis en ny adress i min junk-mail folder:
www.matildasandstrom.se Ballt som tusan. Det är jag som gjort de färgglada sakerna.

image53

Ser inte bilden bättre ut i min blogg än på Matildas hemsida, så säg?

Som om varje dag vore den sista

Jag är så töntigt lycklig hela tiden. Igår när jag skulle åka till jobbet satt jag på en bänk vid tunnelbanan och var så lycklig så. Johan kom förbi och drack kaffe så jag hade sällskap en bit till jobbet för en gångs skull. Jag var så otroligt lycklig för det luktade så gott och solen sken och även fast det inte var varmt så var det så vackert och E4:an brummade någonstans i bakgrunden. Där satt jag och var så nöjd med livet.

I natt på jobbet fick jag äran att stå i köket. Somnade då för ett ögonblick. Sådär som man kan göra ibland när man gör något man är van vid. Som jag brukade göra när jag jobbade med Anna och satt i bilen mellan Torvalla och stan på E14 i Östersund. Då brukade jag somna för ett ögonblick. Fortfarande med blicken på vägen, men jag försvann långt bort i tankarna som om jag var på en annan plats än där i bilen. Så blev det alltså i köket igår, jag försvann långt bort i tankarna, men lyckades ändå göra hamburgare utan problem. Jag chockades lite över det hela, men tar det på ett positivt sätt. Det känns skönt att slippa tänka så mycket på vad man gör på jobbet, det finns så mycket annat jag borde koncentrera mig på där.

Jag gav bort en hårsnodd till en pundartjej precis innan stängning, hon blev skitglad. Bättre att ge bort saker än pengar till såna där.

Idag har jag träffat Christin en liten stund och det var trevligt. Vi satt i solen på Skeppsholmen och bara pratade. Helt fantastiskt vackert är Stockholm denna vår och jag är lycklig och lever mitt liv som om varje dag vore den sista. Jag mår ju så gott. Jag har ett jobb, men söker ändå lite nya då och då. Tiden går och det är egentligen ingen brådska. Det som sker det sker, jag tar en dag i taget.

Men vilken fantastisk onsdag det varit! Jag är lite trött så det blir nog läggdags ganska så tidigt idag. Jag jobbade trots allt natt i natt och sov knappt sex timmar.

image52