Drömmar

Ibland hamnar jag i en annan värld. Det är egentligen den här världen, men jag är någon annanstans. Jag är i snön och får åka bräda. Det enda som förstör min dröm just nu är att jag är i Stockholm och att min bräda har blivit snodd. Jag har ju kvar min gamla förstås, men jag älskade verkligen min lilla venue-bräda med vackra vita bindningar. Jag har kikat på boardstore om de har nån liknande kvar, men de är ju för långa! De är en decimeter för långa och dessutom finns det bara bruna, fula bindningar. Nåväl.. Jag ska höra med mitt försäkringsbolag om jag får ut några pengar för att den har blivit snodd. Jag vet att självrisken är på 1200, men det är det ju värt om det går att få en ny bräda. Men eftersom jag lämnat den utomhus och eftersom jag inte har något kvitto kvar på att jag köpt den vet jag inte hur det går. Annars får jag väl spara och spara så att jag kan köpa en ny. Det är ju ingen brådska. Först när jag bor nära fjällen igen är det kanske idé att köpa en ny.

Jag är orolig för kvällen som kommer. Hur ska jag orka hålla mig vaken till klockan tre? Har tänkt gå ut en sväng om en stund och sen ska jag bara vila så att jag orkar sen.

Motionera mera!

Det har varit dåligt med motion idag. Eller jag har ju gått några vändor fram och tillbaka till tvättstugan och sen gått till Fruängen och handlat, men jag skulle nog behöva en riktig promenad. Får ta igen det imorgon. Snart är det ju Ugly Betty och Grey's. Hoppas jag iallafall. Tänk om det inte är det. Då får jag gå och lägga mig och läsa en god bok istället.

Idag har jag gjort ett schema för resten av året. Jag har klurat ut ett system i schemat jag fått. Får fråga imorgon om jag har klurat ut det korrekt. Men det där kan ju ändras från en dag till en annan förstås.
Jahapp! Jag ska väl spela Betapet och förlora som vanligt innan jag ska sätta mig vid teven.

Tvättdag

Jag skulle egentligen tvätta nu, men eftersom lillasyster behagade ta med sig tvättstugenyckeln till skolan så sitter jag bara och väntar på att hon ska komma hem. Får se om någon hunnit stjäla tvättiden innan dess. Antagligen. Det är snåla jävlar som bor i det här huset. Jag har iallafall bytt lakan och dammsugit. Något vettigt gjort. Ska ta dagens promenad så småningom också, men först vill jag ha klarhet i om får tvätta eller ej.

Igår jobbade jag från 12 til 21. Ganska så lång dag. Åkte hem tillsammans med en orginalburgare i påse. Den var kall när jag satte mig i soffan framför CSI, men oj så god den var ändå. Ja, jag bör nog hålla mig till en promenad om dagen om jag ska äta orginalburgare varje dag. För blir det såhär långa dagar blir man ju lätt ganska så hungrig och trött och orkar helt sonika inte ställa sig och laga mat och då slinker det nog gärna ner en eller två hamburgare med några tacodippar. Det måste ju finnas en anledning till att alla assistenter har stora rövar på mitt jobb. Men de är nog födda såna också. Nu ska jag tvätta!

Verkligheten

Jag är hemma hos Patrik i Östersund. Seg som vanligt. Man brukar bli det när man inte har gjort något vettigt på en vecka.

Önskar just nu mest att jag hade ett häftigt jobb, men jag är ingen häftig människa, så jag förtjänar inget häftigt jobb. Får ta det nån gång i framtiden. Nu blir det Max tills jag tröttnar. Det är bra att ha ett heltidsarbete åtminstone.

Vet inte vad jag vill just nu. Tur att jag inte behöver tänka så mycket på det. Allt är ju kittat till i sommar åtminstone.

Nu ska jag bege mig iväg på hemligt uppdrag.

Snöö!

Det snöar ju här i Stockholm idag! Och det ser faktiskt ut som att det har tänkt ligga kvar ett tag. Just nu är det vitt iallafall och det ser inte alls sådär jätte-slaskigt ut. Jippie!

Jag testade det här på med vilka kändisar jag är lik. Såhär blev utfallet.

Det finna så mycket tragiskt att göra på internet. Med en annan bild jag jämförde med där jag hade kepa så var jag mest lik
Michelle Wie. Det har nog absolut ingenting att göra med att Michelle har sin golfkepa på sig ungefär jämt. Men faktiskt var det inte bara med den här bilden som jag är mest lik Katie Holmes. Märkligt. Kate är ju söt och jag ser ut som ett troll. Tack ändå!

Fastan

100869-8

Snart tänker jag sluta spela Betapet, för jag förlorar ändå varje gång. Varför är jag född med en hjärna lika stor som en valnöt?

Jag fiser så illa idag att jag funderar på att strunta i att äta idag. Det är inte värt det när det luktar så illa. Förstår inte vad det är som är fel. Jag har ätit bra och vettig mat varje dag i stort sett, men mycket. Idag tänker jag därför fasta och strunta i all fast föda. Idag blir det smoothie och te och kanske juice. 

Jag tror egentligen inte att jag klarar av det, men jag gör ett försök. Jag har ju dessutom tänkt baka bröd idag och det kan man ju inte göra utan att få smaka. 

Imorgon får jag så äntligen åka till snön. Härligt, härligt! Hoppas fötterna håller och pengarna räcker och att alla är snälla mot mig. Och att jag är snäll mot alla andra. (Jag ska ha mens snart.)

Önskar att människorna kan vakna här i hushållet så att jag vågar ta fram stavmixern nån gång. Klockan nio är det väl tillåtet att väcka dem? (Människorna består av Ida och hennes nyinförskaffade stackars pojkvän, Daniel.) Jag är hungrig!! Som vanligt...

Lola

searchpet.live.se
Jag kommer inte att få nog av att göra såna hära. Det blir dagens tidsfördriv och kanske de kommande veckorna i februari. Gör din egen
här.

Ja, och så har jag varit på Arbetsförmedlingen och visat upp mina papper. Bara så att min handläggerska, Lola, kunde skriva på sin dator: "verf/ivalol" ett tiotal gånger. Snart får jag förhoppningsvis min efterlängtade heltid på Max och behöver alltså aldrig träffa Lola igen.

Nu ska jag bygga en ny Searchpet och kanske kolla mailen.

SearchPet

Nu på morgonen har jag tillverkat en sån här.

http://searchpet.live.se/PetFiles/73631x64.jpg


Inte vet jag vad det ska vara bra för, men lite roligt var det.

Alltid hungrig!

Alltid hungrig!

Idag har jag jobbat tre timmar. Det är trist att jobba tre timmar. Jag har ju ingen koll på läget då. Gick sen en sväng på stan, men vill ändå inte ha nåt. Jag behöver bara klippas, men vågar ändå inte riktigt. Sen åkte jag hem och åt. Jag blir aldrig mätt! Jag är fortfarande hungrig. Undrar om jag ska försöka att bli full på folköl. Av öl blir man väl mätt. Det är nog ganska bra. Ja, öl och stickning får det bli ikväll.

Imorgon ska jag ha möte med min handläggare på Arbetsförmedlingen. Får se vad hon har att säga.
Snart är det lördag!

Tisdag

Tisdagar är bra dagar för då är det både Ugly Betty och Grey's Anatomy. Tisdagar har med andra ord nästan blivit heliga.

Idag har jag inte sytt nån klänning, men jag har bakat två pajer och satt in foton i fotoalbum. Jag är den perfekta husmodern. Imorgon ska jag jobba hela tre timmar.

Nu ska jag sätta mig i soffan och spela Loco Roco tills klockan blir åtta.

Snöö!

Snöö!

Jag längtar så mycket efter snön. Idag är det blå himmel här i Stockholm och blåser litegrann. Det kunde lika gärna vara en dag i oktober som en dag i mars. På lördag bär det iallafall iväg till Östersund, där finns det förhoppningsvis snö.

Igår var jag i Vaxholm och hälsade på Christin. Hon bjöd på födelsedagsmiddag. Hon har världens finaste lägenhet med pysselrum! Jag hoppas att syster kommer in på sin skola så hon kan söka en studentlägenhet så jag får flytta härifrån nån gång till min egen lya där det inte är gammalt damm fasttorkat på golvlisterna.

Jag började dagen med att skriva brev till Lena. Äntligen! Hoppas att Lena svarar kvickt, för nu var det verkligen evigheter sen vi hördes.

Jag ska stoppa i mig lite frukost och sen hämta kort som kommit på posten. Sen har jag att göra en stund och stoppa in dem i fotoalbum. Borde åka till Johan nån dag och få lite bilder på skiva. Det är ett elände att inte ha nån egen cd-brännare. Syster har ju det förstås. Får kanske utnyttja henne så länge jag bor här. Men det känns illa att förvara mina bilder både på Johans dator och på Patriks. Avskyr verkligen att ha saker utspridda över landet och speciellt när det handlar om foton. Mina små barn!

Frukost var det ja!

Tristess

Jag har tråkigt, tråkigt, tråkigt. Har inte ro att sitta still och läsa eller skriva och inte spela PSP heller. Vad gör man då? Hade jag pengar skulle jag nog gå till simhallen och simma. Det hade gjort mig gott. Men nu har jag inte några pengar att gå och simma för. Jag får min lön imorgon. Om jag ändå komma på nåt härligt pyssel att göra. Jag har visserligen en dubbel sats pajdeg i kylen som jag borde göra något av, men det blir väl inte dålig av att ligga i kylen någon dag till. Hmpf.. Säg mig vad jag ska göra.

nattinatt!

Jag har haft kalas. Det blev lyckat. Det enda som just nu känns misslyckat är att det luktar bränd kaka i hela lägenheten. Johan skulle stå för tårtbakandet, men det blev ganska så misslyckat. Dels blev den lite bränd, men samtidigt så blir det inte så mycket annat än beskt när ingredienserna består av en påse hasselnötter samt 300 gram 80 procentig mörk choklad och lite annat krafs.

Mia och Jessica är som vanligt helt underbara. Fick en bok av Jessica som jag måste läsa. Kanske har jag tid imorgon efter att jag har diskat. Ja, jag ska ta mig tid att läsa. Om jag inte råkar fastna i nåt PSP-spelande. Sängen väntar!

säääääääl!

det är asa-bra att jobba för då tänker man inte. för att sluta tänka bör jag hitta på något. så jag åker in till stan och går där tills nån ringer och säger att den kommer hit till mig. syster har åkt till karlstad. jag klarar inte av att vara ensam! jag vill jobba, jobba, jobba!

Kalas

Ja, idag ska det städas och jag ska tvättas. Har fått klartecken att Mia, Thomas, Jessica och Fredrik kommer. Johan kommer också såklart. Om han inte gör som räven. Erik "räven" Hansson kommer antagligen inte eftersom han just idag måste träffa sin flickväns kompisar. Jag sa till räven att jag inte blir ledsen, men att han faktiskt måste träffa mig nån annan dag i såna fall. Men lite ledsen blir jag. Mia lät lite besviken också när hon frågade vilka som kom. Hon trodde nog att vi skulle bli fler. Det trodde jag också. Jag hade faktiskt räknat med räven och Christin. Christin bjöd jag in förra helgen och då sa hon okej, men igår så sa hon att hon hade lite mycket att göra just idag. Människor alltså!

Johanna verkade lite sugen, men jag har inte hört något mer. Jag får ta det som det kommer iallafall. Jag och Matilda funderar på att ha ett större kalas längre fram, men hon kommer kanske inte att gå med på det när hon ser vilka jag vill bjuda.

Helt plötsligt känner jag mig grå inombords. Skulle vilja skita i allt vad kalas heter och bara ligga i min säng hela dagen. En vecka kvar tills jag får fara härifrån.

Home delivery!

Jag vill ha nacho-chips med ostsmak. Ge mig! En stor påse med Guacamole till. Ge mig!

Jag har jobbat varje dag den här veckan från elva till sjutton. Nu är jag trött.

Imorgon kommer Johan, Mia, Jessica, Fredrik och eventuellt Thomas på kalas hos mig. Ingen annan kunde tydligen komma. Vi ska bli fulla, klämma hundar under soffor och skratta åt feministiska tv-program. Förresten, kan man köpa Lilla Vi på DVD? Jag vill alltid titta på Lilla Vi när jag blir full.

Idag hade vi som ska bli assistenter möte på Max med Nabil och Mattias. Det här blir skoj! Jag är bäst! Ja, eller så skiter sig allt. Men from 29:e januari kommer jag att jobba heltid. Hejdå, världen! Men förhoppningsvis är jag klar assistent innan den sista juni och därefter är det fritt fram att byta restaurang. Åre kanske.. Eller blir det Östersund?

Nåväl.. Nu ska jag prata med "hon som är så rolig" dvs min syster, enligt Patrik. Jag förstår inte riktigt det där.

Att fylla 25 år

Jag hade den bästa födelsedagen någonsin igår.

* Jag fick bakelse på sängen med ljus i av syster. Hon gav mig dessutom ett par snygga Quicksilver goggles och det går ju inte av för hackor. Mamma hade skickat med en kinesisk necessär med små lappar i. Den antydde bara att det kommer mer.

* Jag fick veta en fantastisk hemlighet. Jag älskar hemligheter!

* Maria kom och hälsade på på Max. Helt oväntat och underbart. Fick en rosa badbomb av henne.

* Jag fick sms från fam. Slätmo, fam. Swan, Johanna, Towe, Anna, Daniel Gärde, Matilda, Therese, Christin, Mia, Kalle och Patrik förstås. Men inte trodde jag att det var så många som skulle komma ihåg mig.

* Far ringde och ville sjunga, men det kunde han inte för han är förkyld.

* Mamma ringde och jag fick ett grattis, men det räckte gott och väl.

* Jag fick grattis från Rebecca och Hanne på jobbet,  men jag fick ju lov att berätta först.

* Jag fick grattis från en kille som skulle köpa hamburgare av mig och tyckte att jag borde lägga på extra ost eftersom han fyllde år. Jag fyller också år, sa jag. Grattis, sa han. Grattis, sa jag. Han fick extra ost.

* Och så bäst av allt så kom Patrik. Fantastiska människa. Inte trodde jag det inte. Och till råga på allt hade han med sig presenter. Två fotoalbum precis som jag hade önskat mig samt en dvd/video-spelare, något jag pratat om att jag skulle köpa i framtiden, låååångt in i framtiden. Jag är så otroligt lyckligt lottad som har honom.

* Sen ringde Andreas och gratulerade. Lite besviken att jag inte fick nåt eget theme, precis som Johannes har. Men det gör ingenting. :-)

* Mindre bra var kanske att jag sen såg på CSI och ett Herrans liv ensam eftersom Patrik somnade på luftmadrassen och syster satt på sitt rum och pluggade. Men vad gör det. Jag skrattade gott åt Fredriks "äggbajsande" ändå, bajs är alltid kul.

* Idag ska jag till jobbet. Men först ska jag väcka P och höra vad han ska göra. Vet inte hur länge han stannar, men det visar sig nog.

Jobbelijobb.

Har spelat Daxter en stund nu på kvällen, men blev ganska så less. Vill att det ska vara lätt och enkelt som i början utav spelet. Kanske ska återgå till Loco Roco istället, får se hur jag gör.

I morse var jag alltså på arbetsintervju. Jag kom bara en halvtimme försent, men det är väl sånt som accepteras i Stockholm när kollektivtrafiken lägger ner. Jag tyckte att det gick riktigt bra. Jag var lite nervös, men det gick snabbt över. Ulrika som intervjuade mig var trevlig och verkade positivt inställd till att anställa mig. Allt kändes jättebra och kul och vilken chans detta är. Men varför är det så dåligt betalt? 92 kr/timmen är väl inte så väldans bra. Jag tjänade faktiskt mer hos Anna. Dessutom är detta enbart på kontorstid vilket innebär zero ob. På Max tjänar jag 86.75 kr/timmen, men på kväller och helger 103.25.

Ja, nu måste jag minsann väga för mot nackdelar. Vad vill jag? Jag skulle vilja både på Max och kontorsfixarna. Varför kan man inte få jobba dygnet runt?

Efter intervjun åkte jag till Max. Jag stod inte med på bemanningen så jag kunde få åka hem, men på schemat stod det att jag skulle jobba så jag stannade kvar. Tre timmar stod det på schemat, men det blev 6,5 timmar. Bra för mig som skulle ha jobbat på juldagen men blev sjuk. Det var roligt som vanligt på Max. Jag kör på min egen devis; hellre noggrant än snabbt, något som kanske inte uppskattas av alla.

Jag tror att jag är snyggast i stan när jag står i kassan på Max. Men jag kan väl få tro det.
Saker som talar för att jag är snyggast i stan när jag står i kassan på Max:
1. Jag fick fyra kronor i dricks. (man får aldrig dricks på Max)
2. En spanjor vinkade glatt hejdå och lämnade sina sopor kvar på bordet. (jag tror att det var för att han ville att jag skulle komma ut och ta bort dem)
3. Karl Dyall tittade på mig fast han inte handlade av mig. (Han tittar säkert på alla. Man liksom sugs fast i hans blick.)(btw, han har handlat av mig en gång förut. Det är säkert därför han kommer tillbaka, eftersom jag var så trevlig. Eller så kan det vara för att Oscars teatern inte ligger så långt från Max.)
4. Två fransoser luktade Hawaiian Tropic vilket får mig att längta efter sommaren. Jag är alltid snygg på sommaren, för då har jag så lite kläder på mig. Eh..

Saker som talar för att jag inte är snyggast i stan när jag står i kassan på Max:
1. Jag har en sur mun som min mamma när jag inte pratar eller ler.
2. Jag har en fet finne på hakan.
3. Jag har dålig hållning, för det såg jag på film när jag var hemma över jul.

Nåväl.. Jag tycker att det är härligt att känna sig snygg. Det är nämligen ganska så svårt i den där fula hatten. Ni får komma in och titta och se vad ni tycker.

Nu ska jag äta chips och dipp. Jag har inte ätit så mycket idag, men måste jag välja att äta något så tänker jag äta chips och dipp. Alltså det vore verkligen så gott med snus. Huvva! Jag som tänkte att det skulle vara mitt hemliga nyårslöfte att sluta, men det nyårslöftet tänker jag inte hålla.

Imorgon är det fredag!

Jag har fått en massa räkningar från A-kassan. Huvva! Jag avskyr den nya regeringen. De är luddiga. Ja, eller jag vet inte. Jag tycker att de är elaka iallafall. Nu går jag till chipsen. Hej!

Viktigheter

Har pratat med Christin och fått några vettiga saker gjorda på kuppen. Mailade till Af och sa att jag fortfarande vill vara arbetssökande. Allt bara för att jag bestämt mig för att strunta i kursen i Uppsala. Den leder faktiskt inte till så mycket annat än fattigdom. Jag försöker därför klura ut hur jag ska avregistrera mig. Jag fyllde även i ett kassakort så att jag får lite pengar i slutet av månaden. Det kan verkligen behövas.

Ja, så mitt nyårslöfte blir helt plötsligt ett annat: Sluta att vara luddig och gör saker som är konkreta och leder någonvart.

För det här med att läsa en kurs i Uppsala var ju bara meningslöst och kostade flera tusen helt i onödan. Nog var det trevligt, men ska jag plugga något i fortsättningen så ska det vara något som jag kan ha användning för. Nu ska jag och PSP krypa till sängs för imorgon måste jag vara pigg och fräsch.
Vi hörs!

Ingenting

Citerar Johan: "Mitt enda nyårslöfte blir att jag ska lista ut vad jag vill och sedan göra det fullt ut."

Ja, hur nu det ska gå till vet jag inte. Men det är verkligen detta jag vill och inget annat. De senaste dagarna har bara bestått av en enda fråga och det är just: Vad vill jag?

Om jag gör en lista över saker jag vill göra och saker jag inte vill göra borde jag ju komma fram till något vettigt.

Vad som har fått mig att fundera så mycket de senaste dagarna är flera faktorer.
1. Jag fyller 25 år om 5 dagar, borde man inte veta lite vad man vill när man är 25? 
2. Jag ska på intervju imorgon för ett jobb som jag tror kan vara skitbra för mig, men som jag är livrädd för. 3. Jag har varit krasslig i halsen sen innan jul och därför har jag inte pluggat något, vilket får mig att fundera på att strunta i den här kursen i Uppsala.

Just nu har jag egentligen ingenting att förlora. Jag har redan ett jobb. Jag har någonstans att bo, och skulle jag bli utslängd härifrån kan jag säkert bo hos någon annan jag känner.

Hur sjutton kan klockan redan vara ett. Jag har spelat Daxter hela morgonen och inte ätit nån frukost. Min enda plan för dagen är att gå till Mälarhöjden och kopiera mina betyg inför intervjun imorgon. Jag brukar inte vara nervös inför sånt här, men nu är jag plötsligt det. Varför? Jag har inte varit såhär nervös på jättelänge.

Just nu vill jag bara göra ingenting. Jag vill hänga här hemma i lägenheten och spela Daxter och sy klänningar i långa rader.

Jag är nog för gammal för att spela Daxter egentligen. Jag är helt usel på det. Men det gör kanske inte så mycket för då tar det bara längre tid att bli klar med spelet.

Allt är för rörigt i huvudet just nu.

Jag återkommer säkert lite senare. Är så sugen på snus, men jag tänker inte köpa snus. Nån måtta får det vara.