Snö!

Tänk att man kan bli så lycklig av lite snö, eller en hel del snö är det faktiskt.
Vivi sover fortfarande, han är nog mindre glad över snön. Han får ju nämligen köra.
Nu ska jag dricka varm choklad med päronen och läsa tidningen innan vi sätter oss i skåpbilen och åker tillbaka till stan.

Faen vad mycket skit jag äger, men allt ska med, balklänningar, fula hattar och stensamlingar.


Blogspot

Det finns redan en av mig där, så jag får stanna här.

Vivi leker på jobbet




Vivi: Cool va?
Jag: Vad är detta?

Vivi: Jag har bokat in en bil åt dig på Newark :)

Jag: Jag ser det.



Brazil

Bara så ni vet så har min syster åkt till Brasilien i natt och för att göra henne en god gärning så har jag dragit ner på mitt bloggande. Hon klagar nämligen på att alltid när hon loggar in på bloggkoll så är hälften utav inläggen från mig. Nu ska hon vara borta i två veckor så jag måste verkligen hålla igen. Vad gör man inte för sin syster.

Eller?

Tv-djävul

Det är ju bara skit på tv. Orkar inte. Ska duscha istället och titta om jag hittar nåt spännande på den här datorn.

Stressig dag på jobbet. Vill så mycket, men hinner så lite.

Sen till Fryshuset och vara lite nervös. Värst var det att åka tub dit. Fy farao för att åka tub. Jag blir ju genomdeprimerad av att åka tub. Är det fel på mig? Är det en vanesak? Jag hoppas innerligt att det kommer att bli bättre, annars ska jag genast börja planera nästa flytt.

IS

Fick inte riktigt fäste med cykeln uppför Frösundaleden, fascineras en smula. Tänk om jag kunde få lite snö. Snökaos. Gottar mig. Hehehe..

Igår packade vi hejvilt och nu känns allting mycket bättre. Trots att det nu bara är små smala gångar i lägenheten så känns det mycket mycket bättre, det är ordnat. Förut rådde det ett kaos. Om jag få diagnostisera mig själv tror jag att mitt inre kaos inte klarade av det yttre kaoset.

Jag tog igår kontrollen över teven, eftersom vi umgåtts mest den gångna helgen så vill jag inte riktigt sluta. Vet inte vad Vivi (Det är ett så fantastiskt smeknamn, jag vet!) tycker om det hela, men om det kan få mig att fnissa medan jag packar och är allmänt otrevlig så borde det få gå.

Idag är det fotboll på Söderstadion och jag ska till Fryshuset och träffa någon.

Och idag firar vi att det var sista gången jag cyklade från Västra skogen och hit.

Huvudet på spiken.

Jag vill ingenting. Ingenting vill jag. Tack och bock!

Bloggbyte?

Just nu ligger det nio utkast här och skräpar, men jag kan ju inte slänga ut alla nio samtidigt. Dock är de inte helt klara, så jag kan ju trösta mig med nöjet att rätta till dem. Men det känns helt galet att behöva hålla igen istället för att kunna tidsinställa som ni gör på blogspot. Avis. Får se vad jag ska göra åt det hela. Kanske borde skriva något vettigt istället. Men det tar aldrig slut. Tramset, dravlet, orden.

Jag har ätit köttbullar med pesto och ostmackor. Sydde lite korsstygn och såg på Ugly Betty, har fått en inspelning av Gud som haver barnen kär på Rönnsmål skickad till mig från Mia, ska övertala henne att bli en ny Julia Nunes. Men jag vill också sjunga! Ska kanske laga en matlåda, men vi får se. Ska kanske orka diska och plocka lite i lägenheten innan V kommer hem, det ser riktigt risigt ut. Kanske inte så underligt när flyttkartongerna har intagit lägenheten. Undrar var och om vi ska äta middag i den här röran imorgon.

Hund

Nej, jag vill inte ha nån hund har jag sagt. Icke!

Men nu, i denna ensamma stund vill jag ha en tax. Och jag som aldrig gråtit över Lottens bortgång, gråter nu över den äckliga lilla hunden. Och fnissar. M, kommer du ihåg när vi låg på min säng i Heden och Lotten kom in och fes. T, var du med då också?

Vet inte om jag ska försöka att ta mig upp ur min svacka eller om jag ska låta det få vara såhär en stund. Kanske är jag något på spåren.

Utför

Pang bom så trillade jag ner i avgrunden.
Vad gör jag här?
Vem är jag?
Hur ska jag klara allt?
Tårarna var så nära när jag cyklade den ödsliga vägen in till Friskis, staden som igår var så vacker var nu helt plöstligt allt som inte är jag. På jympan kände jag mig hjärntvättad, är alla hjärntvättade? Vad håller vi på med? Står här som idioter och följer en annan människas rörelser som mähän. Jag måste dansa, jag måste verkligen, verkligen dansa.

Anna! Kom hem! Eller någon annan som behagar fuldansa med mig. Rädda mig!

Och nu trillar tårarna för jag hittade till
den här fantastiska bilddagboken och nu längtar jag så mycket efter Mia och Jessica och skogen. Vad gör jag här?

Muskel

Det sitter en muskel på min överarm. Jag har anat den där förut, men nu kan jag spänna armen och förundras över att det här med träningen trots allt har gett mig något litet, en utbuktning.

Fader Abraham

Vänster knä, höger fot.

Ja, det är där jag har ont efter dagens morgonträning.

Födelsedag

Den här damen kommer tydligen till London på min födelsedag, det hade ju varit den ultimata födelsedagspresenten. Men jag håller ju på och planerar mitt födelsedagskalas, så London får vänta.



Visserligen skulle jag nog helst av allt vilja se
Regina Spektor på min födelsedag. Om jag fick välja alltså. Robyn funkar ju också.

007

Klockan alltså, den är 007.

Var hos den
främmande kvinnan och åt prinskorv. Korv, smidigaste maten ever. Inga senor att förfasas över. Det är otroligt fascinerande det här med att träffa människor på riktigt efter att man börjat kommuniceras på nätet. Men här var det inte några konstigheter. Visste att det skulle fungera. Förundras över alla fantastiska människor som dyker upp i mitt liv och undrar samtidigt vad jag kan ge dem i utbyte. Ensamheten som brukade råda är som bortblåst. 

Pratade med stackars V som skulle dömma två matcher till ikväll/natt.

Jag ska somna till den här låten.

Hanapee



Tänk om alla bloggartjejor var lika fina som
Hanapee. Så mycket bättre världen skulle vara då.

Matpiller

När man inte är hungrig, men man vet att man borde äta. Vad äter man då? Det går ju inte att laga mat heller när man inte är hungrig.

Chips och dipp? Funkar det?

Päronen

När jag pratat med mina päron de senaste dagarna har de varit väldigt nyfikna på att hitta till min blogg. Det är inte så att jag pratar om det överdrivet mycket utan de har själva kommit på bloggar de själva vill läsa. Men det där med att googla fram saker är inte deras grej. Mamma försöker dock förgäves att bearbeta mig så att jag lämnar ut min adress. Men hur skulle det se ut. Får jag reda på att de läser här måste jag sluta skriva fula ord. Eller måste jag det? Det kanske fungerar ändå.

Fadern har hur som helst fått för sig att han ska starta en egen blogg. Kul idé! Kul att han har kommit på det helt själv. Dock måste jag komma hem och visa honom hur. Men det är ju inte så svååårt! Lustigt är att den där karln som knappt läst en hel bok har fått för sig att han ska kunna skriva. Men spännande blir det hursomhelst om det verkligen sker. Antar att det blir många gamla historier och en hel del natur och viltvård. Hur han nu ska hinna är frågan, men vintern är snart här säger han.

Påminnelse.

Kan någon påminna mig om att jag ska ta på mig mössa och vantar när jag går ut så att jag inte spricker upp om händerna och fryser om öronen så att jag får ont i huvudet.

Och kan någon påminna mig om att jag inte ska äta chips och dipp, snusa och strunta i att äta mat eftersom jag då känner mig 60 år äldre när jag tränar.

Jag vet!

Egentligen ville jag nog helst av allt bli läkare.

Kalimera!

Skitlycklig över att jag lyckades sova så länge som till halv sju. Kan tyckas vara ett banalt problem det här med att vakna tidigt, men det är ju så trist att vara vaken så tidigt när det är så mörkt ute och ingen annan är vaken. Är man dessutom ledig vill man ju unna sig själv att sova ut ordentligt. Dessutom blir jag ju så trött på kvällarna när jag vaknar tidigt och ska man då hitta på något med någon på kvällen så är det inte så kul att hela tiden bara vilja åka hem och sova. Normala människor umgås ju på kvällarna. Jag skulle hellre se att man umgicks på mornarna när min hjärna är pigg och alert.

Stackars V är redan vaken. Han skulle dömma en match klockan 6. Och då pratade jag med honom igår kvart över elva när han hade varit huvuddomare på två matcher och sedan haft matchgenomgång. Hade bara fått klagomål på att han inte spelade tillräckligt mycket teater. Det är tydligen något man ska vara bra på när man är domare, speciellt när man dömmar en massa utländska lag. Jag hoppas att det går jättebra hursomhelst även fast det innebär att V kommer hem sent på söndagen.

Själv ligger jag ju här och lyckas fatalt med att ta hand om mig själv. Mat? Hur kul är det när man är ensam? Ska hursomhelst snart få i mig lite frukost så att jag kan dra iväg och träna vid nio. Efter det borde jag vara tillräckligt pigg för att sätta igång med packningen.

18 timmar

Ber till den helige Wolverine , att jag får sova mer än 6 timmar i natt.
Ber också om styrkan att orka packa åtminstone fyra flyttlådor imorgon och orken att laga ett riktigt mål mat till mig själv efter att jag varit och tränat.
Jag ber också om att få slippa ångesten då jag ska sätta mig på tuben under morgondagen och modet att hälsa på en främmande kvinna.
God natt, amen.

Våldtäckt

Vad är det här med att skriva våldtäkt med ck? Stavas det så? Är jag lika dum som jag ser ut?

Fabulous friday

Just nu vill jag bara gråta eftersom Andreas och Torbjörn har åkt hem från jobbet. Jag älskar dem! (Andreas, om du läser det här: ta det inte så hårt.) Det har varit världens bästa arbetsdag och jag vill att alla arbetsdagar ska vara som denna. Vi fick Rosa Bandet-tårta som visserligen inte var så mycket att hurra för, men den gick ner ändå. Först träffade jag en användare som var på glatt humör och ville bjuda mig på vin. Därefter fick jag Andreas att fixa dångeln. (Förlåt för att jag skriver dångel, jag tycker att det är så fult så jag måste göra det.) Jag har kutat runt i huset mest hela tiden och träffat glada och finurliga människor hela dagen. Jag har varit så trött att jag känt mig onykter. Lunchen intogs i Kista bland alla andra arbetare som tar sig till Food Courten under lunchen. Vi avslutade dagen med att skriva med vänster hand inne på mitt kontor och dog av skratt. 

Nu vet jag inte vad jag ska ta mig till. Har pratat med syster som ska ut och åka bil med sin pojkvän. Jag vet att jag borde packa. Kanske borde jag även sova eftersom jag varit vaken i tolv timmar om 20 minuter. Har en mild huvudvärk, skulle kanske må bra av att cykla hem. Borde ha liftat med Andreas, men så långt tänkte inte jag just då. Fan!

Jag åker väl hem till mitt antiklimax om en liten stund.

Men, men, men! Idag har jag ju en fungerande dator mina vänner. Hoppas att syster vill komma över en stund och kanske dricka lite sprit och titta på när jag packar. Pleeeease! 

Jag flyttar idag!

Jag ska låtsas det iallafall. Lägenheten ska tydligen vara städad och klar. Hm, vet inte riktigt hur det ska gå till bara. Ska jag sova på golvet i natt? Jag har åtminstone packat med mig deo och tandborste idag, så det skulle ju kunna funka.

Misär

Internet-dångeln fungerade helt plötsligt igår inte ihop med med min jobbdator. Spenderade kvällen med luren mot örat och teven på. I morse vaknade jag halv fem. Ville blogga, fick skriva i min lilla lila bok istället. Försökte läsa, men det gick inte. Fixade med min orkidé som har fått skott, försökte somna om, misslyckades med allt. Klockan sex gick jag ut till bussen, som hade gått för 6 minuter sedan. Gick till tuben istället. Var ändå framme klockan sju som vanligt. Förvänta er inga stordåd idag. Vill ni mig nåt får ni kommunicera via sms den här helgen. Tack! Jag älskar er! 

Vaknande

Jag är orolig att jag inte kommer att vakna imorgon. Har aldrig varit med om att vakna en dag när jag ska till det här jobbet och han inte ligger bredvid mig och sprider morgonandedräkt. Vi är ju aldrig ifrån varandra. Eller kanske kan det bli så att jag vaknar superduper tidigt och inte kan sova och åker till jobbet i ottan. Eller kanske inte åker till jobbet i ottan utan broderar korsstygn i ottan istället och glömmer bort att åka till jobbet. Förlåt älskade V, men jag tycker att det är ska bli en fantastiskt spännande helg. Men tänk om vi aldrig hittar tillbaka till varandra igen. Jag kanske aldrig vill kliva ur min korsstygnsvärld och V kanske aldrig vill kliva ur sin bandyvärld. Då kanske det var det som var meningen.

Om en vecka sitter vi i bilen på väg till Falun.

Håret

Har funderat över det här håret och hur det känns egentligen just nu, det ter sig ju inte alls lika tjusigt som på de där första bilderna. Jag gillar det bäst när jag vaknar, då står det åt alla håll, men jag måste ändå kamma det, för annars tror jag att alla ser att jag har knullat. Det är otrevligt tycker jag.

I morse fick jag höra en riktigt bra komplimang. Att jag såg ut som någon i ett tv-spel som är en sån där Jiiiha! Det kändes bra. Identifierar mig gärna med någon som säger Jiiiha!

Helst skulle man ju vara sådär het som Aeon Flux, men just nu ser jag mest ut som ett troll eller kanske på sin höjd en utav de här små fnittrande sakerna i Tekken om man bortser ifrån att jag är dvärg.


Vi kör den här.

Eftersom jag är nyfiken på hur det kan bli.

Gör såhär:
1. Ta fram din mobil
2. Bläddra igenom din inkorg
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et
4. Gör likadant på varje fråga

Och så här blev det.......

1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?
Hvill d jobba imorrn 18o ur

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Ja då det gick bara bra med pengarna.

3. Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?
Har nyss gått på ett

4. Vilket sms blev du mest berörd av?
Ser lite flint ut fram..

5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Jag gick över vägen.

6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
Jobbat hela dagen.

7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?
Pettfr såklart

8. Vad vill du höra mest av allt?
Nej d e lugnt jag har macka

9. Vad skulle du säga om du fick MVG i alla ämnen?
Kul gumman!

10. Din romantiska replik?
Hej gumman hur mår du?

11. Vad skulle du säga om du blev bestulen?
Passerar Västertorp


Bio

Jag skulle egentligen gå på bio idag med en främmande man. Det kändes inte rätt och det kändes inte bättre när Andreas pratade om våldtäkter och mord. Jag tror ju inget ont om någon, jag är naivare än naivast. Men jag bangade bion trots att jag verkligen ville gå och trots att jag tycker att det är skitläskigt men kul att träffa nya människor.

Jag hoppas att vi kan träffas en annan dag istället.

Imorgon åker V till Bollnäs och lämnar mig ensam hela helgen. Jag har inte några planer, men jag har hört att det kommer fint folk till stan så kanske kan det bli någon sorts sammankomst. Kanske.. Jag måste packa också förstås, det går segt det där.

V tar med sig datorn så jag kan inte se på några serier i helgen, dock tar jag med mig jobbdatorn hem, för jag klarar mig inte utan er. Jag gör det inte!

Att inte hålla det man lovar.

Försöker sprida lite kärlek för att dölja min ångest. Ajajaj!

AIK-Leksand

Igår var det alltså hockey på Hovet som jag missade. Kanske lika bra med tanke på dildosarna, jag som är lite känslig och verkar vara den enda i denna värld som lider med Janne Houkko. Jag vet ju att vi alla inte är mer än människor och ibland gör saker utan att tänka. Det är först när det är försent som vi inser våra misstag.

Leksand förlorade hursomhelst denna match och igår var jag lite bister över detta. Jag är en stor AIK-hatare, har alltid varit kommer alltid att vara. Det byggdes upp någon gång på mellanstadiet, AIK-klacken på hockeyn var den svinigaste och läskigaste och när AIK infann sig i Leksands ishall kunde vi inte längre gå runt, runt i ishallen som vi brukade, det dök upp stängsel, vakter och poliser.

Idag är jag trots allt en smula glad över att AIK vann gårdagens match. Det ruskade lite liv i den utdöende Stockholms-hockeyn. Jag ber till högre makter att Leksand återfinns i Elitserien nästa år och kanske borde de ta med sig AIK dit bara för att det är så härligt att: Hata AIK!

Cykelblogga?

Är otroligt frustrerad över att jag inte kan blogga samtidigt som jag cyklar, kommer på en massa bra när jag sitter på min cykel. Vad ska jag göra åt det?

Igår cyklade jag först till Fryshuset från Sollentuna utan att bli blöt. Det blåste en del, men inget regn gav sig på mig.

Sammankomsten var bra och värdefull precis som väntat. Dock stör det mig enormt att jag tycker att dessa sammankomster har motsatt effekt på mig. Vi ses för att vi ska kunna mota bort våra orosmoln, men jag har ju inga orosmoln när jag kommer dit. Det är när jag åker därifrån som orosmolnen kommer. Men det är värdefullt ändå. Blev igår satt för att testcoacha någon som hade ett problem som var rena raka motsatsen mot vad jag är. Jisses, det var klurigt.

När sammankomsten var slut cyklade jag genom Stockholm med pannlampa på skallen. Känner mig fantastiskt löjlig med pannlampan, men har den mest för att skydda mig själv. Jag syns juh! Tänk om jag hade vetat detta när jag var 16 år att jag skulle cykla genom Stockholm med pannlampa utan att skämmas det minsta. Det glädjer mig att jag inte är 16 år. Jag tror att jag kommer att bli en perfekt coach trots allt.

När jag kom hem hade jag förvarnat V om att jag säkerligen skulle grina. Det kom inte så mycket tårar, jag var mest arg. Arg för att jag känner mig så vilsen och att ingen hjälper mig. Arg för att ingen har frågat vad det är jag vill. Jag kan inte minnas att mina föräldrar har frågat mig vad jag vill. Att de inte stöttat mig i mina val. För om jag velat något har jag fått ett Näää... tillbaka. Det är just nu jag som coachar min mamma till att bli den mamma som jag hade behövt när jag var tonåring. Jag ville inte läsa Natur på gymnasiet. Jag ville bli glasblåsare, men vi hade en störd syo som tyckte det var en alldeles för smal inriktning och jag tror inte att han riktigt orkade ta reda på hur man flyttar en flicka till Småland. Nähä, men då ville jag gå Media eller Hotell och Restaurang istället. Men det tyckte inte mamma var några framtidsyrken.

Det blev Natur och det sket sig och det blev Samhälle istället och jag gjorde det jag skulle, men minns inte ett skit, för jag var inte det minsta intresserad. Jag kan ingenting. Det enda jag njöt av var att äta och att ha Idrott med världens bästa Bengt Fisken Ohlsson. Geografi blev en smula intressant med Marko och av någon underlig anledning så började jag inse att demokrati var viktigt. Jag ville verkligen göra någonting, men visste inte var jag skulle vända mig. Jag var vice ordförande i elevrådet vilket inte innebar så jävla mycket. Ett elevråd som stank korruption, vilket jag genomskådade, skolkade ifrån och skrev rapporter om vilket gav mig ett MVG i något som kallades elevdemokrati.

Jag läste Statsvetenskap i Östersund, men det var ointressant. Jag ville ju bara förändra, så det blev Nationalekonomi istället, för pengar styr ju människan och matte var roligare än att skriva. Jag avskyr att skriva, det har ni väl märkt? Men det är skillnad på att skriva uppsatser och trams. Trams är så mycket lättare. Jag har en examen, eller egentligen en dubbel, men med samma ämnen, så jag räknar det som en. Utan denna värdelösa examen hade jag nog inte suttit där jag sitter idag. Här där jag jobbar med it, som jag inte har någon utbildning i förutom de där lektionerna på gymnasiet med Muhammed och Lars. Men här sitter jag alltså, lika vilsen som där hos syon med mamma som säger Näää.

Aktivitet

Dagens skörd av inlägg har kunnat ses som något försök att komma in på någon topplista över mest aktiva bloggar, men helt klart alldeles för ointressant.

Nu ska jag cykla till Fryshuset från Sollentuna och vill att alla tycker synd om mig trots att det här med att cykla är helt och hållet självförvållat. Men jag kommer antagligen att bli blöt och det är faktiskt inte mitt fel. Det är den där Donnys fel, han som har skapat allt on.

Ett bord och en stol

Läste i T's blogg om hennes farmor och ser på bilden på hennes farmor som sitter vid sitt köksbord. Jag längtar efter att få bli farmor och inte behöva bry mig så mycket om allt krångligt här i världen. Bara sitta på min kökstol vid mitt köksbord och spana ut genom mitt lilla fönster mot världen. Så minns jag min farfar. Han satt i köket och la patience och spanade ut över byn och stoppade sin pipa. Bjöd alltid på godis så mina kompisar ville alltid cykla dit enbart för godisets skull.

En gång sa Kathy till mig att jag kommer att bli en utmärkt mormor. Det var en ganska fin komplimang tycker jag. Inget ont som inte kommer med något gott.

Min största rädsla här i livet är att min far inte ska få träffa sina barnbarn, vill ju att han ska hinna lära mina barn en smula av allt som han kan. Denna rädsla kommer kanske leda till att jag gör något förhastat.

Lunchämnen:

1. Min chef S påstår att han har en kompis som köpt Kumla slott. Hur ser detta slott ut och vad kostade det?
Svar: Tydlgien kostade det
inte mer än 4,5 miljoner. En spottstyver.

2. Andreas påstår att lägenheterna i Sumpan kostar 1,5 miljoner och därför har han ingen lust att köpa någon ny lägenhet. Är det så satans dyrt att bo i Sumpan? Vad kostar en tvåa på 57 kvm i Sumpan?
Svar: Nej, självklart överdriver Andreas. En tvåa i Sumpan har utropspris 1,395. Kolla själva på Hemnet. Och antagligen stiger lägenheterna inte så mycket i pris.

3. Vad kostar ett lamm? Eller vad kostar en oxe?
Svar: Jag hittar faktiskt inte något svar på detta. Vi talar alltså om levande djur att ha i stallet på slottet som Andreas ska köpa och flytta till Sumpan.

Matlåda

Jag hade en snorgod matlåda idag så här kommer ett litet mattips:
Chorizo
Färsk babyspenat
Pesto
Ostplättar (gjorda på en massa riven ost och ägg och grädde och chilipulver utplattade på plåt och körda i ugnen i 12 min på 200 grader.)
Ostplättarna är mitt nya tillbehör istället för potatis eller pasta. Så gott!

Och nu

Vill jag åka till Australien! Jag måste dit innan V gör mig på smällen.

Finns det hajar där?

Men åh!

Jag hatar när jag lägger in för stora bilder så att menyn till höger blir cp och försvinner neråt. Vad jag hatar mig själv när jag är cp och skriver ord som: hatar och cp.

Förresten är det väl lite cp att ha navigeringen till höger egentligen, standard är väl att ha den till vänster?

Om jag skriver sepe, ser det bättre ut då? Och jag ska har jobbat inom vården. Tur att min mamma inte läser den här bloggen.

Hobby!

Jag har ju fått klagomål på att jag inte har någon riktig hobby. Nu har jag kommit på vad jag ska börja med igen.


bild från Tradera.com

Fortsätter

Eftersom jag nu inte har några läsare kan jag i lugn och ro fortsätta att skriva mina meningslösa inlägg. Jäj!

Men guuu vad jag längtar efter att få flytta. Sitter här på jobbet och skriver små listor på det som ska inhandlas till respektive rum. Det bästa av allt är att jag ska få en pysselhörna i vardagsrummet närmast fönstret. Det kommer att bli sååå bra att jag nog aldrig kommer vilja gå till jobbet igen.

Jag vill ha fritidsgård hemma hos oss varje dag och spela tv-spel, pyssla och baka. Känner mig otroligt lyckligt lottad som ska få flytta till den fina lägenheten. Det enda som känns jobbigt är att sätta upp gardiner. Jag får ont i armarna när jag tänker på gardinstänger som ska sättas upp. Ska hyra in någon lång sak som kan fixa det där. V är ju inte så lång och dessutom är han oteknisk så att det förslår. Man måste förklara allting hur han ska göra när han ska göra något.

Tänker på mamma och pappa. Det är lite likadant. Men det är jag som är pappan och V som är mamman i vår familj.

Eller:

Så kan jag be alla sluta läsa min blogg.

Ja, det gör jag!

Hej hej, eftersom jag skriver så pinsamma blogginlägg tycker jag att ni ska sluta läsa här. Det här är inte det minsta intressant, så nu vill jag se att besöksstatistiken sjunker till noll.

Tack på förhand!

Åh, nej!

Nu måste jag ju skriva ett jättelång inlägg så att det där inlägget här under försvinner.

Ja, eller så kan man ju bara ta bort det.

Trams

När jag tänker på det så blir jag extra kär i V när jag ser den där bilden på eldhavet. Jag som envisas med att hävda att jag inte alls faller för farliga killar. Nu är ju inte V så särdeles farlig, men han är inte direkt den mest laglydiga och inte den snällaste killen jag har haft. Tvärtom, V är den mest bestämda kille jag varit tillsammans med. Men jag tycker att det är snällt. Jag tycker att det är helt fantastiskt att ha någon som bestämmer över en och som vågar säga emot. Mina andra pojkvänner har varit så mesiga och lite rädda för att jag ska explodera om jag inte får som jag vill. Men det är bra att jag får träna på att inte alltid få som jag vill.

Fäbodstuga.

Far skickade denna fantastiska bild från vår fäbodstuga. Det är en helt annan värld.



Jag känner lukten av svett, eld och musskit.

Eld och lågor

Igår var det tänkt att jag skulle brodera och sticka och läsa i lugn och ro när V var på fotboll. Så blev det nu inte riktigt, för det första jag gjorde när jag kom hem från jobbet var att jag satte mig i soffan med datorn i knät och teven på. Sen satt jag där tills V satte nyckeln i låset. V's ögon var stora och mörka och lyckliga när han kom hem. Såg ut som han hade rökt på, men det tror jag inte, för i såna fall har V börjat ljuga och då är han inte värd mitt sällskap längre. Jag tror att det var segerruset och elden som förvandlade hans ögon till två svarta hål.


Könsbyte, nu igen...

Jag har verkligen fastnat i min kropp. Är det bara jag som känner mig såhär låst, eller är det för att jag tillåter mig själv att känna mig såhär låst? Ja, så spöar Bajen Djurgården med 3-0 och jag är skitsur för att jag inte gick dit. Jag ville ju, men jag är feg och ensam. Hade jag varit grabb hade jag inte varit feg och ensam. Då hade jag kunna joina en manlig klubb och gått dit med dem och varit en i gänget. Går jag dit nu får jag stå ensam och skrika med min pipröst som en tönt. Åååj, varför fortsätter jag nervärdera mitt eget kön på det här viset? Jag måste för fan klättra upp ur gropen nån gång. Acceptera min pipröst och kunna ta blickarna jag får utstå när jag visar mitt glädjerus. Fega jävla skitunge! Ensam är stark!

Hursomhelst har V lärt mig att jag egentligen inte har rätt att hålla på Bajen i fotboll. Jag har valt min klubb. Man kan liksom inte hålla på flera olika klubbar. Jag tycker att han har fel, men accepterar att han tycker som han gör. Jag har ingen större lust att hålla på Leksand i fotboll, hur kul känns det?

Jag längtar till mina karlar på jobbet.

Liar, liar

Jag ljög för Anna att jag skulle iväg och träna och sen klev jag ner i ett bad istället. Eller det var väl egentligen ingen lögn, jag tänkte att jag skulle iväg och träna, men när jag kom ut i hallen så kändes det mer lockande att bada. Nu är det bara att vänta på att herrn kommer hem från fotbollen med livet i behåll. Tycker att det är en smula läskigt när V är på derby.

Sticka

T påminde mig om detta, så nu måste jag hålla vad jag lovat. Jag trodde visserligen att det var M som vann eftersom hennes mössa var lite mer fantasifull, men M försöker samtidigt att utnyttja min talang. Hursomhelst är det kul med utmaningar, så jag ska nog fixa det där på något sätt.

Nu ska jag äta middag bestående av smoothie bestående av ägg, yoghurt, juice och banan. Inte så nyttigt kanske, men snabbt och gott.

Syrefattigt

Varför blir jag alldeles konstig på det här jobbet jämt. Jag har mitt egna lilla harem här nere på plan 4. Jag springer omkring och tar mig friheter som ingen annan. Har rotat på Andreas och Torbjörns respektive kontor, men hittade inget spännande förutom godis som enligt Torbjörn hade ett par år på nacken. Väldigt gott godis. Hårda lakritsgodisar. Det fanns även choklad och bilar. Den där chokladen är inte så god, jag har sån hemma. Det är reklamchoklad som cirkulerar på det här företaget som reklam för olika produkter.

Nu började det ila i tänderna. Inge bra med godis. Åh, jag vill ha pris! När ska de börja sälja pris i lösvikt?

Ställa in utemöblerna.

Jag har hört rykten om att man ska ställa tillbaka klockan i helgen. Undrar hur det kommer att te sig. Undrar om jag kommer att vakna fem istället för sex.

Jag längtar efter julkalendern.

Cracking

Min tumme håller på att gå sönder. Jag har ärvt min faders fördömda händer med självsprickor och förhårdnader. Trodde att hans händer även berodde på att han är timmerman och därmed använder sina händer att arbeta med. Ja, jag använder mina händer uppenbarligen, men jag anser inte att det är på det enda rätta sättet som händer bör användas på. När min farfar var liten hade han också självsprickor och därför kissade de på sina egna händer för att få dem att bli mjukare. Det måste väl ha svidit en del att kissa på sina spruckna händer. Jag tänker inte kissa på mina händer, jag tänker bara bli lite mer fisförnäm och smörja in mig lite bättre. Tänk om jag vore en normal tjej som sminkade mig och smorde mig så att jag var len och luktade gott. Tänk om.

I've got no legs

I've got no friends, tänkte jag. Men kom istället att tänka på den där snubben från Kids som åker omkring på en skateboard utan ben.

Är det någon som vet om man kan skicka brev till Italien med två vanliga brevfrimärken? Försöker att tolka postens hemsida, miiiiiiiiiiiiin jiiiiiiiiiiiiiig viiiiiiiiiiiiiill iiiiiiiiiiiiiiiiinte!

Krackelibankelfnatt

Jag kanske borde jobba hela kvällen idag. Det finns alldeles för mycket att ta itu med idag. Varför har det inte slagit mig tidigare när jag sitte här och lökar. Att en vacker dag kommer jag att ha ett berg av sysslor över mig.

Jag vill fortfarande gå på fotboll ikväll. Är det ingen mer än jag som är intresserad av fotboll? Hockey?

Gnällspik

Jag har förvandlats till en gnällig liten fyraåring. Vad händer? Det var likadant igår. Jag sitter och piper vid mitt skrivbord, trutar med munnen och säger: Jag vill inte! Igår skrek jag mer: Åååååh!, vilket resulterade i att V bannade mig flera gånger om att han minsann inte ville höra något sånt där gnäll. Var har orken och tålamodet tagit vägen?

Idag är det tänkt att jag ska träna, men jag vill inte det heller. Jag vill fortsätta med mitt korsstygn och sticka klart min mössa. Göromålen hopar sig här på jobbet och jag fortsätter att pipa när ingen hör. Miiiiiiin jiiiiiiiig viiiiiiiiiiiiill iiiiiiiiiiiiiiiiiiiinte!


Fryskallt

Jag har trillat ur den här världen och in i nästa, tur att V börjar ta sitt bloggande på allvar, med seriösa bilder. Det är inte jag som har tvingat honom, han gör det av egen fri vilja. Men det känns lite som att jag slutar och han börjar.

Trött måndag som vanligt alltså, sitter på mitt mintgröna kontor och fryser och tittar upp på termostaten i taket som visar 22,6 grader. Tror att det är frukostdags strax. Mitt hår är fett trots att jag sprayade det med torrschampo i morse. V tycker att jag ser ut att komma från öststaterna i min gulblonda frilla, jag förberder honom på att jag kommer att se ut som en rysk hora när mitt hår kommer att få en fantastisk råttfärgad utväxt.

Igår fick vi nycklarna till lägenheten och orden "ni får flytta in när ni vill". Kändes mest frustrerande eftersom jag vill flytta in nu, men kan inte ta sängen på cykeln, jag har inte ens en pakethållare på cykeln. Jag får stå ut ett tag till på Infanterigatan, men nu har jag möjligheten att inviga lägenheten redan nästa helg om jag vill när V åker till Bollnäs. Jag kan campa i vårat nya vardagsrum om jag känner för det.


Att leva

Igår klarade jag mig helt och hållet utan internet. Ok, det är lögn, jag kikade in det en stund igår morse. Men sen gick det 24 timmar innan jag brukade internet igen.

Har faktiskt lyckats underhålla mig själv ändå, snart stickat en mössa, korsstygnat, börjat läsa boken jag lånat och packat ihop hela bokhyllan, bakat scones, skrivit ett brev, spelat alla utmaningar på worms. Tydligen går det att leva utan internet. V funderar på att ta med sig datorn nästa helg och jag funderar faktiskt på om jag ska låta honom göra det. Det kanske skulle göra mig gott.

Meningslösheten.

Idag har det verkligen varit en meningslös dag. Och nu tänkte jag skriva ett meningslöst inlägg för att knyta ihop säcken.

Sitter just nu kvar på jobbet och väntar på att tiden liksom ska gå. Gjorde en mindre god gärning alldeles nyss trots allt, tur att jag inte hade gått hem iallafall. Snubben som har hand om alla företagets mobiltelefoner sitter på andra sidan korridoren, han hade gått hem och det kom förbi en dam som ville ha ett nytt headset. Jag gav bort mitt för jag använder inte det och skulle jag börja använda det kan jag alltid be om ett nytt. Nu kan jag cykla hem och känna mig tillfreds. Ah!

Men vad ska man göra med resten av kvällen. Laga mat som vanligt, diska som vanligt, spela worms som vanligt och somna som vanligt. Jag vill dricka sprit och dansa. Alldeles för få nöjen i mitt liv. Kanske åtminstone kan se på Greysan och Heroes ikväll om jag har tur. Och packa lite och kanske gå upp supertidigt imorgon och läsa med pannlampa i badkaret. Jag vet inte jag. Hoppas verkligen att den där boken Andreas lånat mig är så bra som han säger. Skulle vara kul att leka med Andreas en dag som imorgon t.ex., men det är ju bara önsketänkande, det är ju en annan sak att umgås med varandra privat än här på jobbet förstås.

Imorgon blir det förstås en sväng på IKEA, men jag tycker inte att det är lika kul som jag tyckte förr i tiden. Förr i tiden var det himmelriket, men då lyckades jag på något finurligt sätt utestänga alla andra människor som var där.

Har jag berättat att jag kallades för flum när jag gick på högstadiet. Jag har för mig att det gjorde ganska ont. Fick även höra att jag såg ut som Nala i Lejonkungen eftersom mina läppar inte var synkade. Jag kallades även Heda på högstadiet. Såg mig inte riktigt som mobbad, men jag var verkligen inte som nån av de andra tjejerna som alla spelade innebandy och hängde i nån läskig frikyrka på helgerna. Tar resten en annan gång.

Oj, jävlar! Nu kom jag på att det är någon som fyller år imorgon. Inte glömma, inte glömma!

Stäng av.

Skulle någon kunna se till så att min IE inte fungerar så att jag kan sluta med dessa dumheter?

Jag tar en promenad.

Tidsfördriv

Det här kan man alltid roa sig med en liten stund.

Är det hemgång snart?

Kalendarium

Kolla, det är ju typ inga dagar alls kvar. Jäj!

Fredag 17/10: Vet inte, försöka få alla klockor att stanna så att helgen blir lite längre.
Lördag 18/10: Träna. V jobbar. Åka till Kungens kurva och spana lite på Jula och IKEA.
Söndag 19/10: Träna och packa. Besöka lägenheten i Årsta och träffa mäklaren och säljaren.
Måndag 20/10:Träna eller gå på fotboll om någon har lust att bjuda mig. Please!
Tisdag 21/10: Hänga på Fryshuset. Vill ju verkligen egentligen allra helst gå på hockey, men, men, jag får göra det jag tagit mig för nu när jag tagit mig för det.
Onsdag 22/10: Tvätta.
Torsdag 23/10: Träna
Fredag 24/10: V rymmer till Bollnäs. Jag vill rymma någon annanstans, men vet ej var. Någon som vill ha sällskap över helgen?
Lördag 25/10:V i Bollnäs.
Söndag 26/10:Träna. V kommer hem från Bollnäs.
Måndag 27/10:Packa
Tisdag 28/10:Träna
Onsdag 29/10:Packa och städa.
Torsdag 30/10: Åker till Dalarna.
Fredag 31/10: Flyttdag!

Men hallå!

Den lilla skitungen lägger upp bild på min käraste kroppsdel utan att fråga om lov.


Kepslugg

Idag är jag snygg. Lika snygg som vanligt utan smink och oborstat hår, men kanske lite extra snygg eftersom min lugg är en keps. Det verkar bli så när man har spikrakt hår, att det liksom böjer sig utåt och förvandlas till en liten skärm.

Igår började jag faktiskt packa en smula. Började med att plocka ner saker från väggarna och slängde ner några böcker i en kartong. Alla dessa böcker alltså, jag får ont i ryggen bara av tanken på att bära dem uppför trapporna i huset i Årsta.

Faen va bra!

Nu hittade jag denna, jag har ju verkligen försökt komma ihåg hur man gör. Lärde mig det en gång när jag såg på Martha Steward.


Stumble Upon

Det är mitt nya tidsfördriv. Hittade detta.

Testa själva. Om ni har tid att döda alltså. (Det har ju jag egentligen inte, mina post-its är just nu 15 till antalet, de får vänta en liten stund, inget som är brådskande.)

Damian Todd

Var precis in på V's blogg där han länkar till en film som hans polare Damian har gjort. Finns det någon jag avundas så är det Damian, han har världens bästa jobb där han får skapa hela dagarna. Men han har ju dessutom något som kan kallas talang. V lärde känna Damian när de var i Australien, då höll Damian inte alls på med design. Det hela kanske började där på något sätt för Damian bröt foten eller nåt sånt och fick sitta på balkongen och dricka whiskey med en gammal hora. Kanske var Damian då helt plöstligt tvungen att lägga sin energi på något annat än att surfa och åka skateboard som han gjorde innan. När V och jag var i London i somras och hälsade på Damian och hans bror Daniel så hade Damian precis köpt en gitarr och börjat spela, det gick ju faktiskt att höra vad han försökte spela, bara efter en vecka. Talang. Eller handlar det om intresse?

En vacker dag ska jag komma på vad jag är intresserad av.

I

Motsatsen till S måste ju vara I. Jag är inte i mitt esse idag. Men nyss fick vi goda nyheter, men vågar inte uttala mig om det ännu, kanske törs jag aldrig gör det. Det har med ekonomi att göra, man borde inte hänga ut sin ekonomiska situation hursomhelst. Antingen blir man skrattad åt eller så blir folk avundsjuka och missunsamma.

Apropå I så är det första bokstaven i min systers namn. Nu ska jag se på My name is Earl medan V spelar NHL 09.

Skriva av sig

Jag sitter och fascinerad kikar ner på mitt tangentbord här på jobbet. Jag tror att jag är den första och enda person som haft det här tangentbordet. Det betyder att det är mina fingrar som har gjort så att vissa utav tangenterna blivit glansiga av mitt slitage. Man ser tydligt att det är med min högertumme jag skriver mellanslag med och D ser ut att vara den bokstav som har fått utstå mest slitage. Vänstra handens bokstäver är mycket mer slitna än den högra handens bokstäver. Fascinerande.
 
Jag sitter här med huvudvärk och väntar på att minuterna ska gå så att jag får cykla hem. 35 minuter kvar. Det enda som hindrar mig från att cykla hem nu är mina egna tvångstankar. Har jag bestämt mig för att sitta här till klockan 16 så sitter jag minsann här till klockan 16. Ska undersöka mina 10 post-its med to-do's på i 32 minuter till. Jag skriver så långsamt att minuterna bara rasar iväg.

Bigfoot


bild från
Junkyard


VVV

Det är den värsta kombinationen man kan få i de där ordverifieringarna. Vem hittar på dem? Är de som hittar på dem dumma i huvudet?

V är också första bokstaven i min pojkväns namn. V har skaffat sig en blogg. Jag vet inte om jag får länka till den ännu, vill ju inte att V ska göra slut, dessutom är den sjukt ointressant eftersom V bara har två intressen här i livet; sport och mig. Nu tycker ju jag att jag är ganska så intressant, men V tycker nog inte att jag är lika intressant som jag tycker för i såna fall skulle han skriva betydligt mycket mer om mig än som sport.

Nu blir det frukostiola.


Apropå indikationer på att jag är otrevlig.

Ringde en av mina användare och fick till svar: "Så du är inte död?!" Jag blev lite chockad så jag höll tyst en stund tills hon började ropa hallå. Då sa jag hallå tillbaks och damen på andra sidan luren lät plötsligt jätteglad över att jag levde och förklarade att hon pratade med sin son som spelade tv-spel.

Se där! Det var alltså inte jag som var otrevlig.

Apropå S

Så kallas Morrans mamma för S. Hon heter i själva verket Sig-Britt (och jag tänker inte skriva vad jag hör i min skalle varje gång jag tänker på det namnet). Morran, heter hon verkligen det eller har jag fått allt om bakfoten, hon kanske heter Siv-Britt? Men hon kallas hursomhelst för S och sitter i kommunfullmäktige i en liten kommun i Jämtland och hon är sosse.
Morran, har det hänt nån gång att de har intervjuat S på teve och så har det stått (s) efter hennes namn?

Det var apropå S.

Och apropå sossar så är inte Johans pappa sosse, han är ingenting, eller så är han helt enkelt bara motsatsen till allt som sossar är. Det är ungefär som min vän Mias pappa som är ateist bara för att Mias mamma är kristen.

Nu har jag fått det sagt, och som vanligt har jag kanske fått allt om bakfoten.

S

Jag är i mitt esse! Ässe!

Mohahaha! Det värsta är att jag vill sluta alla min mail med mohahaha och det kanske inte är lämpligt. Jag måste nog åka hem snart för annars kommer folk tycka att jag är dum i huvudet och otrevlig. Jag har redan fått indikationer på det.

J: Sharepoint är lite segt idag.
jag: det är inget jag har märkt något av.
J: nehe, men jag har.
jag: Jag ska hålla det under uppsikt. (efter tio minuters funderande på om jag lät otrevlig.)
J: det tackar jag för.

Jobbigt

Jag vill kunna hänga på Facebook. Litegrann skulle jag vilja kunna det. Jag vet att det inte är bra för hälsan, men jag saknar det litegrann nu. Vad sjutton gjorde jag hela dagarna när jag jobbade som valutahandlare? Ja, jo, det kanske inte var riktigt samma sak, då var det tillåtet att surfa på ett annat sätt. Så då lärde jag mig att spela spel på King samtidigt som jag jobbade. Nu tänker jag bara en massa samtidigt som jag jobbar och det där tänket försöker jag att rensa bort så att jag kan jobba. Men det går segt.

Prinsessor och godisland, kom tillbaka till min urlakade hjärna!

My love!

Jag frågar alltid V om han ska göra slut med mig. Om jag får vestibulit, ska du göra slut med mig då? Om jag klipper lugg, gör du slut med mig då? Om jag tappar mina armar, gör du slut med mig då? Undrar om jag försöker att hitta ett sätt att bli av med V. En gång försökte jag med argumentet att vi är alldeles för lika. "Vi borde nog inte vara tillsammans när vi är så lika." "Joho, det ska vi visst, vi ska vara tillsammans för alltid." säger V.

Han är så fin min lilla vän. Den bästa vän man kan ha. Som man kan bråka med ena stunden och veta att man ändå alltid älskar. Kunna säga:"Jag är så trött på dig!" utan att få trårar som svar. Jag har den bästa lilla vännen man kan ha. Som så snällt städar om man ber om det och som tröstar när man är arg och ledsen.

Nog med trams.

Lunch eller blogg

Bara att välja. Blogga eller luncha. Jag valde bloggen. Kan ta lunchen sen. Det ligger pizza i min matlåda. Så jävla dumt. Var trött igår och ville inte laga mat. Det blev pizza istället och sedan ångest. Och nu kommer jag ha ångest i dagarna tre för en tredjedelspizza räcker för att fylla min buk.

Tack vare pizzan blev kvällen pissig och även morgonen. Jag ville ingenting när jag vaknade. Men lyckades ändå ta mig iväg och träna och sedan cykla vidare till jobbet. Och när jag kom fram till jobbet var jag helt plöstligt ganska så lycklig. Jag tänkte på godisland och prinsessor. Försöker att behålla den där tanken så ska jag nog överleva den här veckan.

Imorgon ska jag bjuda
Tiger på middag, behöver hjälp med att komma på vad jag ska laga för något. Broccolipaj?

Jävlar i helvete!

Här sitter jag som ett jävla mongo och stirrar mig blind på bloggkoll och undrar varför ingen uppdaterar. Så ser jag att Josse och Blajkel. Men jävlar i helvete! Bloggkoll kan göra något riktigt fult som förstört min dag på det här viset när jag mår dåligt och längtar hem. Men nu ska jag cykla hem istället för att sitta här och tjura och ha svettningar. Jag ska nypa de där jävlarna på Sös som påstod att jag inte skulle få nån mensvärk av den här spiralen.

Thej!

Kan ni gissa den då? Vad är det förkortning på?

Krukväxter

Kukväxter. Freudianska felskrivningar är väl fantastiska ändå?

Mina fönster är så fina och rena nu så jag skulle behöva lite krukväxter att förgylla dem med.


Hockey

Jag ville ju så gärna gå på hockey på Hovet den 21:a oktober, men det sket sig ju. Jag har ju sedan länge vetat att jag ska hänga på Fryshuset den 21:a. Nej, så det blir ingen hockey, eller kanske en gnutta efter Fryshuset. Så typiskt, jag gör ju aldrig något efter jobbet och sen när jag väl verkligen vill göra något kul så krockar det med något annat. Vi tänkte ju att det skulle kunna bli en ganska kul tillställning. Fasen!

Update: Jag kanske måste gå på fotbollsderby på måndag eftersom jag inte får gå på hockey på tisdagen. Jag känner mig riktigt pissed faktiskt. Mystiskt. 

Dödsmensvärk.

Överdrift, ja visst! Men jag är född sån, jag har fått det från min far. Det här med att överdriva och hitta på saker har jag fått från honom, men det är egenskaper jag gillar. Överdriva måste man göra för annars skulle ju ingen lyssna på en. Och det är ju inte så att jag ljuger om saker, det är bara det att jag med min logiska hjärna kan räkna ut hur saker och ting fungerar inbillar jag mig. Fråga mig! Fråga mig vad som helst och jag lovar att jag kan hitta på ett trovärdigt svar.

Hur blev jag så lat att jag slutade köpa värktabletter? Det störda är att jag inbillar mig att det inte finns några värktabletter på det här läkemedelsföretaget. På alla andra ställen jag jobbat har det funnits värktabletter till de anställda, men inte här. För en gång frågade jag om tamponger och då blev jag behandlad som en idiot. Men det kanske är värt det. Att våga fråga alltså och bli behndlad som en idiot, det kanske sker ett under. Det kanske finns extra starka värktabletter. Jag måste nästan höra efter, annars kan jag lika gärna åka hem och gå till sängs med PSP och vetevärmare.

Update: Jag vågade inte. Jag kommer att döööööööö! Mohahaha!

Update nr. 2: Jag vågade. Jag tog en Treo. De hade hur mycket som helst, och jag fick välja mellan Treo eller Ipren, Ipren kanske ska vara bättre mot mensvärk, men det brukar inte funka på mig. Jag har aldrig testat Treo mot min mensvärk så nu får vi se om jag blir piggare, annars testar jag en Ipren också sen.

Sovmorgon!

Vaknade klockan 6.50 i morse. Jävlar vilken sovmorgon! Sov antagligen för länge eftersom jag fortfarande är trött. Och så åt jag bröd till frukost, det gör mig också trött.

Har fått mina fönster putsade och Andreas har varit här och installerat nåt häftigt program till min Outlook som heter Xobni. Hopplöst namn att uttala för övrigt. Andreas kallade mig knasig och S och jag har lekt att vi är fisförnäma och gått med näsorna i vädret. Jag gillar verkligen mitt jobb. Tycker dock att det är lite trist att S ska vara pappaledig snart. Men det blir ju förändring. Jag gillar förändring. Oftast. Jag gillar såklart inte att folk går och dör, men det är sånt som händer det med och även det kan faktiskt leda till positiv förändring, tro det eller ej.

Far är på älgjakt idag. Han skickade skumma sms igår och skrev:"Imorgon händer det." Jag fattade ingenting, men i morse kom jag på vad som händer idag. Far går i skogen med Emmy och söker efter älg. Jag är avis. Nästa år måste jag försöka att vara med igen. Det är ju så otroligt skönt att vara ute i skogen en hel vecka. Vore dock ännu roligare om det var någon mer brud med. Om jag tycker att de är grabbiga här på mitt jobb så är det ju ingenting mot vad de är på älgjakten. Där kan de vara riktigt snuskiga, och det är bara att skratta och försöka att vara en i gänget även fast de nedvärderar det kvinnliga könet så att jag blir tårögd. Far är dock medveten om detta och efter varje middag förra året knallade vi hem direkt efter vi ätit upp för att slippa kvällsupar och onda ord. Sorgligt är att det är de yngre generationerna som är värst, men det bästa med det är kanske att det är lättare att ändra på dem. När jag fått lite mer kött på benen i  det där gänget så kanske jag törs säga ifrån så att de lär sig ett och annat. Men då lär man vara med varje år också. Ska jobba på det. Nu skyller jag på flyttande och brist på semesterdagar.

Fridykning

I natt drömde jag att V och jag åkte på en fridykningsweekend. Vi bodde i nån gammal fiskeby. Måste ha varit i Australien att dömma av lokalbefolkningen som pratade engelska och inte såg så främmande ut. Vi klev upp på morgonen och skulle iväg och jag skulle hjälpa V att sätta på sig sina dykarskor. V var dock så laddad eftersom det mest var taggade grabbar som bodde med oss att han stack iväg utan mig när han bara hunnit sätta på sig den ena av skorna. Jag hoppade i vattnet strax efteråt, men V var försvunnen. Jag simmade runt under vattnet som var klart och fullt av vackra fiskar, men jag kunde inte njuta, jag letade ju bara efter V. Jag var inte det minsta rädd, bara för sjöborrarna som fanns överallt. Jag gav upp mitt sökande och hamnade på en bar med en man som spottade levande fiskar ur munnen. Såg en massa vackra flickor som gick förbi och jag kände mig som den fula ankungen som var ensam och fick sitta med en ful gubbe på en bar. När V kom tillbaka var jag förbannad för att han dragit iväg utan mig. Han erbjöd sig att vi skulle dyka tillsammans en stund, men då var jag rädd igen, jag såg hajskuggor nedanför mig i vattnet. V förstod inte alls varför jag var förbannad och V berättade att han hade blivit kär i en annan tjej. Då sa jag att jag var kär i Andreas på mitt jobb bara för att vara elak, det verkade inte störa V det minsta. Vi skulle göra slut, men vi hade ju köpt en ny lägenhet så vi skulle ändå bo tillsammans. Därefter gav jag mig ändå iväg på en simtur och blev ihjältuggad av en haj, det kändes som en lättnad.

Kände mig förkrossad när jag vaknade över att V var kär i någon annan och samtidigt förbannad över att han lämnat mig ensam när han vet hur rädd jag är för djupt vatten. Hoppas så smått att jag på riktigt blir ihjältuggad av en haj, för då har ju ändå min hajrädsla varit befogad.

De senaste 24 timmarna

Gick från det kalla och ljusa kontoret på Hammarby allé, tog en korv på Pressbyrån, gick till Sickla kanalgata, plingade på en dörr, hälsade på en man, fick göra ett arbetsprov, öppnade en dörr, hälsade på en dam, förklarade att jag inte jobbade där, fick lyssna på en presentation, lyssnade på en diskussion om Qigong, klappade en katt, fyllde i ett formulär om mig själv på nio sidor, ritade ett självporträtt, diskuterade usb-hubbar, tackade för mig, ringde syster, tog tvärbanan till Gullmarsplan, tog tuben till Fridhemsplan, pratade med V i telefon, bytte tub, gick av i Västra skogen, stånkade snabbt uppför rulltrappan, gick genom mörka skogen, hämtade tandborstar och Risk, gick tillbaka genom mörka skogen, hoppade på tuben, bytte på T-centralen mot Fruängen, fick sällskap av V vid Zinken, hoppade av i Västertorp, ringde på en dörr på Snöbollsgränd, packade upp Risket, drack vin, tittade på Idol, vann, åt chips, bäddade, borstade tänderna, klädde av mig, nuppade, sov, vaknade, diskade, duschade, klädde på mig, åt frukost, gick till Skärholmen med syster och V, hälsade på Sanna och Fredrik på Bolagret, hälsade på Matilda och Sarina på Exchange Finans, gick på Myrorna, knallade till IKEA, käkade, kikade på IKEA, tog bussen till Fruängen, tog tuben mot Mörby Centrum, sa hejdå till syster i Västertorp, bytte till buss vid Hornstull, bytte till tub vid Fridhemsplan, klev av vid Västra skogen, ringde Far, knallade genom skogen, klev in i lägenheten, klädde av mig, la mig på sängen och nu sitter jag här i soffan.


Fotboll ikväll, jag ska roa mig på egen hand.


But why?

Jag ska alltså befinna mig på intervju om en timme. Idiotiskt. Vad fan håller jag på med? Är det här något sätt att försöka övervinna min rädsla för att träffa nya människor och göra läskiga saker? Va? Va? Jag har liksom ingenting attt förlora på att gå på den här intervjun. Men har jag tid? Vill jag? Tid vet jag inte om jag har. Jag ska hinna leva också någon gång. Jag ska väl nån gång kunna bara vara hemma och unna mig att ligga still utan att få dåligt samvete. Vill. Ja, jag vill om jag känner att det känns bra på en gång. Om det klickar. Gör det inte det tackar jag för mig och går på en gång.

Jag ska börja röra mig bortåt. Ikväll ska vi till Västertorp och spela Risk. Vi skriver jag, men det blir i själva verket kanske bara jag. V ska på personalfest. Hursomhelst ska jag hämta Risket och åka och så stannar jag där över natten. Jag tycker det känns mysigt. Pyjamas-party!

Ukulele

Jag sitter på främmande ort. Var på möte här i Hammarby sjöstad och blev sedan kvar på det här kontoret för de var snälla och lånade mig en plats att jobba från. Så nu sitter jag här och fredagsmailen strömmar in. Dock är det kallt här eftersom de nyligen bytt fönster på hela byggnaden och de har ännu bara satt dit enkelglas. Men det gör att jag inte somnar och håller mig ganska skärpt.

Jag har ju börjat fundera på om jag ska köpa mig en gitarr och lära mig att spela det, för det går ju så bra att sjunga till. Bättre än med fiolen, blockflöjten eller munspelet. Men det kanske är en ukulele jag ska satsa på.



Och alltså, kolla på den där skitduktiga bruden. Jag hänger alldeles för lite på Youtube inser jag. Hittade dit tack vare en annan
Julia.

Hemma

Det här med att jobba hemifrån har ju aldrig varit min grej. När jag pluggade försökte jag sitta hemma och plugga, det gick bra en vecka tror jag, men då var jag ju tvungen att se till så att min lägenhet var kliniskt ren. Idag har jag dock inte några såna problem med städ eller disk, jag har lärt mig att strunta i det, det är ju inte bara min skit. Idag har jag problem med ljuset. Den här lägenheten är ju så fruktansvärt mörk. Jag har testat att tända alla lampor i lägenheten, men jag tycker ändå att ljuset känns skumt. Som tur är ska jag inte vara hemma så länge till. Klockan ett ska jag befinna mig i Hammarby Sjöstad på möte och därefter tänker jag sitta på bibblan där i väntan på intervju. Det ska bli skönt att komma iväg från den här grottan. Jag blir alldeles trött i skumrasket.

Datorväska

Igår fick jag en ny datorväska av Andreas. Jag hade blivit erbjuden den tidigare, men tackat nej eftersom den är gul och svart. AIK tänker jag och kräks inombords. Men igår morse vaknade jag och kom på att jag faktiskt skulle kunna korsstygna på den där väskan, så jag gick till Andreas på morgonen och frågade om jag fick en väska trots allt. Inga problem!

EFtersom jag jobbar hemifrån idag stod jag igår när jag skulle cykla hem inför dilemmat att cykla hem med två väskor hängandes vid min kropp. Jag knöt fast datorväskan på min vänsterarm vilket gjorde att armen höll på att domna bort under cykelfärden. Men jag är ju hård och ler åt min egen duktighet. Sen in en sväng på panduro för att handla material till mitt kommande korsstygn att fästa på väskan. Jag känner mig som ett berg i butiken, men lyckas med att inte riva något utan bara stå ivägen för en tant som klämmer sig förbi mig när jag står för att få lite väv klippt till mig av den supersöta expediten. När jag kommer hem kliver jag in i hissen och märker inte att jag släpar den där långa jävla axelremmen efter mig förrän väskan slits ur min hand och neråt. I panik kämpar jag emot och ser för mitt inre hur dator och böcker förvandlas till beståndsdelar. Jag hade även lånat en bok av Andreas, tydligen en av hans favoritböcker som han inte ens ville låna ut till Danne på avdelningen, men till mig gick det bättre. Denna bok låg även i väskan och jag kunde föreställa mig hur arg Andreas skulle bli. Mitt slitande i remmen resulterar i att hissen fastnar mellan två våningsplan. Trycker på nödknapparna i hissen, men ingenting händer så jag ringer till Kone och får prata en Joel som ska hjälpa mig. Men hissen rör sig inte och jag förklarar att det nog beror på att min väska sitter fast. "Jaha, då får vi skicka en tekniker." Därefter ringer jag till V och ber honom ta med morakniven. Jag tänker att om det är något som sticker ut från dörren nedanför så kanske han kan skära loss mig. Men han kan inte hjälpa mig. Jag blir därmed desperat och inser hur pinsam hela situationen är så jag sliter allt vad jag kan i väskan för att den ska lossna. Det knakar till i väskan och jag hör ur plastbitar trillar ner i hisschaktet och jag kan hala upp remmen och ta hissen ner igen för att hämta V med morakniven. Ringer Kone och säger att jag är befriad och att de inte behöver skicka några tekniker längre, jag har lagat hissen.


Nu är jag alltså stolt ägare av en datorväska med axelremmen fäst på ena sidan. Jag kan välja att bära den i handtaget eller fästa den på små hjul och släpa den efter mig. Jag väljer ingetdera, jag ska reklamera. Den där garantin på tre år, gäller den om man fastnat med väskan i hissen?


Jag skulle antagligen inte ha någon sån där väska, där fick jag för att jag kallade den ful. Men vad ska jag nu sy korsstygn på? Alla kan få små pacman-tavlor i julklapp.


I övrigt har jag inga bölder på kroppen som jag hade igår. Jag ger fan i att klia helt enkelt så svullnar jag ju inte upp. Ville igår visa mina uppsvullna höfter, men jag vet inte hur ofta de där karlarna får se bar hud så de kanske skulle ha blivit alldeles till sig. Jag väljer ju hellre att vara pajas än sexobjekt.


Vem gör vad?

Hittade den här i Hana Pee's blogg. Det är väl egentligen sjukt ointressant, men ni får stå ut.

1. Vem tvättar?

    Båda, turas ganska rättvist om.
2. Vem diskar?

    Båda. Den som inte lagar mat diskar. Men jag diskar mest eftersom jag diskar medan jag lagar mat så får V diska mindre. Jag gillar nämligen inte att laga mat när det ligger en massa disk och dräller.

3. Vem dammsugar & skurar?

    Vi turas om med dammsugandet. Skurar gör bara jag när strumporna fastnar. Händer ganska sällan.

4. Vem dammtorkar?

    Båda, men inte ofta. Båda är nog lika usla på det.

5. Vem tar hand om uppsättning av hyllor osv?

    Jag.

6. Vem sköter om bilen osv?

    Har ingen bil, men om vi hade en skulle säkerligen jag få göra det. Kom inte och säg något annat V, herr "jag pallar inte."

7. Vem stryker kläderna?

    Ingen. Jag stryker nån gång ibland om det är något som verkligen måste strykas eller om jag syr.

8. Vem rengör avlopp osv?

    Jag.

9. Vem storhandlar?

   Båda.

10. Vem kastar grovsopor, tidningar osv?
  
Jag. V kan göra det, men då måste man tjata. Eller det kanske räcker med att man ber V göra det, men men, jag hävdar att jag inte ens ska behöva be om det, det ska göras av sig självt.

Suck! Det här var inte det minsta upplyftande. Vad trodde jag att jag skulle få ut av det här egentligen?


Vårdguiden

På vårdguiden står det att nässelutslag gå över av sig själv. Det är bara att försöka att komma på om man ätit eller gjort något speciellt.

Syster, vad var det i maten igår?

V, vad hade du gjort i sängen igår när jag inte var hemma?

Tjallo!

Det är den senaste hälsningsfrasen. Min hjärna fungerar inte som den borde.

Allergi

Idag har jag bölder lite här och var på kroppen, vet inte vad som har hänt. Jag är allergisk mot pälsdjur och gräs vad jag vet och så ett tag var jag överkänslig mot vissa tvättmedel. Men nu vet jag inte vad som har hänt. Kvalster eller löss kanske. Vaknade ju upp i morse av att det kliade lite här och var. Nu har jag duschat så det borde ju gå över strax, men om det inte gör det då. V ska tvätta idag, så jag hoppas verkligen att det blir bättre. Kan det vara håret? Men då borde jag väl ha reagerat tidigare. Tror mest att det är loppor, för det är utslag vid armveck, knäveck och höfter. Men även runt ögonen och där är det mer rött än vad det är bölder. Jag tycker såklart att det är spännande. Sjukdomar och jävelskap är det bästa jag vet.

Uppdaterad kalender.

Jag gör det här främst för min egen skull, för att det inte ser ut som att det är så långt kvar när jag skriver dagarna under varandra på detta sätt. Min kalender har egentligen inte blivit så mycket mer intressant, men jag fyller på ändå.

Onsdag 8/10: Åka till Västertorp och packa ihop mina saker hos syster.
Torsdag 9/10: Träna
Fredag 10/10: Intervju kl.17.15 i Hammarby Sjöstad. Inte byta jobb, bara ha ett extra, för jag är dumihuvet.
Lördag 11/10: Träna
Söndag 12/10:Träna
Måndag 13/10:
Tisdag 14/10:Träna
Onsdag 15/10: Bjuda Tiger på middag.
Torsdag 16/10:Träna
Fredag 17/10: Börja packa
Lördag 18/10: Träna
Söndag 19/10:Packa
Måndag 20/10:Träna
Tisdag 21/10: Hänga på Fryshuset.
Onsdag 22/10:Träna
Torsdag 23/10: Packa
Fredag 24/10:Träna. V rymmer till Bollnäs.
Lördag 25/10:Packa. V i Bollnäs.
Söndag 26/10:Träna. V kommer hem från Bollnäs.
Måndag 27/10:Packa
Tisdag 28/10:Träna
Onsdag 29/10:Packa och städa.
Torsdag 30/10: Åker till Dalarna.
Fredag 31/10: Flyttdag!

Jag ska döden dö.

Ja, alla ska vi den vägen vandra. V verkar tro att jag kommer att göra det tidigare eftersom jag blivit hjärntvättad av Kostdoktorn.se. Jag kommer att bli åderförkalkad av fettet jag äter och min vän Anna tror att jag kommer att bli korkad eftersom jag undviker kolhydrater. Jag ser det som att jag inte har något att förlora, jag känner mig snyggare än någonsin och om jag kommer att dö av detta så kommer jag åtminstone att dö lycklig, snygg och med ett utmärkt fungerande tarmsystem.

Morgonpasset i P3

Jag tror att jag har lyssnat på morgonpasset så länge det har existerat. Ok, det kanske är att ta i, men sedan 1997 nån gång när Annika Lantz och Rickard Olsson turades om att ta hand om mornarna. Morgonpasset har ju funnits sedan 1993 och jag lyssnade säkert någon morgon då och då, men det är inget jag minns sådär jätte väl. Jag älskar det! Jag skapar mig en relation till de olika programledarna.

Jag har älskat och kommer alltid att älska:
Annika Lantz - underbara Annika, Kjell Eriksson - jag var för fasen kär i Kjell, Carina Berg och Peter Erixon - jag var så arg när först Carina försvann och sedan Peter. Just nu älskar jag Olle och Martina. Dock är jag inte så förtjust i Malin, Patti och Lovisa, men jag lyssnar inte lika ihärdigt på helgerna så det gör inte så mycket, dock förstör det litegrann mina fredagar.

Det bästa med att flytta till Årsta blir att jag får lyssna på morgonpasset en längre stund när jag cyklar till jobbet. Om jag inte fryser ihjäl. (Men jag ska cykla, ligger ju i hårdträning inför Kortvasan som jag ännu inte har anmält mig till, men jag har anmält mamma. Om man nu verkligen måste ligga i hårdträning för det. En vän till mig har legat i hårdträning inför Vasaloppet 2009 sedan han åkte Vasaloppet 2007.)

Pris

När jag var ensam hemma i måndags köpte jag pris. V blir arg när jag köper pris.

Först tog jag en pris och så efter en stund ville jag kräkas. Gjorde ett nytt försök efter två timmar och fick då njuta i ungefär två minuter innan jag blev bajsnödig. In på toa alltså och man kan ju inte prisa och bajsa samtidigt. Jaha, sen gav jag upp. Värt! 36kr kostade priset.

Igår erkände jag mitt brott, jag kröp ihop i sängen och tjurade lite för jag var så trött och hungrig. Då erkände jag när V tyckte lite synd om mig, men han blev inte det minsta arg. Det var dumt, nu kommer jag ju inte vara rädd för att köpa pris.

Vi tog varsin pris efter maten igår och fick samma effekt även då. V barrikaderade sig på toaletten först så min bajsnödighet hann gå över.

Idag ska jag till syster, hon tycker om att prisa hon. Men hon pluggar ju. Man måste ha pris, annars kan man inte plugga!

Facebook-kompisar

Det finns människor i denna värld som jag skulle vilja adda på facebook bara för att jag är lite nyfiken på dem. Det har aldrig stoppat mig förut från att göra det, men nu börjar jag inse att om jag ska hålla på och adda alla som verkar intressanta så kommer jag till slut ha så många vänner på facebook att det bara ser löjligt ut. Det ser redan nu löjligt ut. V suckar varje gång jag ser någon på tv eller ibland på stan som är min facebook-kompis. Det är inte så ofta jag träffar nån facebook-kompis på stan som jag inte hejjar på, men det kan hända. Iallafall om man är hemma i Dalarna, men där är ju folk skumma, de lägger till en på facebook fastän man inte hejjar på varandra när man ses. Jag försöker hejja. Jag hejjar på alla jag lagt till hoppas jag. Jag kanske borde gå igenom min lista och undersöka vllka jag skulle säga hej till.

Hursomhelst har V den här regeln att han inte lägger till någon på facebook, utan han väntar på att bli tillagd. Jag tänkte att det var en bra regel, men nu har jag ångrat mig. Lägger man inte till folk så förstår de ju inte att man bryr sig om dem. Jag gillar alla mina facebook-kompisar, annars skulle de inte vara mina kompisar. Det finns nåt undantag, dessa undantag ska jag nog ta och plocka bort. Men har man gått i samma klass så vet man att man kommer att hejja och då kanske man får dras med att ha personen som facebook-kompis.

Slutsats: Om jag addar dig på facebook så betyder det att jag tycker om dig.

Men vi hörs då! På fejjan!

Trollspö, tack!

Det var vackert väder i morse. Sitter fortfarande och väntar på att dimman ska lätta.

Tränade innan jag cyklade till jobbet och nu har jag ångest eftersom jag har lovat att jag ska bygga en Sharepoint-site under dagen. Eller bygga och bygga är väl inte rätt. Skapa. Jag skapar en site och så får den som vill ha siten önska och så är det mitt jobb att uppfylla önskningarna. Men jag leker alldeles för lite med Sharepoint, så jag glömmer bort mellan gångerna. Nu sitter jag här med min bok och ska försöka komma på hur jag ska gå till väga.

Men jag kommer nog att bli räddad alldeles strax, för det är ju lunch. Jäj!

Feministattack, ja tack!

Just nu är jag så arg att jag vill flytta till skogs igen.

Jag hatar män! Ni kan fara och flyga hela bunten! Ni är lata slynor som inte förtjänar den ställning ni har i samhället! Fy!

Antagligen finns det undantag, men jag har hittills aldrig varit i närheten av någon man som tänker som en kvinna. Finns det någon man som inte slarvar med städningen eller tycker att det är jobbigt att diska?

Nä! Jag tänkte väl det!

Scenario: Vi fikar, mina manliga arbetskollegor och jag (jag har bara manliga kollegor). Det blir disk. Diskussionen bär in på vem som ska ta bort disken. Lotten faller på Roger som sitter närmast matsalen. Det fnissas om att jag borde göra det, kvinnan är ju nämligen skapt efter diskbänkar. Först kom diskbänken och därefter skapades kvinnan. Jag fnissar inte, jag orkar inte. Kollegorna hävdar att män är effektivare och prioriterar andra saker istället. Jag hävdar att jag är minst lika effektiv. De hävdar att kvinnor har lättare att stänga av och kan rensa fisk i flera timmar medan män blir uttråkade mycket lättare. Jag tenderar att hålla med, men detta på grund av att kvinnor lider av duktighetssyndrom som vi har fått med oss sen vi var små. Vi har sett våra mödrar göra det de måste utan att tänka och känna. Vi blir likadana. Jag försöker att kämpa emot, men det går inte. Det dåliga samvetet förföljer mig dag som natt. Diska, städa, tvätta, diska, städa, tvätta och det spelar antagligen ingen roll om jag rymmer till skogs för det kommer att förfölja mig ändå. Såklart går jag med disken till matsalen, jag ser det inte som en börda. Det är inte det minsta betungande, jag nästan njuter av att göra det, den duktiga kvinnan i mig får lite föda.

Idag ska jag åka hem, jag ska vara ensam hemma, men ändå ska jag laga mat så att det räcker till matlådor till imorgon så att V får mat, jag ska förfasas över att det börjar bli dammigt i lägenheten och jag ska diska och torka diskbänken tills den blänker. Jag avskyr mig själv och mitt beteende som gör att jag binder mig i min könsroll. Jag kommer aldrig att komma loss. 

Om  jag blir stor ska jag bo i skogen och inte umgås med någon mer än mig själv. Jag ska lära mig själv att bli lat.

We'll be better off alone!

Rosa

Min frisyr måste ju ändå vara den mest trendiga man kan bära just nu i oktober, med tanke på att det är bröstcancermånaden.

Pizza!

Hela mina mornar lyssnar jag på Morgonpasset i P3 och idag fyller ju Olle år. Han fick pizza på morgonen och nu är jag fasansfullt sugen på pizza. Men V ska bort ikväll och pizza kanske inte är så gott när man är ensam, eller så är det kanske godare just då, för man har ändå ingen lust att laga mat bara till sig själv. Men V blir sur om jag äter pizza. Det hela handlar egentligen om att han inte vill äta det för att han inte ska bli feeeet. Jag har t.ex. tjatat hela helgen på att vi ska käka ostbågar, men V vill inte, för då måste ju han också äta. Inte då!

Ska hålla mig borta från pizza ikväll och käka laxen istället. Det är inte riktigt som pizza, men nästan....inte!


Kissa i duschen.

När jag stod i duschen med mina krukväxter funderade jag på vad som skulle hända om jag kissade på min orkidé. Hur skulle den må? Skulle den dö? Skulle den spira? Vacker är den hursomhelst inte utan sina blommor och den är köpt på Hötorget för 30 spänn, så att testa och den dör vore väl ändå ingen större förlust.

Halta-Lotta

Något som gör mig riktigt ledsen är när folk ser att jag haltar när jag inte märker det själv. De frågor om jag har gjort mig illa. Jag tror ju allt som oftast att jag ser helt normal ut. Men tydligen gör jag inte det. Det är ju inget jag går omkring och tänker på hela dagarna att jag är född med för korta hälsenor eftersom jag inte lider av det. Men när jag blir påmind om mitt handikapp så känner jag helt plötsligt efter och då gör det kanske lite ont, och jag går kanske lite konstigt. Jag kommer att gå och spegla mig hela dagen i alla fönsterrutor när jag går och anstränga mig för att inte halta. 

Förutom detta känns det ganska ovant och obekvämt med luggen. Olustig dag idag, men jag vänjer mig antagligen. 

Worms

Nu har jag köpt två PSP-spel: Worms och Bub &Bob, så nu ska jag sluta blogga, jag kommer inte att ha tid med det här. Eller jo, jag jobbar ju fortfarande liksom. Har köpt flyttkartonger också, men lusten att packa har försvunnit helt och hållet. Ska nog börja på vinden någon dag.

Annars har jag pajjat ett glas, en tekopp och en assiett idag, så V är livrädd att jag ska ha sönder något mer. Pajjar jag något mer idag ska han binda fast mig i sängen. (Och göra något dirty hoppas jag.)

Partypingla

Jag? Nej, inte det minsta. Jag sitter hemma hela helgerna och väntar på att få avla fram en drös med ungar. Fi fakk! Ska ta tag i det där, såhär kan man ju inte ha det.

Får man gå på party så får man åtminstone kanske äta lite chips och bli på lyset och få sminka sig. Jag sminkar mig ju inte ens när jag går till jobbet. Jag gör det vissa dagar när jag sitter där så att jag ska se lite trevligare ut. Men jag jobbar med IT, jag behöver inte se trevlig ut. Det är ingen annan som ser trevlig ut på min avdelning. Jag fantiserar om att jag kan spela hög musik på mitt kontor hela dagarna och stå och sippa bubbelvatten i sugrör med höjt skrivbord som ett jävla barhäng. Det måste verkligen bli bättre med partypinglandet. Först blir det inflyttningsfest och jag ska redan nu börja planera min 27-årsfest. Syster, är det ok om vi är hos er i Västertorp för Morran har lovat mig en morotskaka om vi är i Västertorp. Please! Vi kan dessutom börja kröka klockan tolv på dagen så att labilisarna ovanpå inte blir sura och kommer ner och klagar. Please! Fundera på saken, sen är det Facebook-inbjudan som gäller, bara så ni vet.

Nu måste jag väcka V så att jag får tända i den här grottan nån gång och hitta lite frukost.

Flytt

Det är allt jag kan tänka på. Jag tror att allt kommer att bli så bra. Alla jag tycker om bor på andra sidan stan, det är bara Morran kvar här.

Har tidigare klagat på att det inte finns några grabbar som vaknar lika tidigt som mig och att jag känner mig ensam, men idag tycker jag att den här ensamheten är underbar. Nu skulle jag ha sett på Grey's, men det sket sig.


Igår såg jag på Heroes igen medan V såg på hockey. Sen var jag otålig, alltså jag tror inte att jag klarar av att bo såhär månaden ut, det känns riktigt illa. Jag kanske måste unna mig ett nytt PSP-spel ändå, så att jag har något att göra medan V sitter fastklistrad framför teven för att spela NHL, Fifa eller ser på fotboll och hockey. Det är ju ganska uppenbart att jag lider, och så fort det är reklam och V byter kanal blir jag genast intresserad. "Vad var det där?" utropar jag när han bläddrar mellan kanalerna och förbi något som ser ut som kultur. Jag har ingen som helst makt över teven. "Jamen, du säger ju att du inte tittar på teve." säger V. Ok, jag tittar på teve. Jag erkänner, men mest när jag är uttråkad, och jag blir extremt uttråkad av sport och då kan jag inte titta på teve, vilket ju gör att jag har hamnat i en jävligt ondsint cirkel. Då finns det dator i hushållet, men jag vill ju inte använda dator så mycket när jag är hemma eftersom jag gör det hela dagarna på mitt jobb.

Idag ska jag gå till Clas och köpa flyttkartonger för att påbörja min flytt trots att det är fyra veckor kvar. Jag ska även införskaffa ett stycke PSP-spel så att jag kan överleva de här veckorna. Alternativt boka min kalender full med andra saker att jag göra efter jobbet. Någon som vill hitta på något?

Söndag 5/10: Träna, köpa flyttkartonger, laga mat på 4 dl grädde som går ut den 6:e
Måndag 6/10:
Tisdag 7/10:
Onsdag 8/10: Åka till Västertorp
Torsdag 9/10:
Fredag 10/10: Ev åka till Linköping
Lördag 11/10: Hänga i Linköping
Söndag 12/10: Tillbaka från Linköping
Måndag 13/10:
Tisdag 14/10:
Onsdag 15/10: Ev. Bjuda Tiger på middag.
Torsdag 16/10:
Fredag 17/10:
Lördag 18/10: M's födelsedag, borde ju vara kalas eller nåt.
Söndag 19/10:
Måndag 20/10:
Tisdag 21/10: Hänga på Fryshuset.
Onsdag 22/10:
Torsdag 23/10:
Fredag 24/10:
Lördag 25/10:
Söndag 26/10:
Måndag 27/10
Tisdag 28/10:
Onsdag 29/10:
Torsdag 30/10: Åker till Dalarna.
Fredag 31/10: Flyttdag!

Det ser inte så långt ut när man ser på det såhär. Får väl träna om inte annat de dagar det inte händer något annat.

Efter-bilden

Det var ganska skoj det där, det var ett gäng med norska hårfrisörskor som skulle lära sig att klippa lite tuffa frisyrer. Vi hårmodeller blev placerade vid varsin spegel. Alla såg helt normala ut, inga modeller där inte. Men vi blev hela tiden kallade för modeller och det kändes ju häftigt. Jag hade nog längst hår och min frisörska verkade bli lite nervös över det.



Jag blev nog ganska så nöjd trots att luggen är rosa, den ska tydligen försvinnna efter tre tvättar. V har inte gjort slut med mig ännu heller, vilket är ett gott tecken. Jag fick äta på Max Vasagatan och var överlycklig för det. Frågade V om vi inte kan gifta oss där, men han tycker inte att det är någon bra idé. Ringde syrran sen och berättade att jag nu har kortare hår än henne, det gläder henne. Måste ta mig till Västertorp nån dag i veckan och packa ihop mina prylar som är kvar där.

Schnyggo

Såhär såg jag ut igår efter tvåhundra försök att få till en bra bild på mitt hår:



Gör ett nytt försök idag och det bästa jag kan få till är det här:



Förstår inte hur de ska kunna få till en trevlig frisyr till den här nunan. Det är ett omöjligt uppdrag.

Nu ska jag vika klart min tvätt och borsta tänderna, därefter ska jag sminka mig själv till oigenkännlighet innan jag cyklar in till stan.

Vaknade i morse och trodde att tarmarna var påväg ut genom skitan, tänkte att det nog var Gud som inte vill att jag byter frisyr. Ännu känns inte allt riktigt bra, men inte alls lika hemskt som i morse, visste inte om jag skulle skita eller spy eller spricka. Det gick över efter att jag suttit en stund på toaletten hängandes över badkaret, därefter vetevärmare på magen och roliga historier från V. Fungerar alltid bra med manipulation.

Hörlurar

Jag har hörlurar på mig för den där Fifa väsnas så mycket. Lyssnar dock inte på något. Finns ingen musik på V's tråkiga dator.

Morran kom på besök, det var efterlängtat. Bara en massa snack och kaffe och lite Jim Beam, det var det vi hade att bjuda på.

Snart blir det läggdags för min del, för jag har tvättid klockan sju imorgon. Fy bubblan!

Epilepsi

Jag har en excel-fil i olika färger som jag sitter och scrollar upp och ner i med förhoppningen att det ska framkalla ett epileptiskt anfall.

Bloggkoll

Jag har dragit ner mitt bloggkollanvändande. Nu skriver jag bara jos, le eller bla för att komma till mina favoritbloggar. Smidigt.

Danzig

Märk väl, rubriken har ingenting med innehållet i texten att göra.

Förutom den biten att jag skulle vilja gå ut och dansa, men istället blir det hemmakväll med tacos. Jag är inte ens sugen på tacos just nu. Jag vill bara dansa, dansa och därför blev det danzig. Jag känner mig dansig. Kanske dumt av mig att använda
Glenn Danzigs namn i detta fall. Vi hoppar det.

Vill cykla hem och sova, kan gissa att det blir Fifa-spelande ikväll och inget Risk som jag så gärna ville. Hur tar jag mig ur det här?

Hade rymt till syster om det nu vore så att hon befann sig i Stockholms-trakten, men denna helg är det hennes tur att befinna sig i Dalarna. Hon åker dit två gånger om året för att koka munk på Rättviks marknad.

Förresten, det här med kanelbullens dag, är det verkligen något att fira? När är bananbakelsens dag?

Kommer på mig själv med att sitta och stirra rakt upp i lampan.

Hockeybögen

Hockeybögen, det är Stefan. Jag känner honom, bara så att ni inte tror att det är nån random snubbe. Stefan är en ganska trevlig prick. Men det där håret alltså, ska nog sluta säga att jag känner honom. För övrigt brukar jag kalla honom min enda hockeybögskompis.

"Helej!" utropade jag alldeles nyss till en förbipasserande. Det var nåt nytt. Har ni hört det förut?


Scanna

Läste i Petters blogg och fick då också sån jävla lust att börja scanna in gamla foton. Det kan man ju göra här på jobbet har jag märkt och det är inte så svårt. Det ska jag göra sena höstkvällar tror jag bestämt, jag ska släpa med mig alla gamla foton jag älskar scana alltihop så att jag kan plocka fram dem och mysa när jag blir gammal.

Bio

Idag kom jag på den briljanta idén att man kan gå på bio. Jag har ju fortfarande inte fått se Batman. Men jag kan slå mig i backen på att det inte blir av. Jag kommer aldrig att få se Batman på bio.

Vi fick en ny familjemedlem igår. Fifa heter han/hon/den/det. Tror inte att vi kommer att bli så bra polare.

Jag funderar på det här med jämställdhet och om man för att dra det till sin spets ska plocka bort han och hon ur språket. Hur kommer det att te sig?

Kvällsvissen

Det där med att mobilblogga funkar inte för mig. Skyller på blogg.se. Men jag ska väl ändå sluta med det här bloggandet en vacker dag, så det spelar väl ingen större roll var den ligger sen. Jag skulle mobilblogga in min nuvarande frisyr, men det gick ju inte. Har ni sett till den? Får fixa det imorgon istället.

Jag har sett på ännu ett avsnitt av Heroes, känner mig inte så exalterad egentligen. Vill bara se på Grey's, men jag sparar det till en dag då jag är ensam. Kan liksom inte njuta av det på samma sätt när jag inte är ensam. Måste få gråta ifred.

Hockeybög

Jag tänker alltid på hockeybögar när jag har sån här träningsvärk. Jag känner mig så grabbig när jag går. Funderar på om det är såhär det känns att vara hockeyspelare, att alltid ha träningsvärk så man måste gå sådär som om man äger hela världen.


Mera om dem

Hittade dessa rader på denna blogg:

Hursomhelst: intressant i Jan Lööfs bok är att han använder "dom" istället för "dem". Det verkar som att svenska folket blir mer och mer osäkra när det kommer till användandet av "de" eller "dem" och som lärare tycker jag fine, är du osäker, skriv hellre "dom" än "dem" när det ska vara "de". En del av mina lärarkollegor är inte särskilt förtjusta i att läsa böcker där man använder "dom" istället för "de" och "dem", men som sagt: hellre att man använder "dom", än att man skriver "dem" istället för "de".

Kan inte annat än att hålla med.

Bloggmissbruk

Jag envisas med att lägga till såna där små knappar till olika blogglistor bara för att jag tycker att det är fint.

För övrigt funderar jag på att byta från kärleksknarkare till bloggknarkare. Tanken var ju att jag skulle utelämna mina otrohetsaffärer i den här bloggen, men det har ju varit varit dåligt med sådana på sista tiden. Det bekräftelsesökande lilla svinet i mig har förhoppningsvis kolavippat och bajsats ut.

Jag är på min vakt, hon kan dyka upp när man minst anar det.

Jag fick ligga igår btw, inget ovanligt med det kanske. Men visst blir det mindre liggande när man är sambos, trist det där. Inbillar mig att det blir bättre efter flytten. Allting blir bättre efter flytten. Tro mig!


Fiskbullar

Jag åt fiskbullar till middag igår och det blir fiskbullar även idag till lunchen. Fiskbullar med gurka. Wow, min inspiration är på topp som ni kanske märker. Jag vill ju bara flytta. Det sista med banken håller på att bestämmas så sedan är det bara att vänta till tillträdesdagen den 31:a.

Igår var jag på F&S och hoppade och skuttade en stund med till största delen tanter coh några yngre rundare förmågor i min ålder. Vad jag gör där ser alla ut att undra. Men som tur är har jag missbildade ben som ursäktar mig.

Idag ska jag också försöka att komma iväg och träna lite för jag har ju legat på latsidan alldeles för länge nu. Dock är min kropp inte så sugen på det. Jag har träningsvärk lite här och var och kommer antagligen att lida hela dagen och morgondagen på grund utav detta. Men jag ska inte klaga, en del av er är säkert helvetiskt bakis idag och andra har hostat sig igenom hela natten. Jämfört med er är jag ju oförskämt pigg och kry.

Hoppas att Morran kommer förbi imorgon och leker med mig. Kanske han kan fixa min dator och kanske han även vill spela Risk med mig. V vill aldrig spela Risk. Är det någon mer som vill spela Risk på fredag får ni gärna höra av er, ju fler desto roligare.

Hår

På lördag ska jag alltså klippa mig. Förbereder mig på ett trauma utan dess like för att det inte ska bli alltför jobbigt. Jag vill ju klippa mig och tycker att det känns bra att någon annan beslutar hur jag ska se ut i håret. Var längesen jag hade någon rolig frisyr. Bästa frisyren var nog dreadsen i nian, de var egentligen ganska fula, men jag trivdes med dem. Ska försöka att få till före och efter bilder på frisyrerna så att ni förstår att det är bäddat för trauma. I mars klippte jag av en decimeter och tyckte att det var hemskt, men visserligen var det uselt gjort och frissan lyssnade inte alls på vad jag ville.

Önskar alla lycka till med liggandet ikväll.

La-da-di-da-da dam

Hittar på egna euro-techno låtar i huvudet, för snart, snart, snart ska jag åka iväg och träna. Jag ska cykla i regnet till Karolinska och kliva in på F&S glad och peppad med tanterna och farbröderna.

Hade tänkt åka för en timme sedan, men min telefon började helt plötsligt ringa och jag blev glad för jag kände mig populär. Det är mitt livselixir, det där med att känna mig behövd, kanske därför jag trivdes så bra som personlig assistent eller som Max-arbetare. Mitt kontrakt har förlängts och jag blir nu fast här i ett år till, ska banne mig göra mig oumbärlig.

Jag har ätit avocado och känner mig frisk och kry, men en mystisk ömhet sprider sig i halsmandlarna som om jag ätit något surt.

Inbillningsjuka, det kommer med åldern.

Note to self:

Den 26:e februari i år åkte jag 26 km på längdskidor vilket tog mig 3 timmar och 52 minuter.

Ämnesbyte


Urspårning

Allt har spårat ur, snart tänker jag återgå till Lunarstorm.

Jag lever!

Men ack så förgrymmad jag är på blogg.se.