Internetlivet

Har ni märkt att jag inte är här längre? Jag skriver inte från hjärtat längre. Det är någon annan som sitter här och bara blajjar. Det är trist. Jag måste bättra mig. Jag måste börja använda mitt hjärta lite mer.

image87

http://www.youtube.com/watch?v=k8rRFFi_stY&mode=user&search=


Bostad sökes

Jag måste bege mig härifrån innan jag förgås.

Är det tristessen som gör att jag bara vill sitta på mitt rum och ruttna bort, eller är det bajset på golvet och diskhögarna, dammet i hörnen.

Idag vill jag se på allsång på skansen. Men jag vill inte sitta vid min egen tv. Ge mig en lägenhet! Please!

Men det är tydligen inte så lätt alltså.

Nya friska tag

Gårdagens läsning kanske inte var det ballaste. Jag försöker att ge något nytt och fräscht idag. Har ägnat de senaste dagarna åt min gud, Max hamburgerrestauranger AB, och känner mig lite smått hjärntvättad. Imorgon ska ju provet ske som gör att jag kan avancera vidare uppåt i Max-världen.

Det blir hektiskt det här. Jag har suttit på Max till strax efter 22 två dagar i rad nu. Planerar att även göra så idag. Sen måste jag hem och packa. Klockan tio ska jag vara på Max Vasagatan imorgon och skriva ett teoriprov som inte ska ta mer än en timme. Från elva till två eller tre ska jag sedan jobba. Därefter vet jag inte riktigt vad som händer, men så fort jag blir ivägsläppt från jobbet ska jag fara till dalarna med syster och Daniel. Jag hoppas innerligt att det har tid att vänta på mig. Annars struntar jag i att åka hem. Nä, det gör jag nog inte. Jag måste ju träffa Therese och gå på Lenas kalas. Fasiken! Borde man kanske köpa en massa presenter? Jag får lösa det efter jobbet idag. Eller om jag kanske hinner nu innan.

Plötsligt händer det..

Konstig fylla i fredags. Vi gjorde ju ingenting. Vi bara gled omkring. Syster var full och otrevlig. Jag var mest bara kissnödig, men ganska så trevlig. Pratade med mogna män.

Igår var jag lagom bakis och kom till jobbet och fick veta att jag skulle vara passchef. Jippie! Första gången som jag får förtroendet att sköta allt och jag är bakis. "Kvällschef: Linnea" stod det. Jag som alltid drömt om att få vara chef. Allt gick bra trots att jag mådde så dåligt. Jag hade så duktiga tjejer med mig i restaurangen och dessutom var försäljningen helt usel. Borde egentligen ha skickat hem allihop utom mig och Lejon. Men, men.. Ja, för Lejon satt ju uppe på kontoret. Eftersom jag inte är klar assistent får han ju inte lämna mig ensam.

Idag ska jag bege mig ut i regnet. Jag är trött som bara den, men det gör detsamma. Jag måste ut och få luft och se något annat än den här lägenheten och den där jävla teven som står på hela tiden.

50 pix

Jag är ingen person som har ett liv präglat av tur eller otur, men igår var det minsann inte min dag när jag välte en hel bur med 100 kg pommes och flera kilo hamburgerkött. Efter det lyckades jag skära mig på båda händerna så det var blod en en massa varor som jag plockade upp. Det var lagom äckligt. Höll dessutom på att välta ut 5 kilo orginaldressing på golvet, men lyckades rädda det hela i sista sekunden.

Idag gick det bättre på jobbet, men jag känner mig skakis på något märkligt sätt. Nervös inför uppkörningen om en vecka. Hittade iallafall 50 spänn påväg hem från jobbet. Det var härligt.

Fick precis sms från Matilda om att Therese blivit mamma till en liten tjej. Så härligt! Jag vill också! Nu vill jag åka hem och se på det lilla livet. Det är så häftigt!

Måste sova nu. Det är ju en jobbdag imorgon också. Och på lördag.

Finne

Jag har en fet finne i nosen. Vill inte pilla på den, för jag misstänker att det kan göra ont. Den får försvinna av sig självt. Eller.. Har den inte förvunnit imorgon så pillar jag nog sönder den.

Tycker att det är jädrans sorgligt att jag ska sluta på Max nu när jag känner att jag faktiskt är duktig. Eftersom jag vet att jag ska sluta har all press slutat och givetvis presterar jag på topp. Aldrig hade jag väl kunnat tro att jag skulle stå och dressa tolv burgare samtidigit i köket. Jag har gått förbi de andra och varit helt imponerad. Nu står jag där själv och gör precis samma sak och tycker inte alls att det är några svårigheter.

Idag kunde jag sova. Det var mulet när jag åkte hem från jobbet i morse. Sov först till tolv och lyckades sen somna om och sov till två. Fantastiskt. Nu ska jag bara äta, laga mat och klä mig sen ska jag tillbaka till jobbet. Ikväll kommer jag nog inte få stå i köket. Det blir kassa för mig kan jag gissa. Nu när jag känner mig som allra tröttast. Men som sagt. En natt och sen två lediga dagar så att jag bara kan glida som vanligt.

Värme och trötthet

Jag har varit vaken ett tag nu. Har tänkt gå och lägga mig, men det har inte blivit av. Gick och köpte lite jord som jag ska peta ner i mina krukor på balkongen, sen måste jag nog äta lite innan jag försöker att sova ett tag till. Sömn är bra. Fick stå i köket igår och jädrar vilken stress det var. Minns inte att det brukar vara sådär. Har nog inte stått där så många gånger när det varit så mycket folk som igår. Elin och jag skrattade så vi nästan grät när vi skulle räkna allt svinn som låg kring våra fötter. Jag hade orginaldressing över hela skon. Nej, jädrar alltså vad skoj det är. Hoppas jag får stå i köket i natt också. Jag vill, vill, vill! Det är nästan värre än att stå i kassan ibland, men det är värt det för man kan flumma och sjunga lovsånger eller Björk om man vill.

image86
Tommy och jag 6/6. Kanske inte den bästa bilden, men jag gillar den.

Västertorp

Har ägnat dagen åt just ingenting. Var ute och kände om det gick att vara ute, men det gick inte. Jag var för trött. Somnade till sist om och sov tills P ringde och väckte mig vid fyra.

Nu har jag varit in till centrum, fint som snus, och spenderat lite pengar. Köpte blommor till balkongen, försvarets hudsalva, mat samt en prydnad till blommorna. Fick två blommor på köpet. Tror att han i blomaffären blev lite kär i mig. Äh, nej, det blev han nog inte. Han skulle precis stänga och ville bli av med lite skräp. Jag tog glatt emot dem iallafall. Försvarets hudsalva har fått en ny design också, det var ballt. Om mindre än en timme måste jag fara till jobbet. Huvva! Det ska bli så skönt att slippa de här nätterna. Jag är helt halt idag och det är inte alls skönt.



Den sista bilden föreställer en liten gummidjävul som jag hittade på backen när jag gick hem. Jag tyckte att han var söt så han fick följa med hem.

Hur man sover bort dagarna

Jag försöker verkligen, men det går bara inte. Jag är trött som få, men känner att ångesten kommer krypande om jag inte kliver upp och gör något vettigt. Nu har jag diskat.

Igår köpte jag en cykel. Den är gammal och vinröd. Ska ta en sväng på den så fort jag har en ledig dag. Cykla till syster och hälsa på.

Har bara saker att klaga på sen, så jag slutar med det här.

When I say Mötley you say Crüe.

Jag är fortfarande trött. Sov ju helt klart alldeles för lite i tisdags. Och sen åkte jag inte till stan och träffade Tommy och Andreas. Vi var till Kungsan och käkade och intog en öl. Dvs, Andreas och jag gjorde det. Tommy gjorde ju inte det för han är ju bara barnet som hellre dricker cider.

Vi åkte sen till Globen och såg Mötley och det var bra mycket bättre än vad jag kunde föreställa mig. Jag blev glad, glad, glad av det hela. Efter konserten for vi till söer och slog oss ner på en bar och drack öl. Jag träffade Stina Thulén helt oväntat, men fantastiskt kul. När baren stängde vid ett drog vi ut på Götgatan för att möta upp med Johan som hade förvillat sig i natten. När Johan hade kommit rätta gick vi in på Göta källare och dansade och förlustade oss. Hohoho!

Efter det bjöd jag till efterfest. Ångrade mig nog litegrann i all hast, men samtidigt inte. Johan verkade bli sur och åkte hem till sig medan jag tog med mig två karlar hem. Tror att det hela spårade ur ganska snabbt när vi lyssnade på kristen musik och läste bibeln. Andreas tyckte iallafall att det blev lite för mycket.

Alla tre somnade sen i Kathys säng och jag hopppas att Kathy inte misstycker. Igår var vi mest bara sega. Käkade frukost och spelade lite fiol. Sen gick vi en sväng i Västertorp. Till middag blev det grillad korv ute på gården. Allt var bara härligt medan jag skrattade en hel del av övertrötthet och Tommys ordvitsar.

Sen övergav de mig och åkte hem till Johan när Johan hade gått och lagt sig. Ville ha dem kvar för jag tycker om att ha gäster. Nu ska jag ta hand om gårdagens disk. Är fantastiskt trött idag också, men det är nog som det ska vara. Dessutom blöder jag och jag brukar ju inte bli piggare av det.


Über

Fick sova ungefär tre och en halv timme i natt, sen satte de igång att rumstera ute på gården så det gick inte att sova längre.

Fantastiskt lugn natt på jobbet. När jag kom till jobbet igår sa Mattias(biträdande restaurangchef):"Varför?"
"Varför vaddå?" sa jag
"Varför ska du sluta för? Jag tycker inte alls om det."
Jag blev helt stum.
Therese sa:" Men!? Det är ju inte nå bra att de som är bra slutar."
"Men jag har ju inte hört något om att jag varit bra." svarade jag.
"Jag är inte sån." svarade Mattias "Så länge jag inte säger något så är allt bra."
"Du kanske ska bli sån". sa jag.
Kunde inte låta bli att ge honom en kram och han blev nog lite smått ställd. Mattias har nämligen aldrig klagat på något jag gjort. Han har dessutom lärt mig mest nödvändiga saker.
När jag sen kom ner i köket blev jag korsförhörd. Alla är så sköna. Jag och Elin pratade lite skit på vägen hem också. Vi stör oss på samma människor och det känns bra. Fast samtidigt lite trist. Jag har ju trott att jag varit helt ensam och kämpat i det tysta. Nu när jag ska sluta får jag veta hur allt ligger till.
Äsch! Det ska bli skönt att vila fötterna och slippa få flottig hud och förhoppningsvis träffar jag inte så många fulla och dryga människor när jag ska växla pengar till folk.

Nu på morgonen var jag arg.
Jag är allergisk mot disk. Min kära sambo har åkt till Norrköping och lämnat äckliga formar med mat i och potatismos som håller på att förvandlas till cement i kastrullerna. Jag vägrar diska. Jag tänker inte vara någons morsa. Jag har god lust att slänga ut henne alltså. Men vem är jag att göra det. Nu är hon här och jag får glatt finna mig i det. Jag anade ju att det kunde bli såhär, så jag borde egentligen inte klaga. Jag har för lite att göra helt enkelt. Dessutom tycker jag att det är lite respektlöst att inte städa upp efter sig själv när man ska vara borta flera dagar.

Nu ska jag leta lägenheter.


Fundersam och trött

Började morgonen med att få hejdlöst ont i magen. Vet inte alls vad som hände. Låg i fosterställning i en timme och kunde inte röra mig. Sen tog jag itu med tvätten.

Någonstans påvägen förlorade jag mig själv. Just nu vet jag inte alls var jag är. Jag är ute på äventyr som vanligt. Men det är som vanligt ganska så lugna och stillsamma äventyr jag har för mig. Ute och ser mig om i den stora staden. Kanske den alldeles för stora staden. Kanske kommer jag aldrig att tröttna. Kanske blir jag kvar här.

Jag är helt röd idag. Jag är röd i ansiktet och röd på kroppen. Känner mig trött i hela kroppen av all sol. Det blir nog en lång natt. Men det är inte så många nätter kvar. Kanske, kanske är det en utav mina sista nätter jag jobbar i hela mitt liv. Men så optimistisk ska jag nog inte vara.

Jag återkommer när andan faller på.

Sol, sol, sol!

Syster och jag spenderade hela dagen i solen. Vi såg ut som två nakna kycklingar eftersom det blåste en aning kallt. När vi sen kom hem till syrran såg vi att vi båda två var ganska så röda av all sol. Vi lagade middag som intogs på balkongen.

Nu är jag hemma igen och ser fram emot en vecka med nattjobb och Mötley-konsert.


Sol i sinne

Nu använder jag min nya dator. Den är jättefin om än något stor, men det är nog bara en vanesak. Det vore en sak om jag hade tänkt att bära runt på den en massa, då hade jag nog inte velat att den skulle vara så stor, men nu bär jag ju aldrig runt på några datorer. Jag har den ju bara här hemma.

Kathy sa till mig alldeles nyss att hon tycker att jag är ett riktigt mormors-material. Alltså att jag kommer att bli en lyssande mormor och farmor. Jag tror det också. Jag kommer nog att trivas som farmor eller mormor. Barnbarn är det nog lättare att skämma bort än sina egna barn, då måste man ju vara lite på sin vakt hela tiden. Nåväl, hoppas litegrann att det snart är dags att skaffa de där barnen nån gång så att jag kan bli den fantastiska farmor eller mormor det är tänkt att jag ska bli.

Har suttit på balkongen och solat hela dagen. Tänkte ta mig ut någonstans, men det blev aldrig av eftersom jag gick och hämtade datorn, så nu är den installerad på alla sätt och vis. Håller på att plocka hem lite serier så att jag kan kolla på serier hela natten om jag inte kommer ut på något annat.

Imorgon måste jag nog planera en hel utedag. Kan ju inte vara hemma hela dagarna när jag är ledig, det är ju bara för trist alltså.

Längtan

Det gick bra på jobbet. Nabil kallade mig svikare, men med glimten i ögat. Tror inte att det går att vara så arg på lilla mig. Mattias frågade och lät intresserad av vad det var för jobb. Så nu känns allt bra trots allt.

Jag längtar efter mina vänner en hel massa. Väntar på att Lenas brev ska komma. Längtar efter Tiger-Jessica. Hoppas litegrann att Anna vill flytta in hos mig och Kathy. Jag vill vara ung och bara var ute och leka hela sommaren. Får ta det som det kommer. På mitt nya jobb är jag åtminstone ledig varje söndag vilket innebär att jag kan gå ut och dansa varje lördag om jag så vill.

Snart ska jag sova. Men egentligen behövs det inte. Jag är ju ledig hela helgen så då behöver jag inte sova. Hoppas att det blir lite fint väder imorgon så att jag kan gå ut.